Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agaga21 napisał(a):
jeśli jamor jej nie chce/nie może przyjąć to jeśli jest kasa, pytajcie u pana marka z bogatyni-też szkoleniowiec, on i jego syn łukasz w bullowatych się specjalizują.

Z moich postronnych obserwacji (zarówno tego wątku jak i wątku Jamora) wynika, że Jamor nie chce się podjąć szkolenia Sofii :roll: Prawdopodobnie nie ma doświadczenia z bullowatymi, nie zna konstrukcji psychicznej tych psów...

Proponowała bym, tak jak agaga21, oddać Sofię w ręce specjalistów od bullowatych, tj. do hoteliku w Bogatyni. O ile dobrze pamiętam to mieięczny koszt hotelowania psiaka to 400-450 zł. Nie jest to wygórowana cena, tym bardziej, że psiaki są tam szkolone :)

• Replies 667
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beata M napisał(a):
Najlepiej będzie umieścić ją w hotelu u Magdy.Magda jest szkoleniowcem,zna się na bulowatych wkłada całe serce w schroniskowe bidy.Mysle,ze ona będzie potrafiła zająć się Sofią jak nikt inny.

Ja jestem za...tylko ta kasa:-( do miesiąca u Magdy brakuje 500 zł:placz:

Posted

andzia69 napisał(a):
Ja jestem za...tylko ta kasa:-( do miesiąca u Magdy brakuje 500 zł:placz:

Floyd z naszego schronu znalazł dom na jego koncie uzbierało się sporo pieniażków,Monday:loveu: zaproponowała,zeby tą kase przekazać dla Sofi.Poczekajmy aż wypowiedzą się osoby które wpłacały pieniążki;)
Ja pieniazki które wpłaciłam przekazuje Sofi i przenosze swoja deklaracje 30zł/mc na naszą pręguske.

Posted

na wątku Floyda tula napisała:

Nie wiem czy moja wpłata za wrzesień i październik doszła, ale jeżeli tak to też chciałabym ją przekazać na Sofię i również deklaruję wpłaty na sunię co miesiąc po 30 zł.

TULA DZIĘKUJEMY:loveu::loveu::loveu:

andzia69 uda się!!!!

Posted

Póki co deklaracje miesięczne:
malibo57 - 50zł
andzie69 - 50zł
ewab - 100zł
BeataM - 30zł
tula - 30zł
bumerang - 30zł

To już 290zł:multi:

A co do Floydowych pieniążków kóre są na koncie, to jeszcze nic nie mówię. Na pewno muszę odliczyć na transport, bo to wyjdzie sporo.
A każdy może przeznaczyć pieniądze na kogo chce...więc nie wiadomo ile zostanie

Posted

[quote name='agnieszka24']Napiszcie do agaga21 :)
Ja jestem tylko obserwtorem na watkach psików, które są tam hotelowane. Agaga21 jest bezposrednio zaangażowana w pomoc tym psiakom :)
jeśli sofia miała by jechać do bogatyni to już niewiele deklaracji trzeba by dozbierać. tam też są szkoleniowcy od bullowatych, oprócz hotelu mają hodowlę bullterierów i prowadzą szkolenia. pisałam już o tym na tym wątku ale zostało to zignorowane więc nie chcę się "pchać" na siłę...jeśli wolicie u magdy to ok. tylko ciut więcej trzeba by deklaracji pozbierać.

Posted

trzeba by zapytać ale póki co, nie ma wszystkich deklaracji a my jej już pod naszą "bogatyńską skarpetę" podciągnąć nie możemy bo się zapsiłyśmy i mamy na dzień dzisiejszy 9 sztuk do opłacenia a deklaracji na niektóre psy nie mamy wcale albo prawie wcale :(

Posted

Myslę że Bogatynia byłaby super, to tam o ile się nie mylę była Majeczka? Problem tylko że jeżeli mieliby miejsce to kto zdecydowałby sie zawieźć tam Sofię biorąc pod uwagę że nie można przewidzieć jej reakcji.

Posted

tak, tam była majeczka. zawsze można podać suni sedalin przed wyjazdem.
barona ani z poznania udało się zawieźć a on jest niestety niedotykalski więc sofia to przy nim pewnie "pikuś".

Posted

z tego co kojarzę to bogatynia od 300 do 400zł/mc, to zawsze nie 750zl i może łatwiej tą kwaotę będzie uzbierać,
można też prosić dziewczyny o bazarki...

Posted

agaga21 napisał(a):
jeśli sofia miała by jechać do bogatyni to już niewiele deklaracji trzeba by dozbierać. tam też są szkoleniowcy od bullowatych, oprócz hotelu mają hodowlę bullterierów i prowadzą szkolenia. pisałam już o tym na tym wątku ale zostało to zignorowane więc nie chcę się "pchać" na siłę...jeśli wolicie u magdy to ok. tylko ciut więcej trzeba by deklaracji pozbierać.

Agaga - to nie tak, ze nie do Bogatyni...problem jest poważny - transport - kto zawiezie psa, który być może (podkreslam byc może, bo może po wyjściu ze schronu okaze się pies aniołek:p) łatwy nie jest? i to tyle kilosów? i teraz - jeśli miałby to byc płatny transport to trzeba policzyć...to jakies 508 km w jedna stronę...:-( licząc nawet po 0,50 zł/km (bo gdzieś tu się taki przewinął) to daje nam kwotę 500 zł w obie strony...

Posted

no tak, to jest problem ale jednorazowy. myślę że łatwiej by było uzbierać jeden raz te dodatkowe pieniądze niż co miesiąc większą kwotę. może transport udało by się rozdzielić jakoś na 2 etapy? nie wiem, trzeba by pokombinowć i szukać transportu.

Posted

Jeśli osoby wpłacające pieniązki dla Floyda zgodzą się przekazać je Sofi to starczy nam na miesiac Sofi u Magdy.Hotelik jest blisko,jeśli będzie miejsce i Magda zgodzi się ją przyjąć nie będzie problemu z transportem.
Ja nie mówie NIE hotelikowi w Bogatyni po prostu widziałam efekty pracy Magdy i jestem pod ogromnym wrazeniem tego co robi.
Tak jak pisałam 750zl to cena nie tylko za hotel ale i za szkolenie którego Sofia bardzo potrzebuje.

Posted

dziewczyny...u nas pod ostrowcem kolejna tragedia... suka astka z maluchami u wsiowej baby...jak babsko wyda maluchy to suka idzie na "odstrzał" albo do lasu:placz:

zdjęcia wstawiłam do mojego wątku bullowatych:-(

Posted

Beata M napisał(a):
Jeśli osoby wpłacające pieniązki dla Floyda zgodzą się przekazać je Sofi to starczy nam na miesiac Sofi u Magdy.Hotelik jest blisko,jeśli będzie miejsce i Magda zgodzi się ją przyjąć nie będzie problemu z transportem.
Ja nie mówie NIE hotelikowi w Bogatyni po prostu widziałam efekty pracy Magdy i jestem pod ogromnym wrazeniem tego co robi.
Tak jak pisałam 750zl to cena nie tylko za hotel ale i za szkolenie którego Sofia bardzo potrzebuje.

wszystko super tylko mam nadzieję że uda się tą kwotę zebrać co miesiąc, póki sofia nie znajdzie domku.

Posted

To jest najtrudniejsze.
Napisałam info na wątku Floyda o pieniążkach - ja tylko odliczę za jego podróż do Poznania. Jedna osoba wycofała 50zł, więc muszę odesłać, a reszta się nie wypowiedziała. Te osoby, które przeniosły deklaracje zapisałam tutaj na wątku...
Czy mam wysyłać pw do każdego kto coś wpłacił i pytać czy mogę przekazać te pieniądze dla Sofii? Czy jak jasno napisałam, że chciałabym przeznaczyć pieniądze na Sofię za zgoda każdej osoby, która wpłaciła pieniądze, to już starczy i te osoby powinny odpowiedzieć?
Nie wiem, nie chcę, żeby kolejna afera na dogo wynikła:shake: