doddy Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Po Radomiem jest kilka hoteli dla psiaków. ;) W tym ja osobiście znam 2 ze szkoleniowcami. Quote
bullterrierka Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 doddy napisał(a):Owszem, my trzymamy psiaki u Magdy, dziewczyny z Ostrowii, bullterrierowcy i jeszcze kilka osób prywatnie z dogo. Magda ma hodowle bulli, całe życie szkoli bulle i to w bardzo sensowny sposób. Zarazem co jest fajne, Magda myśli przede wszystkim kategoriami osoby, która wydaje psy do adopcji i bezpieczeństwo jest dla niej najważniejsze. Jest to duży plus przy bezpośrednim sprawdzaniu psiaków oraz przy szukaniu domu. Jak jest jednak napisane, cena za dobę u Magdy to 25zł. Hotel Magdy to wspaniałe miejsce.Psy to całe jej życie-pasja. Ja byłam tam może pieć razy i jestem pod wrażeniem tego miejsca jak i jej samej.Ma wspaniałe podejście do zwierząt,ogromną wiedze i wielkie serce do zwierzaków. A co do ceny-to naprawde warto bo nie jest to cena hotelowania ale i szkolenia a jak Magda podejmuje sie przyjęcia do siebie jakiegoś psa to wkłada w niego całe serce i można być póżniej w 100% pewnym,ze piesek który był u niej nadaje się do adopcji.A metamorfozy jakie przechodzą u niej schroniskowe bidy są niesamowite. Quote
andzia69 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 no to co robimy? jak zdobyc kasę skoro tak mało osób tu wchodzi:placz: Quote
Monday Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 To co robimy? Próbujemy? Poprosimy dogomaniaków o bazarki dla Sofii, o deklaracje. Tylko ostro trzeba będzie się brać za ogłaszanie jej, żeby jak najkrócej w hoteliku siedziała. Tzn, myślę, że nie wcześniej jak Magda, która ma hotel da znak, że Sofia nie stwarza już zagrożenia dla każdego. Jeżeli 750zł to cena ze szkoleniem to chyba warto spróbować. Jak pisałam, skoro schron chce wysłać właściela i Sofię na szkolenie,to może niech dadzą te pieniądze na szkolenie u Magdy ??? Chyba, że w tym przypadku jakieś szczególne uzgodnienia z tym szkoleniem były i schron nigdzie indziej psa nie pośle. Quote
andzia69 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 to kto może porozmawiac na ten temat z kierownictwem schronu? no i trzeba zapytać Magdy czy miałaby dla niej miejsce... Quote
doddy Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 U Magdy ostatnio było 1 miejsce wolne. Ja będę u niej w sb to mogę się podpytać, czy by dała radę sunię przyjąć. My możemy wystawić allegro cegiełkowe na sunię jeśli trafi do Magdy, choć wątpię aby się dużo zebrało, bo na allegro sprzedają się cegiełki głównie na ciężko chore psy. Spróbować jednak warto. Quote
andzia69 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 ciotka - to zapytaj tak na wszelki...szkoda tej suni:-( przy takim zachowaniu to nikt nawet na nia nie spojrzy:shake: Quote
Monday Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 No, Sofia tak jakby ciężko chora - na agresję postępującą:eviltong: Próbować trzeba. Poprosimy o bazarki, a red albo DORKA muszą pogadać ze schroniskiem. Albo BeataM, jest z Radomia, bywa w schronie. To co, jak robimy? Będzie sygnał w sobotę, że miejsce jest i dajemy tam sunię i zbieramy kasę, czy zbieramy kasę i jak uzbieramy dajemy sunię? Quote
doddy Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Najpierw zbierajmy kasę, bo bez różnicy do którego hotelu sunia trafi, pieniądze będą potrzebne. Magda tak czy siak to z reguły na rzęsach staje by dopomóc kolejnym psiakom, więc i miejsce pewnie znajdzie. Quote
ewab Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 Monday napisał(a):No, Sofia tak jakby ciężko chora - na agresję postępującą:eviltong: Szczera prawda, choroba najbardziej paskudna, niewidoczna, choroba duszy. Monday porozmawiajcie bezpośrednio ze schroniskiem, jak rozmawiałam z P. Kierownik, wywnioskowałam, że mają możliwość dołączyć bezpłatnie 1 psiaka do grupy szkoleniowej. Więc chyba nie ma co marzyć o jakiś środkach na płatne szkolenie z ich strony. Ale upewnić się warto. Quote
andzia69 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 doddy napisał(a):Pewnie nic się nie rusza w sprawie suni? pewnie nie:-(:-(:-( Quote
Szarotka Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Sunka co u Ciebie slychac ???daj glos:):) Quote
Monday Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Niestety, nic w sprawie suni się nie zmieniło. Nie ma żadnej decyzji :( Quote
Monday Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Proszę, pomóżcie mi. Mam teraz takie "zmartwienie" http://www.dogomania.pl/forum/f28/jak-mnie-nikt-nie-przegoni-spie-na-klatce-jak-dlugo-mi-sie-uda-radom-149104/#post13171370 Nie wiem co robić. Nie mam zbyt dużego doświadczenia...nie pomagam psiakom na skalę przemysłową. Potrzebuję podpowiedzi. Quote
agaga21 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 czy ktoś już coś postanowił w jej sprawie? czy są jakieś deklaracje, bazarki? zima się zbliża a psiaków coraz więcej...może zamówicie dla niej kubraczek od arjuny?astki tak źle znoszą zimno:-( Quote
Monday Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Nie, póki co cisza, żadnych decyzji:angryy: Pieniędzy brak... Quote
ewab Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 Czy ktoś z Was jest w stanie wstępnie zamówić miejsce dla Sofii? Jak będziemy znać kwotę i miejsce szkolenia łatwiej nam będzie gromadzić środki. A w oczach Sofii jest tyle nadziei... Nie zawiedźmy jej:shake:. Podwyższam swoją deklarację do 100 zł/m-c. Quote
Monday Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Floyd z radomskiego schroniska jedzie do domu. Mieliśmy wieźć go do hoteliku. Zebrało się sporo pieniędzy. Zaproponowałam, żeby te pieniądze przeznaczyć na sofię. Ale jaka będzie decyzja tego nie wiem:roll: Quote
Monday Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 malibo57 przeniosła swoją deklarację z Floyda na Sofię:multi: 50zł miesięcznie!!!!! Póki co deklaracje miesięczne: malibo57 - 50zł andzie69 - 50zł ewab - 100zł To już 200zł:multi: Na zwykły hotel to jeszcze 250 zł brakuje. Jak każdy by się zgodził, żeby pieniądze Floyda poszły na Sofię to można będzie od zaraz ją do hotelu do Magdy zawozić. Quote
malibo57 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Melduję się! Jakieś propozycje? Jamor, inne? Jak jest pomysł, to pieniądze się znajdą. Quote
Monday Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 malibo pomysł jest, ale drogi - 750zł, ale to cena za hotel ze szkoleniem. Sofia jest agresywna, nie wiem kto chciałby adoptować takiego psa. Chyba tylko osoba lubiąca wyzwania:evil_lol:, albo co gorsza taka, która skorzysta na agresywności psa:angryy: Był pomysł żeby choć na miesiąc dać Sofię na szkolenie, bo zwykły hotelik, taki założony z samej chęci pomocy nie wchodzi w grę. Brałam pod uwagę jamora, ale jego nie ma...chyba do 7 listopada. Nie wiem czy jamor się zgodzi, bo jak pytałam go to mi nie odpowiedział. Mam nadzieję, że zapomniał, a nie, że olał mnie. Quote
Recommended Posts