Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 667
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

doddy napisał(a):
Owszem, my trzymamy psiaki u Magdy, dziewczyny z Ostrowii, bullterrierowcy i jeszcze kilka osób prywatnie z dogo.

Magda ma hodowle bulli, całe życie szkoli bulle i to w bardzo sensowny sposób. Zarazem co jest fajne, Magda myśli przede wszystkim kategoriami osoby, która wydaje psy do adopcji i bezpieczeństwo jest dla niej najważniejsze. Jest to duży plus przy bezpośrednim sprawdzaniu psiaków oraz przy szukaniu domu.

Jak jest jednak napisane, cena za dobę u Magdy to 25zł.

Hotel Magdy to wspaniałe miejsce.Psy to całe jej życie-pasja.
Ja byłam tam może pieć razy i jestem pod wrażeniem tego miejsca jak i jej samej.Ma wspaniałe podejście do zwierząt,ogromną wiedze i wielkie serce do zwierzaków.

A co do ceny-to naprawde warto bo nie jest to cena hotelowania ale i szkolenia a jak Magda podejmuje sie przyjęcia do siebie jakiegoś psa to wkłada w niego całe serce i można być póżniej w 100% pewnym,ze piesek który był u niej nadaje się do adopcji.A metamorfozy jakie przechodzą u niej schroniskowe bidy są niesamowite.

Posted

To co robimy?
Próbujemy?
Poprosimy dogomaniaków o bazarki dla Sofii, o deklaracje.
Tylko ostro trzeba będzie się brać za ogłaszanie jej, żeby jak najkrócej w hoteliku siedziała. Tzn, myślę, że nie wcześniej jak Magda, która ma hotel da znak, że Sofia nie stwarza już zagrożenia dla każdego.

Jeżeli 750zł to cena ze szkoleniem to chyba warto spróbować. Jak pisałam, skoro schron chce wysłać właściela i Sofię na szkolenie,to może niech dadzą te pieniądze na szkolenie u Magdy ??? Chyba, że w tym przypadku jakieś szczególne uzgodnienia z tym szkoleniem były i schron nigdzie indziej psa nie pośle.

Posted

U Magdy ostatnio było 1 miejsce wolne. Ja będę u niej w sb to mogę się podpytać, czy by dała radę sunię przyjąć.
My możemy wystawić allegro cegiełkowe na sunię jeśli trafi do Magdy, choć wątpię aby się dużo zebrało, bo na allegro sprzedają się cegiełki głównie na ciężko chore psy. Spróbować jednak warto.

Posted

No, Sofia tak jakby ciężko chora - na agresję postępującą:eviltong:
Próbować trzeba.
Poprosimy o bazarki, a red albo DORKA muszą pogadać ze schroniskiem. Albo BeataM, jest z Radomia, bywa w schronie.

To co, jak robimy?
Będzie sygnał w sobotę, że miejsce jest i dajemy tam sunię i zbieramy kasę, czy zbieramy kasę i jak uzbieramy dajemy sunię?

Posted

Najpierw zbierajmy kasę, bo bez różnicy do którego hotelu sunia trafi, pieniądze będą potrzebne.
Magda tak czy siak to z reguły na rzęsach staje by dopomóc kolejnym psiakom, więc i miejsce pewnie znajdzie.

Posted

Monday napisał(a):
No, Sofia tak jakby ciężko chora - na agresję postępującą:eviltong:

Szczera prawda, choroba najbardziej paskudna, niewidoczna, choroba duszy. Monday porozmawiajcie bezpośrednio ze schroniskiem, jak rozmawiałam z P. Kierownik, wywnioskowałam, że mają możliwość dołączyć bezpłatnie 1 psiaka do grupy szkoleniowej. Więc chyba nie ma co marzyć o jakiś środkach na płatne szkolenie z ich strony. Ale upewnić się warto.

Posted

czy ktoś już coś postanowił w jej sprawie? czy są jakieś deklaracje, bazarki? zima się zbliża a psiaków coraz więcej...może zamówicie dla niej kubraczek od arjuny?astki tak źle znoszą zimno:-(

Posted

Czy ktoś z Was jest w stanie wstępnie zamówić miejsce dla Sofii? Jak będziemy znać kwotę i miejsce szkolenia łatwiej nam będzie gromadzić środki. A w oczach Sofii jest tyle nadziei... Nie zawiedźmy jej:shake:. Podwyższam swoją deklarację do 100 zł/m-c.

Posted

Floyd z radomskiego schroniska jedzie do domu.
Mieliśmy wieźć go do hoteliku. Zebrało się sporo pieniędzy. Zaproponowałam, żeby te pieniądze przeznaczyć na sofię. Ale jaka będzie decyzja tego nie wiem:roll:

Posted

malibo57 przeniosła swoją deklarację z Floyda na Sofię:multi:
50zł miesięcznie!!!!!

Póki co deklaracje miesięczne:
malibo57 - 50zł
andzie69 - 50zł
ewab - 100zł

To już 200zł:multi:
Na zwykły hotel to jeszcze 250 zł brakuje.

Jak każdy by się zgodził, żeby pieniądze Floyda poszły na Sofię to można będzie od zaraz ją do hotelu do Magdy zawozić.

Posted

malibo pomysł jest, ale drogi - 750zł, ale to cena za hotel ze szkoleniem. Sofia jest agresywna, nie wiem kto chciałby adoptować takiego psa. Chyba tylko osoba lubiąca wyzwania:evil_lol:, albo co gorsza taka, która skorzysta na agresywności psa:angryy:

Był pomysł żeby choć na miesiąc dać Sofię na szkolenie, bo zwykły hotelik, taki założony z samej chęci pomocy nie wchodzi w grę.
Brałam pod uwagę jamora, ale jego nie ma...chyba do 7 listopada. Nie wiem czy jamor się zgodzi, bo jak pytałam go to mi nie odpowiedział. Mam nadzieję, że zapomniał, a nie, że olał mnie.