Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

andzia69 napisał(a):
trzeba zebrać najpierw deklaracje...bez tego ani rusz - nie można zebrać jednorazowych - nawet jeśliby starczyło na 1 miesiac - bo co potem? powrót do schronu?

Ja mogę dać co miesiac 50 zł

Andzia, pomożesz rozreklamować wątek ?
Poprosisz innych o wysyłanie PW z prośbą o deklaracje?
Ja popatrze za rzeczami na bazarek - nigdy nie wystawiałam bazarku, ale usilnie będę próbować to zrobić.
Czyli mamy do zebranie jeszcze 400zł :( Znasz może jakieś fora amsaffowe? Może ktoś stamtąd pomoże...

• Replies 667
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia jest na moim ogólnym wątku bullowatych...ale jest ich tak wiele do ratowania, że nie wiadomo, w co ręce wsadzić, a kasy ciągle brakuje...

Założę jej wątek na forum astowym...ale tak jak mówię, cudów to się spodziewać nie można - trzeba kombinować...

Posted

To już 100zł by było, jeszcze 350 :(

Jamor napisał, że ma komplet psiaków. Może to była wymówka, że on Sofii nie chce.
No nic, poprosiłam o sprostowanie, czy ew. jakby było miejsce, czy mogłaby jechać....zobaczymy.
Ja wiem, że kasa to olbrzymi kłopot. Ale jakoś musimy deklaracje zebrać.
Wątki gdzieindziej się przydadzą. Może ktoś też będzie chciał jej pomóc?

BeataM, a jak jest z Sofią i innymi zwierzętami? Pewnie nikt tego nie sprawdzał, tylko od razu przypiął jej łatkę - agresywna.

Posted

Podtrzymuje swoją deklarację i... bardzo bym chciała zmienić tytuł wątku.
Schronisko może skierować sukę na szkolenie ale na terenie Radomia (tu ma ofertę).

Posted

ewab napisał(a):
Podtrzymuje swoją deklarację i... bardzo bym chciała zmienić tytuł wątku.
Schronisko może skierować sukę na szkolenie ale na terenie Radomia (tu ma ofertę).

A z czym to się dalej wiąże? Są jakieś warunki schroniska, aby to zrobiło?

Posted

doddy napisał(a):
A z czym to się dalej wiąże? Są jakieś warunki schroniska, aby to zrobiło?

Chcieliby, aby na szkolenie chodził z Sofią przyszły właściciel. Żeby po szkoleniu nie musiała wracać do schroniskowego kojca, gdzie nikt z psem nie pracuje.

Posted

Nikły, ale chyba niewiele większe są szanse, by poszedł na szkolenie jakiś wolontariusz. Myślę, że schronisko w tej kwestii może podejść elastycznie do sprawy.

Posted

no, przynajmniej schronisko wyszło z jakąś inicjatywą...
Ale jak już pisałam, nikłe szanse na to, że ktoś zechce "agresywnego" psa :(
Myślałam, że po prostu schron chce zasponsorować szkolenie Sofii, to wiązałoby się ztym, że ma jakieś pieniądze dla niej przygotowane.
Hotel byłby najlepszym rozwiązaniem. Jamor nie dał odpowiedzi, czy przyjąłby Sofię:cool1:, ale jakieś miejsce byśmy jej znalazły.
Tylko od czego najpierw zacząć, od szukania miejsca czy kasy?
Kto zechce deklarować skoro jeszcze nic nie postanowione...takie "na wodzie pisane" czy jak to się mówi...

Posted

Jamor do 7 listopada jest na jakims szkoleniu i nie bierze duzych psow, ale spytajcie sie czy by jej nie wzial jak wroci. On sobie dobrze radzi z duzymi psami. Niedawno wzial agresywnego husky i ten pies po jakims czasie bawi sie corka Jamora.
Wydaje mi sie, ze to byloby najlepsze miejsce dla Sofii.

Posted

Pytałam jamora. Odpisał, że nie ma miejsc. A jak spytałam czy wziąłby ją gdyby miejsca się pojawiłym to nie odpowiedział. Albo zapomniał -zapracowany, albo mnie olał :angryy:

Posted

jeśli jamor jej nie chce/nie może przyjąć to jeśli jest kasa, pytajcie u pana marka z bogatyni-też szkoleniowiec, on i jego syn łukasz w bullowatych się specjalizują.

Posted

Póki co pieniędzy nie ma:shake:
Każdy boi się choćby zacząć zbierać deklaracje...tyle psów. A i miejsca póki co nie ma.
A pan Marek z Bogatyni na dogo jest ze swoim hotelikiem?

Dla Sofii potrzebny DT, który nie będzie się jej bał i który będzie wiedział jak ją ustawić.

Posted

Najpierw zaczęłam od tego czy ktoś w ogóle ją przyjmie. Potem chciałam zacząć zbierać deklaracje. Bo co mi po pieniądzach, jak nawet potencjalnym ofiarodawcom Sofii nie będę mogła powiedzieć za jaki hotel mamy płacić?

Posted

Monday napisał(a):
Pytałam jamora. Odpisał, że nie ma miejsc. A jak spytałam czy wziąłby ją gdyby miejsca się pojawiłym to nie odpowiedział. Albo zapomniał -zapracowany, albo mnie olał :angryy:

Jamora prawie nie ma w domu, bo jest na jakims szkoleniu, psami zajmuje sie do 7 listopada jego zona i dzieci.
Czasami to jest najlepiej zadzwonic i osobiscie sie spytac.

Posted

Lilith - wszystko się zgadza. Tora i sporo bullowatych jest w hoteliku u dziewczyna, która szkoli też psy - i to głównie pracuje z bulinkami i astami...tylko sa 2 pytania - czy ma miesjce i skad kasa - koszt hoteliku to 750 zł

Posted

naturalnie, że tak andziu
podrzucam tylko info, jako odpowiedź na rozważania monday
szczerze bowiem sama nie wiedziałam, że w radomiu jest osoba prowadząca hotel i jednocześnie szkoląca psiaki
o torze dowiedziałam się przypadkiem kiedy trafiłam na ogłoszenie

Posted

Magda - bo to o niej mowa - zajmuje się głównie bullowatymi:p i Doddy jest pewna tego, że jak cos wyjdzie z ręki Magdy to się będzie nadawać do adopcji:lol: tylko właśnie ta cena...i prawdopodobny brak miejsc. Fundacyjnych psiaków jest tam chyba z 6 sztuk;)

Posted

Owszem, my trzymamy psiaki u Magdy, dziewczyny z Ostrowii, bullterrierowcy i jeszcze kilka osób prywatnie z dogo.

Magda ma hodowle bulli, całe życie szkoli bulle i to w bardzo sensowny sposób. Zarazem co jest fajne, Magda myśli przede wszystkim kategoriami osoby, która wydaje psy do adopcji i bezpieczeństwo jest dla niej najważniejsze. Jest to duży plus przy bezpośrednim sprawdzaniu psiaków oraz przy szukaniu domu.

Jak jest jednak napisane, cena za dobę u Magdy to 25zł.

Posted

Próbowałam znaleźć hotelik w radomiu, ale nie udało mi się. A tu czytam, że jest...:cool1:
Ale cena. Ech.
Nie zbierzemy miesiąc w miesiąc takiej kwoty. Mowy nie ma.
Może schron co dorzuci, żeby pozbyć się coraz gorszego psa:razz:
(marzenia:lol:)

Posted

a moze pomyśleć o tym, by na pierwszy miesiąc sunia trafiła do hoteliku właśnie do Magdy w Radomiu, a potem przenieść ją do tańszego? myślę, że byłoby to z korzyścią dla suni...

tylko jak na razie nawet nie ma pełnych deklaracji na hotel za 15 zł/dobę...