Monday Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Coś ucichło u dziewczyny:-( Dlaczego wszędzie te pieniądze są potrzbene :angryy: Co z suczką? Jak ona sobie radzi? Pewnie w schronie jak ona wyraza agresję do pracowników, to oni nie pozostają jej dłużni. A to nie tak trzeba :shake:...trzeba wtedy pomału, cierpliwie i z uczuciem... Ona musi stamtąd zniknąć. Musi znaleźć lepsze miejsce. Quote
agaga21 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 tula, red, wy bywacie w schronisku? może ktos jeszcze...? co u suni? Quote
D O R K A Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Dowiem się w tym tygodniu co z sunią, czy jeszcze jest w schronisku:shake: Quote
Monday Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 DORKA, czy widziałaś sunię? Maja jedzie do nowego domu, to może Sofia zajęłaby jej miejsce :cool3: - tak tylko mi się marzy.... Quote
agaga21 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 jak z jej zachowaniem? zmieniło się coś? czy ktoś ją wyprowadza na spacery? Quote
bullterrierka Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 ona samym wyglądem budzi respekt,jak przechodziłam obok jej boksu jakoś specjalnie nie była mną zainteresowana,kiedy wyciągnełam z torby wędzonego kabanosa dała piękny popis akrobacji zmieszanej z wielką radością nie sposób się w niej nie zakochać:loveu:.Na żywo jest jeszcze piękniejsza niż na zdjęciach.Wydaje mi się,że jeśli trafi na odpowiedzialnego opiekuna będzie z niej wspaniały pies domowy.Może byłaby możliwość żeby przed adopcją umieścić ją w hoteliku,najlepiej u jakiegoś szkoleniowca,który sprawdziłby jej zachowanie w warunkach domowych,może przyszły właściciel zdecydował by się na szkolenie...oj rozmarzyłam się..... Quote
agaga21 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 beata, hotelik kosztuje a nam coraz trudniej idzie zbieranie deklaracji....jasne, było by to dla suni dobre rozwiązanie tylko za co ją utrzymać? Quote
andzia69 Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 czy jest jakaś szansa na wyciągnięcie suni?:-( Quote
ewab Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 Andzia dobrze by było... Na początek dam 50 zł/m-c. Niewiele, ale póki co nie dam rady więcej:oops:. A może ktoś dałby radę popracować z suczydłem na szkoleniu, na które może skierować schronisko? Quote
andzia69 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 ewab napisał(a):Andzia dobrze by było... Na początek dam 50 zł/m-c. Niewiele, ale póki co nie dam rady więcej:oops:. A może ktoś dałby radę popracować z suczydłem na szkoleniu, na które może skierować schronisko? Ewa...tu mało osób z Radomia zagląda (nas z Kielc i innych jest wiecej tu na wątku) a co dopiero mówić o konkretnym działaniu:shake: widać w tym schronisku bullowatych to nie lubią za bardzo:-( Quote
ewab Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 Jeśli chodzi o radomskie schronisko to psy z naszego miasto mogą go pozazdrościć. Moja sugestia była skierowana bardziej do wolontariuszy i dogomaniaków z Radomia. Jeśli nie da rady wykorzystać tej szansy, to czy ktoś więcej dorzuci się do deklaracji? Poki co rozsyłajcie wątek Sofii osobom, którym bullowate nie są obojętne. Quote
bullterrierka Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Jutro postaram się podjechać do schroniska. Quote
lilith27 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 andzia69 napisał(a):Ewa...tu mało osób z Radomia zagląda (nas z Kielc i innych jest wiecej tu na wątku) a co dopiero mówić o konkretnym działaniu:shake: widać w tym schronisku bullowatych to nie lubią za bardzo:-( to nie tak...... nas radomian na dogo jest po prostu garstka o wątku sofii dowiedziałam się od Beatki, która właśnie jedzie do schronu nie wiedzialam, że wątek taki jest sama opiekuję się wątkiem Lady pół astki, do której też mało kto zagląda z amatorów bullowatych to kojarze tylko agagę21 (choć przepraszam jeśli pomiijam innych fanów takich psiaków odwiedzających) Quote
ewab Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 Lilith, Beata macie jakiej nowe wieści od Sofii? Quote
lilith27 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 raczej nie nie byłam w schronisku od soboty Beatka również (z tego co wiem) w niedziele nnie zdązyła niestety przykro mi bardzo Quote
bullterrierka Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Zdązyłam dojechać w niedziele ale było już bardzo póżno. Sofia jak każdy bulowaty żle znosi schronisko jest bardzo smutna. Quote
lilith27 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 podaje dalej [quote name='agnieszka24']Cioteczki można pomóc schroniskowym psiakom!! To nic nie kosztuje, a tak wiele można zdziałać :-) Ruszyła nowa akcja Tesco - POMAGAJMY ZWIERZĘTOM :loveu: 10% wartości z każdej zakupionej w Tesco karmy dla zwierząt zostanie przekazane 5 schroniskom :lol: Swój głos można oddać tutaj: Pomagajmy zwierzętom - Tesco (Polska) Sp. z o.o. Roześlijcie to info gdzie się da. Skoro można pomóc psiakom w schroniskach, to dlaczego tego nie zrobić :p Quote
Monday Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Dziewczyny, tak mi przyszło na myśl, a może spróbować Sofię wyciągnąć ze schronu do hotelu? Oczywiście największą bolączką będą pieniądze. Jak dzwoniłam w sprawie Floyda do jamora kilka dni temu, to wyliczył mi 4 wolne boksy. On między innymi szkoli psy. Wiedziałby jak podejść do takiego źle nastawionego do świata psa. Nie mówię, że zajmie się jej tresurą...bo to by nas chyba sporo kosztowało, ale z pewnością Sofia u niego nie podskoczy. Warunki - kojce, ale codzienny wybieg z innymi psami dobranymi w grupy...no cóż, facet zna się na rzeczy. Koszt 450zł/miesiąc... może by spróbować, może dziewczyny, które wyciągały majeczkę pomogą? Pomyślmy o tym, warto zająć się dziewczyną, bo w schronie z nią coraz gorzej będzie. W końcu będzie zupełnie nieadoptowalnym psem. Quote
Monday Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Red, mogłabyś spytać dziewczyny od majki czy pomogą nam? Trzeba by zebrać deklaracje, zrobić bazarki. Sofia nie jest na nic leczona? Nie wymaga specjalnej opieki medycznej, któa wiąże się z kosztami? A jak u niej ze szczepieniami? Quote
Monday Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Schron zaoferował się dać Sofię na szkolenie jeżeli zostanie adoptowana, czy tak? Quote
andzia69 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 trzeba zebrać najpierw deklaracje...bez tego ani rusz - nie można zebrać jednorazowych - nawet jeśliby starczyło na 1 miesiac - bo co potem? powrót do schronu? Ja mogę dać co miesiac 50 zł Quote
Monday Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='wlodi']Mam nowe fotki: To piękne zwierzę ale jest szalenie nieprzystępna. Musiałem bardzo uważać, bo chciała mnie capnąć :( Chyba nie ma co ogłaszać teraz Sofii ???? Kto się zdecyduje na agresywnego psa? Chyba, że ktoś kto lubi wyzwania, albo jakiś burak, co organizuje walki psów. Trzeba ją w jakiś sposób ułożyć, przyzwyczaić do ludzi, innych zwierząt - o ile się da. Proszę, zajmijmy się nią. Jak zostanie w schronie z dnia na dzień będzie coraz gorzej. Myślę, że hotel konieczny. Hotel nie tyle u miłośnika, co u znawcy psów. Skoro ma już suńka wątek, to postarajmy się, żeby zmienił on kiedyś tytuł na "już w nowym domu..." Quote
Recommended Posts