Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Coś ucichło u dziewczyny:-(
Dlaczego wszędzie te pieniądze są potrzbene :angryy:

Co z suczką? Jak ona sobie radzi?
Pewnie w schronie jak ona wyraza agresję do pracowników, to oni nie pozostają jej dłużni. A to nie tak trzeba :shake:...trzeba wtedy pomału, cierpliwie i z uczuciem...
Ona musi stamtąd zniknąć. Musi znaleźć lepsze miejsce.

• Replies 667
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

ona samym wyglądem budzi respekt,jak przechodziłam obok jej boksu jakoś specjalnie nie była mną zainteresowana,kiedy wyciągnełam z torby wędzonego kabanosa dała piękny popis akrobacji zmieszanej z wielką radością nie sposób się w niej nie zakochać:loveu:.Na żywo jest jeszcze piękniejsza niż na zdjęciach.Wydaje mi się,że jeśli trafi na odpowiedzialnego opiekuna będzie z niej wspaniały pies domowy.Może byłaby możliwość żeby przed adopcją umieścić ją w hoteliku,najlepiej u jakiegoś szkoleniowca,który sprawdziłby jej zachowanie w warunkach domowych,może przyszły właściciel zdecydował by się na szkolenie...oj rozmarzyłam się.....

• 2 weeks later...
Posted

Andzia dobrze by było... Na początek dam 50 zł/m-c. Niewiele, ale póki co nie dam rady więcej:oops:. A może ktoś dałby radę popracować z suczydłem na szkoleniu, na które może skierować schronisko?

Posted

ewab napisał(a):
Andzia dobrze by było... Na początek dam 50 zł/m-c. Niewiele, ale póki co nie dam rady więcej:oops:. A może ktoś dałby radę popracować z suczydłem na szkoleniu, na które może skierować schronisko?

Ewa...tu mało osób z Radomia zagląda (nas z Kielc i innych jest wiecej tu na wątku) a co dopiero mówić o konkretnym działaniu:shake: widać w tym schronisku bullowatych to nie lubią za bardzo:-(

Posted

Jeśli chodzi o radomskie schronisko to psy z naszego miasto mogą go pozazdrościć. Moja sugestia była skierowana bardziej do wolontariuszy i dogomaniaków z Radomia.
Jeśli nie da rady wykorzystać tej szansy, to czy ktoś więcej dorzuci się do deklaracji? Poki co rozsyłajcie wątek Sofii osobom, którym bullowate nie są obojętne.

• 2 weeks later...
Posted

andzia69 napisał(a):
Ewa...tu mało osób z Radomia zagląda (nas z Kielc i innych jest wiecej tu na wątku) a co dopiero mówić o konkretnym działaniu:shake: widać w tym schronisku bullowatych to nie lubią za bardzo:-(

to nie tak......
nas radomian na dogo jest po prostu garstka
o wątku sofii dowiedziałam się od Beatki, która właśnie jedzie do schronu
nie wiedzialam, że wątek taki jest
sama opiekuję się wątkiem Lady pół astki, do której też mało kto zagląda
z amatorów bullowatych to kojarze tylko agagę21 (choć przepraszam jeśli pomiijam innych fanów takich psiaków odwiedzających)

Posted

podaje dalej

[quote name='agnieszka24']Cioteczki można pomóc schroniskowym psiakom!! To nic nie kosztuje, a tak wiele można zdziałać :-)

Ruszyła nowa akcja Tesco - POMAGAJMY ZWIERZĘTOM :loveu:

10% wartości z każdej zakupionej w Tesco karmy dla zwierząt zostanie przekazane 5 schroniskom :lol:

Swój głos można oddać tutaj: Pomagajmy zwierzętom - Tesco (Polska) Sp. z o.o.

Roześlijcie to info gdzie się da. Skoro można pomóc psiakom w schroniskach, to dlaczego tego nie zrobić :p

Posted

Dziewczyny, tak mi przyszło na myśl, a może spróbować Sofię wyciągnąć ze schronu do hotelu?
Oczywiście największą bolączką będą pieniądze.
Jak dzwoniłam w sprawie Floyda do jamora kilka dni temu, to wyliczył mi 4 wolne boksy.
On między innymi szkoli psy. Wiedziałby jak podejść do takiego źle nastawionego do świata psa.
Nie mówię, że zajmie się jej tresurą...bo to by nas chyba sporo kosztowało, ale z pewnością Sofia u niego nie podskoczy.
Warunki - kojce, ale codzienny wybieg z innymi psami dobranymi w grupy...no cóż, facet zna się na rzeczy. Koszt 450zł/miesiąc...
może by spróbować, może dziewczyny, które wyciągały majeczkę pomogą?
Pomyślmy o tym, warto zająć się dziewczyną, bo w schronie z nią coraz gorzej będzie. W końcu będzie zupełnie nieadoptowalnym psem.

Posted

Red, mogłabyś spytać dziewczyny od majki czy pomogą nam?
Trzeba by zebrać deklaracje, zrobić bazarki.
Sofia nie jest na nic leczona? Nie wymaga specjalnej opieki medycznej, któa wiąże się z kosztami? A jak u niej ze szczepieniami?

Posted

trzeba zebrać najpierw deklaracje...bez tego ani rusz - nie można zebrać jednorazowych - nawet jeśliby starczyło na 1 miesiac - bo co potem? powrót do schronu?

Ja mogę dać co miesiac 50 zł

Posted

[quote name='wlodi']Mam nowe fotki:

To piękne zwierzę ale jest szalenie nieprzystępna. Musiałem bardzo uważać, bo chciała mnie capnąć :(

Chyba nie ma co ogłaszać teraz Sofii ????
Kto się zdecyduje na agresywnego psa? Chyba, że ktoś kto lubi wyzwania, albo jakiś burak, co organizuje walki psów.
Trzeba ją w jakiś sposób ułożyć, przyzwyczaić do ludzi, innych zwierząt - o ile się da.
Proszę, zajmijmy się nią. Jak zostanie w schronie z dnia na dzień będzie coraz gorzej.
Myślę, że hotel konieczny. Hotel nie tyle u miłośnika, co u znawcy psów.

Skoro ma już suńka wątek, to postarajmy się, żeby zmienił on kiedyś tytuł na "już w nowym domu..."