hajaa Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Ja się zakochałam :loveu: Muszę ugłaskac chłopa, bo to on jest odpowiedzialny za długie spacery, ale to da się zrobic ;) Jeżeli tylko dziewczynka dogada się z moim Blackiem to ją zabieram ;) W jakim ona jest wieku ? Quote
ewab Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 Hajaa w kim się zakochałaś, kogo będziesz głaskać?:evil_lol:. Chłopak z dziewczyną powinni się jakoś dogadać:p. Niestety na nowe fotki Sofii musimy poczekać do jutra:oops:. Quote
agaga21 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 rufusowa na wątku majeczki zasugerowała że ta młoda-biało ruda może być w ciąży. tak na nią patrzę i rzeczywiscie chyba by trzeba to sprawdZić i w razie czego szybko wysterylizować. poza tym bez sterylki nawet na dt do hajaa też by nie mogła przecież i,ść, przecież tam jest pies! Quote
ewab Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 agaga21 napisał(a):rufusowa na wątku majeczki zasugerowała że ta młoda-biało ruda może być w ciąży. tak na nią patrzę i rzeczywiscie chyba by trzeba to sprawdZić i w razie czego szybko wysterylizować. poza tym bez sterylki nawet na dt do hajaa też by nie mogła przecież i,ść, przecież tam jest pies! A ona nie jest wysterylizowana? Schronisko w Radomiu sterylizuje sunie. Quote
hajaa Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Mój Black jest bez jajek - kastrat ;) Nawet gdyby chciał to żadnej suni już nic w życiu nie zmajstruje ;) On też ze schronu - Pabianice. Będę czekała na jakieś nowe wieści. Quote
andzia69 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 basia0607 napisał(a):Też mam astkę do zabrania, rok nie wychodzi z domu ! Żaden pies nie powinien być w schronisku a tym bardziej amstaf.:placz: Basiu - załóż jej osobny wątek, bo inaczej będzie ciężko:-( A ta biało - ruda...ech:shake: znowu co jeden znajdzie dom to 10 przybywa...idzie się załamac tymi bullowatymi:-(:-( Może ktos z Radomia podsumować ile jest tych bullowatych w tym schronie? bo ja mam na swoim wątku 3 - w tym Maję...a tu widzę, ze to nie wszystko:shake: Quote
hajaa Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Są jakieś nowe wiadomości o malenkiej rudo - białej ? Quote
ewab Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 Niestety nie udało mi się dodzwonić dziś do schroniska. Hajaa, jeśli jesteś zainteresowana sunią proponuję, żebyś skontaktowała się bezpośrednio ze schroniskiem, które jest czynne 7 dni w tygodniu od 11.00 do 17.00. Numer telefonu jest w pierwszym poście. Pręgusce przekręciłam imię:oops: nie Sonia tylko Sofia. Quote
hajaa Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Mi poprostu serce pęka jak patrzę na ten biały pyszczek :-( Spróbuję jutro zadzwonic. Tylko nie wiem czy nie byłoby lepiej gdyby ktoś wypytał o dziewczynkę bezpośrednio w schronisku. Jasna ciasna - czemu to tak daleko ? :-( Quote
ewab Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 hajaa napisał(a):Mi poprostu serce pęka jak patrzę na ten biały pyszczek :-( Spróbuję jutro zadzwonic. Tylko nie wiem czy nie byłoby lepiej gdyby ktoś wypytał o dziewczynkę bezpośrednio w schronisku. Jasna ciasna - czemu to tak daleko ? :-( Chętnie bym pomogła, ale niestety też nie jestem na miejscu:shake:. Myślę, że najlepiej będzie jak sama porozmawiasz. Idealnie byłoby, gdybyś trafiła na Panią Kamińską, ale jeśli nie będzie jej jutro, to możesz spróbować w poniedziałek. Trzymam za Was kciuki:thumbs: Quote
ab-agnieszka Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Mala jest lagodna. Siedzi w boksie z innym psiakiem jest bardzo wystraszona boi sie ludzi ale jak tylko poczuje dotyk to blaga o niego. Jest mloda ma okolo roku albo jeszcze nie. Podobno ugryzla dziecko i dlatego zostala oddana ja nie widzialam w niej cienia agresji mysle ze moze przy zabawie drasnela dziecko albo przyszczypala. Jestem obecnie w niemczech ale postaram sie czegos wiecej dowiedziec zadzwonie do kierowniczki. Andzia w schronie sa 4 sunie astki i jedna mieszana Quote
ab-agnieszka Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Juz wszystko wiem na temat mlodej suni. W tej chwili nie jest do wydania poniewaz jest jako dowod w sprawie. Faktycznie pocharatala to dziecko dosc konkretnie ale wiadomo dla czego. Jej wlasciciel lapal ja za glowe i tlukl o ziemie jak cos przeskrobala. W zabawie z dzieckiem dziecko z nienacka skoczylo na sunie i zlapala ja za glowe ta dostala paniki i sie bronila. Biedna pewnie myslala e dostanie kolejne manto. Jak suni sprawa sie wyjasni zostane poinformowana. Na dzien dzisiejszy sunia nie moze opuscic schronu:shake: Do ludzi oaza spokoju. Juz przynajmniej wiem dlaczego tak sie ich boi Quote
ewab Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 ab-agnieszka napisał(a): Jej wlasciciel lapal ja za glowe i tlukl o ziemie jak cos przeskrobala. To już kolejny spotkany przeze mnie przypadek, gdy ast jest "wychowywany" podobnie. Nie wiem dlaczego niektóre matoły myślą, że psa można wychowywać siłą. Oby mu się ktoś zrewanżował, wziął za łep i tłukł nim o ziemię:oops:. I pomyśleć, że pies poniesie karę, a pan nie. Choć w tym przypadku kara dla psa może obrócić się w nagrodę:eviltong:. (w poprzednim przypadku astek uciekł od swojego prześladowcy) Quote
tula Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Straszne to:placz: to teraz może sąd nakazać ją uspić, a ten sadysta weźmie sobie kolejnego psa, nad którym będzie się znęcał? Quote
hajaa Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Piszecie o tej małej biało - rudej suni ? Matko kochana, to straszne ... :-(:-(:-( Quote
agaga21 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 biedna mała....:-( a może udało by się ją na dt wziąć? Quote
ewab Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 Ja się zastanawiam, czy jest szansa na wytoczenie sprawy opiekunowi za znęcanie się nam psem? Quote
agaga21 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 a my tu troszkę zapominamy, że to wątek sofii......czy cos więcej wiadomo o suni? czy jest gdzieś już ogłaszana? chętnie zrobię allegro tylko bym potrzebowała kilka ładnych zdjęć.:cool3: Quote
ewab Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 Agaga21, cały czas czekam na fotki Sofii, miały być najpierw w czwartek, potem w piątek. Nie dotarły:shake:. Chyba najwcześniej będą w poniedziałek. Z góry dziękuję za ogłoszenia:loveu:. Quote
tula Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Ja Sofię poogłaszam, ale czym wiecej osób sie do tego zgłosi tym lepiej, bo dublować sie zawsze można. Do tej pory tego nie zrobiłam bo chciałam mieć wiecej informacji na jej temat, a w piątek niestety nie udało mi się dodzwonić do schronu, a w weekend chyba kierowniczka nie pracuje. Quote
agaga21 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 jeśli chodzi o ogłoszenia to ja się piszę tylko na allegro(na naszą klasę już sunię dodałam), o resztę trzeba poprosić którąś ze speców od ogłoszeń, np. Jenny19:razz: czekam na zdjęcia w takim razie. Quote
ewab Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 Buuu, miałam nadzieję, że zdjęcia będą lepsze. Tula, czy byłaby szansa na zrobienie przez Ciebie lepszych? Quote
Recommended Posts