Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Brakuje środków na utrzymanie Sofii w hoteliku. Stałe deklaracje to zaledwie 300 zł.
Opłata za m-c 750 zł.

Czy po 10 lutego Sofia będzie musiała wrócić do schroniska?

Liczy się każda złotówka!!!

Jeden dzień życia Sofii kosztuje 25 zł. Tyle wynosi dzienna opłata za szkolenie i hotelik.

Pręgowana AST-ka Sofia od grudnia 2008 roku do listopada 2009 r. przebywała w schronisku w Radomiu. Co można powiedzieć o jej dotychczasowym życiu - pewnie nie było w barwach różowych. Tak można wnioskować po jej zachowaniu wobec męskiej części obsługi schroniska. Na kobiety reaguje pozytywnie. Sofia jest wysterylizowana i zaszczepiona. Aktualnie nie ma problemów ze zdrowiem, ale co będzie jeśli w schronisku będzie musiała zostać dłużej. Sunia jest zrezygnowana, bo ile można siedzieć w pojedynczym boksie bez swojego człowieka?

Ktoś przyszedł po mnie???

Znowu nie :-(

9 listopada Sofia pojechała do hoteliku u Magdy.

Po dwóch tygodniach pobytu w hoteliku:

13.01.2010
Cytuję za Monday:
"DOstałam info od Beaty M, która rozmawiała z opiekunką Sofii Magdą, że można już próbować dziewczynę wyadoptować
Czyli zabieramy się za ogłoszenia !!!
Warunek przyszłego domku : musi to być dom bardzo odpowiedzialny i bardzo doświadczony w posiadaniu psów...chyba lepiej żeby trafił się jakiś znawca i miłośnik bullowatych. No i dzieci odpadają.
Niesamowite wymagania - ale może się uda."

11.02.2010
Sofia jest gotowa do adopcji. Potrzebny doświadczony, pełen ciepła dom, który będzie kontynuował pracę szkoleniowca.

14.03.2010
Zośka pojechała do swojego domu w Ostrowcu Świętokrzyskim:)

Rozliczenie:

Pieniądze po Floydzie - 944zł
Wpłaty miesięczne za listopad, grudzień, styczeń i luty:
malibo57 - 50zł + 50 zł + 50 zł + 750 zł + 50 zł + 50 zł:loveu:
andzia69 - 50 zł + 50 zł + 50 zł + 50 zł + 50 zł:loveu:
ewab - 100 zł + 100 zł+ 200 zł:loveu:
bumerang - 30 zł + 20 zł + 40 zł + 30 zł + 30 zł:loveu:
zebrazebra - 15 zł + 15 zł:loveu:
tula - 60 zł+ 60zł + 30 zł:loveu:
a.piurek - 60 zł:loveu:
Beata M - 60 zł + 60 zł + 8 zł:loveu:
mmd - 50 zł:loveu:
pieniądze z bazarku Monday- 55 zł:loveu:
II bazarek Monday - 32 zł:loveu:
i kolejny bazarek Monday - 20 zł:loveu:
za kalendarze od Julki - 60 zł :loveu:
Razem - 3329 zł

Opłata za hotelik: 800 zł + 700 zł + 750 zł + 450 zł + 80 zł
transport 50 zł
szczepienia Hexadog 50zł
czip 41zł
obroża na pchły i kleszcze Kiltix dla dużych psów 63zł
obroża parciana 14zł
Razem - 2998 zł

Rozliczenie konta - 331 zł

Pozostałe pieniądze (po 1/2) zostały przeznaczone na:

Czarusia
http://www.dogomania.pl/threads/1491...3#post13852773

i Negrę
http://www.dogomania.pl/threads/1821...9#post14323769

Deklaracje miesięczne:
malibo57 - 50zł
andzia69 - 50zł
ewab - 100zł
BeataM - 30zł
Tula - 30zł
a.piurek - 30zł - tylko do stycznia
bumerang - 30zł
zebrazebra - 10zł

razem 330zł

• Replies 667
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

andzia69 napisał(a):
no to jestem...ale pomysłu nie mam:placz: są na dogo dziewczyny z Radomia...wiem o 3 - w tym Maji, która ma tu na dogo watek...ale tej chyba nie widziałam...

Sonia nie ma wątku, upewniałam się u Pani Kierownik. Siedzi w pojedyńczym boksie tzn. została uznana za psa raczej agresywnego. Choć może to być także dmuchanie "na zimne", bo inni przedstawiciele ras "groźnych" też mają jedynki. Miałam z nią kontakt tylko przez chwilę i czułam, że pomiędzy nami są pozytywne fluidy. Sofia tak reaguje w stosunku do kobiet. Niestety panowie pracujący w schronisku skarżyli się, że suka potrafiła zachować wobec nich agresywnie. Jeśli dziewczyny z Radomia nie tu nie zajrzą, dopytam w schronisku o relacje z innymi zwierzętami.

Posted

Biedna, smutna sunia... Ja niestety nie mam teraz możliwości żeby jeździć do schronu, a psiaki znam głównie z wątków zakładanych przez dziewczyny. To co mogę dla Soni zrobić to poogłaszać ją na tych stronach, na których robię ogłoszenia. Ewa, a nie wiesz może w jakim wieku jest Sonia?

Posted

czy ona jest w boksie niedaleko Floyda ? - pytanie do radomskich schroniskowych dogomaniaków

Jeżeli jest w izolatce obok tego psiaka, to wydała mi się na spokojną sunię, bardzo niska, też grubiutka, ale jak przechodziłam obok boksu to tylko stała przy kracie, nie szczekała...
Moją uwagę przyciągnęło jej umaszczenie - naprawdę śliczne...
Ja po prostu przechodziłam obok niej zobaczyć konkretnego psa - a na nią zwróciłam uwagę, teraz znalazłam ten wątek. Czyli coś w niej musi być:p (o ile to ta suczka, a jak nie ta, tzn. że jest jeszcze jeden astowaty piesek w schronie :( )

Posted

Widzialam dzisiaj sunie. Jak pracownik wszedl do jej boksu to sie prawie kladla na ziemie. Jest naprawde zrezygnowana. Niestety nie zrobilam jej zdjec poniewaz padl mi aparat. Udalo mi sie zrobic zdjecia mlodej astce.

Posted

ab-agnieszka napisał(a):
Dziewczyny nowa sunia mloda w schronie w Radomiu.

Gdyby znalazł się transport to bardzo chętnie zabrałabym dziewczynkę chociażby na tymczas.