Temida Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 Następny dzień kończy się bez wieści. Powiem szczerze, że jest to dla mnie głęboko niepokojące. Ale cóż nadzieja umiera ostatnia. Quote
Temida Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 Koniec dnia, brak meila i telefonu. Cóż mogę powiedzieć. Quote
Temida Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Cóż zrobić. Jeszcze trochę poszukamy i będziemy musieli umieścić Kajtka w schronisku. Aż nie chce myśleć, co będzie jak włożymy go do samochodu. On ciągle patrzy za tym Panem. Jakby trafił do domu, w którym znajdzie miłość i dobro to z pewnością oddałby swe serce nowemu właścicielowi. W schronisku zamkną go w kojcu z innymi psami i można się domyślać, co będzie. Szkoda, że na tyle milionów ludzi nie można znależć ani jednego człowieka. Quote
madcat1981 Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 No to zapominamy o niedoszłej pani i wracamy do robienia ogłoszeń.:roll: Quote
Temida Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Tak, co zrobić. Tacy są ,,ludzie''. Quote
marysia55 Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 nie jestem na wątku od początku, nie wiem ile juz zrobiono dla Kajtusia (na pewno wiele), ale nie chce mi sie wierzyć , że dla niego nie ma już szansy. Powrót do schroniska to jak wydanie na niego wyroku śmierci. Na prawdę nikt nie powie "mój ci on jest". Tak jak wcześniej napisała Temida, trudno uwierzyć, że wśród milionów ludzi nie ma jednego "człowieka". Quote
Temida Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Mam ten zaszczyt znać Kajtusia osobiście. Widziałam już w jego oczach smutek i radość, rozczarowanie i nadzieję. Ale cóż. Dziękuje wszystkim, którzy pomogli w ogłoszeniach w internecie, mamy ogłoszenia lokalne i cisza. Tak jak mówię nadzieja umiera ostatnia, ale szanse na dom z każdym dniem maleją, a przybliża się wizja schroniska. Ja jako osoba na co dzień walcząca o prawa zwierząt mogę zapewnić, że będziemy szukać do końca. Wiele razy przekonałam się, że znależć człowieka nie jest łatwo. Quote
tamb Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Kiedy Kajtuś ma być zawieziony do schroniska? Mogę ogłosić go w Dzienniku Polskim. Quote
Temida Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Nie mamy ustalonej daty. Telefon od Pani mam prawie każdego dnia. Może tam być do naprawdę zimnych dni. Jak takie nadejdą będziemy musieli go zabrać, bo Pan nie może wziąść go do domu. Wszelka pomoc mile widziana. Quote
tamb Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Ogłoszę go ale jeśli trafi się dom w Krakowie, będzie potrzebny transport. Quote
Temida Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Z transportem nie będzie problemu. Wszystko da się zorganizować. Quote
marysia55 Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Temida napisał(a):Z transportem nie będzie problemu. Wszystko da się zorganizować. na zasadzie : "pomożemy" ( na pewno) !! Quote
yuki Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Do góry z rana Kajtuś , biegnij na pierwszą po domek :multi::multi::multi: Quote
Onaa Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 A czy można zrobić psiakowi takie zdjęcia z bliska, czy obecnie to raczej nie możliwe ? Quote
Temida Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 Zdjęcia są raczej wyrażne, ale jest taka możliwość. Co jakiś czas zaglądam do Kajtusia i zawożę mu jedzenie, ale za to codziennie mam telefon od Pani, u której jest piesek. Jak będę tam jechać to postaram się coś cyknąć. Quote
Temida Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Kajtusiu nie trać nadziei, bo Twój cichy anioł też jest gdzieś ukryty. Sytuacja staje się dramatyczna, ale czekamy na tego przyjaciela, który siłą serca ,,podniesie'' Kajtka do bram własnej przystani. Quote
madcat1981 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 W najbliższych dniach Kajtuś dostanie ode mnie zestaw ogłoszeń ze specjalnego bazarku usługowego. Quote
yuki Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 No Kajtasie do góry maleńki!!!!:multi: po domek!!!! Quote
Temida Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 Oby po domek, bo wizja schroniska jest... Quote
mari23 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Zaglądam tu codziennie - i rano, i wieczorem... z nadzieją... no i pytam, proszę... czy w tym kraju nie ma już dobrych ludzi???:placz::placz: ja już "listę" przyjaciół zweryfikowałam - pytając o adopcje pieska poznałam ich prawdziwą "dobroć"... Kajtusiu!:loveu: tak chciałabym pomóc - ale... mam już sześć przygarniętych...:-( Quote
Recommended Posts