Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!
mam taki prbolem:
kolo 18.50 wyszlam z psem, latal po sniegu i sie bawil do jakiejs 20.30, potem wrocil no i sie polozyl spac bo sie zmeczyl, kolo 21.30 zaczals ie krecic i chwile potem sie zsikal, ale zsikal sie tak ze w przedpokoju PLYNELO a jak juz go zlapalam (bo biegal ze strachu ze sika) to w salonie sikal jeszcze z 5 minut, tego byly CALE LITRY! Na spacerze sikal normalnie i wydawalo mi sie zejuz mu wystarczy, ma rok i miesiac, co do znaczenia to dopiero zaczyna,a sikać w domu oduczyl sie ardzo szybko, jak mial jakies 4 miechy. Jedyna "nowoscia" dzis sa goscie,ale to sa dwie osoby ktore czesto nas odwiedzaja, i Fart nie zwraca na nich zbytnio uwagi.
Mam pytanie , co mu moze byc?? oczywiscie w poniedzialek idziemy do weta a jesli cos sie pogorszy to jutro/ w niedziele. Acha i czy moze jutro isc na szkolenie (bedzie biegal ze dwie godzinki po dworzu, jesli cos to mozemy go co jakis czas chowac do samochodu zeby sie wygrzal.

Pozdrawiam i prosze o szybka odpowiedz!

Posted

nie pil duzo po przyjsciu,a snieg jadl, ale tyle co zwykle, poza tym tuz przd wejsciem do domu jeszcze zrobil siusiu, a to co zrobil w domu bylo prawie calkiem przezroczyste, bez krwi ani nieczego

Posted

Maniut, moj pies mial takie objawy jak przeziebil pecherz (a mialo to meijsce kilka razy tej zimy), zawsze po dlugim spacerze w sniegu na mrozie.
I zawsze byl to ten jeden raz, ze nie mogl wytrzymac i sikal w domu (i byly tego hektolitry), potem juz bylo ok. Zawsze robilam badanie moczu, podawalam urosept (ziolowy), dwa razy skonczylo sie antybiotykiem. I ja bym nie szla na szkolenie. Ogolnie po tych sensacjach ograniczam spacery na mrozie i z utesknieniem czekam na wiosne.

Posted

acha ok, no wlansie u nas juz to sie nie powtorzyło, tlyko jak przysnał mocnie to widac bylo ze troszeczke popuscil, ale to bylo tlkyo kilka kropelek, u nas podobne cos sie zdazało, ale zawsze zdazal wyleciec, i nie bylo tego tyle i tak szybko, ale bylo w odobnych okolicznosciach i tez dzwinie duzo. jutro zobaczymy, jesli bedzie zimno to zostaniemy w domku :)

Posted

Witam!
Twój pies ewidentnie sie przeziebił,ograniczaj spacery do minimum i idż do weta jak najszybciej.Co do szkolenia-nie wiem jak Ty ,ale ja bym nie poszedł-jeżeli zależy Ci na zdrowiu psa,a zakładam,że tak,to postąpisz słusznie nie iąc.Człowiek,kiedy ma objawy grypopodobne musi leżeć w łóżku w celu wygrzania sie i też oddaje sporą ilośc moczu.Tyle,że z psem musisz wyjść jak nie chcesz mieć kałuż w domu.Pozdrawiam.

Posted

tak wiec dzis siedzimy w domku, i sie grzejemy, psiak juz wiecej nie popuszczal, ale kupie Urosept (mozna go kupic w normlanej aptece?) psiak spi sobie wlansie i przykryam go kocykiem zeby sie wygrzał. a w poniedzialek idziemy do weta pojdziemy dopiero w pon. bo wole pujsc do pani ktora go prowadzi od urodzenia i zna go najlepiej. :)
Dzieki wam bardzo i pozdrawiam!!