Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć.
Jestem Wioletta.
Delicja ma jutro do nas przyjechać. Nie możemy się doczekać, nawet bylismy już robić zakupy, ale Pan w zoologu doradził żeby przyjść z psem np do zmierzenia szeleczek :)

Zdjęcia śliczne:loveu:

Posted

Witaj! Dela już jest przygotowana do podróży.
Ma kaganiec, 3 małe kostki do gryzienia, ciacho i 2 próbki royal canin.

Zauważyłam, że boi się obcych ludzi, którzy wykonują przy niej gwałtowne ruchy. Dlatego najpierw na spokojnie musi wszystkich poznać. Jak już kogoś pozna to można z nią zrobić wszystko. Taka laleczka z niej.

Posted

Sorki, ja wczoraj padłam wieczorem.
Już piszę :)

Po wyjsciu z pociagu Dela pojechała z nowwymi opiekunami do domku. Usadowiła się na tylniej kanapie a główkę położyła na kolanach Olka :)
Po drodze, opiekunowie zajechali do znajomych pochwalić się nową członkinią rodziny. Jakiś koleś przywitał ją słowami" o jaki słodki śliczny piesek" i wyciągnął rękę. Dela długo się nie zastanawiała i zaatakowała intruza:evil_lol: Olek się troszkę wystraszył, ale ok, pojechali do domu.

W domu posiedziała chwilkę i stwierdziła ze nie będzie siedziała w murach, chce na dwór. Wiolka ją wyprowadziła, pospacerowali i usiedli przed domem, oczywiście z Delą na smyczy.
Kiedy pancia szła zrobić kawę przypięła smyczkę do stołu bo mała Zołza nie bardzo chciała wejsc. Nagle słyszy ujadanie. Wyskoczyła, a tam inkasent od wody stoi na baczność z zamiarem szybkiej ucieczki, przed potwornie groźnym psem :evil_lol: Tak było do końca dnia. Dela trzymana na smyczy leżała sobie grzecznie pod stołem, a kiedy przyszedł ktoś nowy rwałą się do ataku.

Jest cięta również na psy, chciała zjeśc mojego yorka:crazyeye:

Nocka ok, wszyscy bardzo zadowoleni, nawet TZ wiolki, który troszkę śmiał się z takiego malucha, po kryjomu (zeby nie pokazać ze sie cieszy;) ) dokarmiał ją smakołykami, głaskał itp ;)

Paula, już robie zwrot kosztów.

Posted

A to dziwne, że jest jest cięta na inne psy. Na spacerach spotykałyśmy różne psiaki i wszystkie ładnie obwąchiwała.

A nowi państwo zamiast psa na kanapę mają teraz psa obronnego :evil_lol:

Posted

Paulina87 napisał(a):
A to dziwne, że jest jest cięta na inne psy. Na spacerach spotykałyśmy różne psiaki i wszystkie ładnie obwąchiwała.

No, na początku obwąchała moje maleńswo a potem wrrrrr, hrrrrrrrrr, ciam ciam, ciam ;)
Być może tu chodzi o to ze to jej teren-broni ;)

Paulina87 napisał(a):
A nowi państwo zamiast psa na kanapę mają teraz psa obronnego :evil_lol:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

A czemu nikt o Delę nie pyta?:mad:
:evil_lol:

To przypomnimy się.
Oczywiście jak obiecałam wizyty poadopcyjne są kilka razy dziennie. Dela jest szczęsliwa. Pilnuje domu, z domownikami świetnie się bawi, ze mną też ;) Niczego jej nie brakuje.

Wstawiam kilka fotek, niestety narazie tylko z telefonu, bo aparat mi padł a Wiolka jeszcze się z remontem do konca nie obrobiła ;)

Dela na parapecie okna

W kuchni przy stole ;)

Z Wiolką

I na spacerku

Pozdrowionka :)

Posted

A czemu nikt o Delę nie pyta?

Właśnie wróciłam do domku i tak sobie myślałam o tym maleństwie :D już miałam pisać co tam słychać a tu patrze post :D

Ciesze się niezmiernie że psinka szczęśliwa :D aż się serducho raduje i łezka wzruszenia w oku kręci :D

Posted

W końcu wyczekiwane zdjęcia :multi:. Mam nadzieję, że jak tylko Violao skończy remonty to sama napisze coś od siebie :p. A Deli zapędy obronne to mnie zdziwiły bo w Poznaniu... jak to w studenckim mieszkaniu co chwilę ktoś obcy się przewijał a Dela tylko podnosiła głowę, sprawdzała kto to i spała dalej, albo tylko podbiegała obwąchać. Widocznie woli bronić większych terenów.

Posted

Witam.tak,to prawda co pisała moja koleżanka.Dela nie lubi nikogo obcego na swoim podwórzu ;) rzuca się do obcych psów i ludzi.nikt obcy nie ma prawa wejść na jej teren,oprócz mojej koleżanki,którą polubiła ze wzajemnością.Nasz synuś bardzo się cieszy że ją ma. Maleństwo bardzo lubi bawić się maskotkami i piłkami,sama zaczepia nas i prosi o zabawę. Zasypia w kuchni na ławce narożnikowej a budzi się w moim lub syna łóżku.Delicja jest wspaniała i bardzo mądra;) Kilka osób pytało skąd my ją mamy bo im się bardzo podoba i też by chcieli mieć taką ślicznotkę.

Posted

Super zdjęcia i nowe wieści. Nas zaczepiały głownie starsze panie mówiąc "o jaki śliczny piesek"... a jedna pani mojego TZta się spytała "jaka to rasa" TZ nawet nie zdążył odpowiedzieć a Pani "no no widać że rasowy" :evil_lol:

Posted

Paulina87 napisał(a):
Super zdjęcia i nowe wieści. Nas zaczepiały głownie starsze panie mówiąc "o jaki śliczny piesek"... a jedna pani mojego TZta się spytała "jaka to rasa" TZ nawet nie zdążył odpowiedzieć a Pani "no no widać że rasowy" :evil_lol:

No, conajmniej kilkurasowy, a to jeszcze lepiej:evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Brak wieści to dobre wieści ;)
Wszytko ok. Jak obiecywałam Delę widuję kika razy dziennie.
Moją Yorkę na neutralnym gruncie zaczepia do zabawy, ale ten mój wypłoch po przejściach nie daje się namówić na figle:shake:

Posted

U Deli wszystko w porządku;) wciąż nie wpuszcza nikogo na podwórko.Ostatnio pogoniła wielkiego psa Który próbował nam wejść na podwórko bo akurat otwierałam bramę gościom. Pies był jeszcze raz większy niż ona a uciekał aż się za nim kurzyło:mad: Nasza Delusia jest kochana:loveu: Na spacerkach szczeka na każdego napotkanego psa i na nie których ludzi:evil_lol:.Jedna pani jest w niej zakochana.Wciąż pyta mojego synka czy sprzeda jej Delę,proponuję synowi nawet duuuuużo pieniędzy,ale mój syn odpowiada że to jego Dela i nigdy nikomu jej nie odda i nie sprzeda bo ją bardzo mocno kocha. :loveu:.to by było na tylę,w tygodniu postaram się wrzucić jakieś fotki.Dela pozdrawia.