Paulina87 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 W schronisku w Ostrowie Wlkp. przebywa suczka, wyglądem przypominającym Biewera. Jest wielkości standardowego yorka. Na początku wydaje się trochę nieśmiała, ale po chwili już wskakuje na kolana i przymila się. Z innymi psami się dogaduje, w kojcu jest z pudlem. Quote
marta23t Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 no i jest wątek mojej przytulanki:loveu: zaraz sobie go zaznaczę i podrukuję fotki;) a wiadomo o niej coś więcej; od kiedy jest w schronie, czy ją ktoś przyniósł czy wyrzucił? może ona się komuś zgubiła ? / nie wiem czemu tak trudno mi ogarnąć, że ludzie psy wywalają bez skrupułów i zawsze mam nadzieję, że danego psa właściciel szuka.../ Quote
Paulina87 Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 Do naszego schronu głównie trafiają psy, które błąkają się po ulicach. Nie wiem dokładnie czy komuś uciekła czy została wyrzucona. Gdy trafiła do schroniska potwornie bała się ludzi, leżała w kącie boksu spłaszczona do ziemi a gdy ktoś chciał zbliżyć do niej rękę próbowała kąsać. Być może jakiś człowiek zrobił jej krzywdę lub była tak wystraszona. Jednak po pewnym czasie przy pomocy wolontariuszy i pracowników doszła do siebie. Teraz jest już całkowicie normalnym psem, nie wykazuje cienia agresji. Straszny z niej pieszczoch, uwielbia być głaskana, wskakuje na kolana. W schronisku teraz dokładnie nie wiem od kiedy jest... od miesiąca/dwóch? Zdjęć mam więcej później je wstawię. Quote
Malwi Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Dela trafiła do schronska w okolicach 10 czerwca ;) a wyglądała wtedy mniej więcej tak: Quote
Abrakadabra Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Ile ona może mieć lat? Dla małżeństwa w średnim wieku z Warszawy poszukuję małego kudłatka. Państwo niedawno stracili 14-letnią sunię york (tzn. w typie :cool3:). Ponieważ mają małe mieszkanko - zależy im na małym psiaku... Quote
Paulina87 Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 Deli wystawiłam allegro i jest też jedna Pani zainteresowana jej adopcją. Ma onkowatego szczeniora ale chce jeszcze jednego pieska na kolanka. Mieszka tylko 100 km od Ostrowa. Powiedziałam jej, że są jeszcze inni chętni i odezwę się jak nikt małej nie zechce. Quote
Malwi Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Ja dostalam niedawno maila, jedna pani tez jest zainteresowana ... Dalcia widze rozrywana jest :D Quote
Paulina87 Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 W takim razie można wybrać dom najlepszy z najlepszych. Kto by nie chciał takiego cuda. Quote
Abrakadabra Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 I o to chodzi! Trzeba malutce wybrać domek w stylu RAJ na ZIEMI! Jak się ustawi kolejka - jechać, sprawdzać i przebierać... Quote
ksenka1 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Jeśli mała nie znalazła jeszcze domku to mam sprawdzony dla takiego właśnie psiaka ;) Quote
ksenka1 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Domek na wsi, naprzeciwko mojego :) W domku mama z synkiem i czasami tata jak nie jest za granicą. Synek to pięciolatek rozpieszczający moją yorkę, nie mylić ze znęcającym się :evil_lol: Marzy o takim/podobnym psiaku. Sunia mieszkałaby w domku, do biegania około pół hektara zadbanego podwórka, ogrodzonego. Spacerki tylko na smyczy :) Jeśli chcecie coś jeszcze wiedzieć to moze na PW, nie chcę obnażac tak publicznie sąsiadki :) Oczywiście wizyty poadopcyjne codziennie :) Sąsiadka/koleżanka codziennie zajmuje się moją córeczką u siebie w domu gdy ja sprzątam u koni, kozy, owcy i u psów. Quote
Malwi Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 a gdzie ten domek i jak by wyglądała sprawa ewentualnego transportu ? Quote
ksenka1 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Domek jest 30 km od Stargardu Szczecińskiego, a transportu będziemy szukać. Jeszcze nie było takiego psiaka do którego adopcji by nie doszło ze względu na brak przewoźnika. ;) Na trasie Poznań- Szczecin dość często ktoś jeździ. Psina mogłaby tez dojechać tylko do Morynia k/Chojny do Greven, a z Greven już bym się ugadała co do odbioru suni. Quote
Paulina87 Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 Ja do Poznania mogłabym ją dowieść z tym nie ma problemu, tylko co dalej. Quote
ksenka1 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Słuchajcie, nie chcę robić nadziei ani mamie ani synkowi, już kilka psiaków było tuż tuż i nagle okazywało się ze są już w adopcji. Powiedzcie mi konkretnie czy wyciągniecie ją ze schroniska. Jesli to pewniak to ja szukam transportu i psina jedzie do dobrego domku.:) Quote
Malwi Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 jeśli nadal jest w schronisku to z wyciągnięciem jej nie będzie żadnego problemu. Ja w schronisku będę prawdopodobnie jutro to sprawdzę i ewentualnie zarezerwuje ją żeby jej nie wydawali na razie nikomu innemu :) a w tym czasie szukajcie transportu :D Quote
ksenka1 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Ok, super :multi: W takim razie zaczynam od wątku transportowego na DGM, potem u siebie na forum- też mamy mini wątek transpotrowy (Pro Equo). A może ja zadzwonię do tego schroniska i zarezerwuję ją na Ciebie? Jutro potwierdzisz rezerwacje;) Quote
Malwi Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Nie musisz, jutro zobacze czy jeszcze jest i ją zarezerwuje - chyba że jest już zarezerwowana ... W kazdym bądź razie jutro dam znać. Quote
ksenka1 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Ok :) W razie czego mamy transport na ten weekend :) Quote
marta23t Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 o widzę, ż na moje maleństwo już są chętni:mad:;):lol: cieszę się bo już mała kusić nie będzie:loveu: a tak po nocach mi się śni a rodzina zmolestowana juz nie wie jak się bronić:crazyeye::cool3: Quote
Paulina87 Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 Dzisiaj Malwi ma iść do schronu. A transport skąd? Z Poznania? Quote
ksenka1 Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Trzeababy obgadać to z dziewczyną która chce przewieśc psa. Ogólnie będzie w tygodniu podrózowała po Polsce a weekend na trasie Poznań -Szczecin. Być moze także Ostrów. Dziewczyna jest z Miau. Quote
Malwi Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 ksenka1: Delicja jest dla Was zarezerwowana. Paulina - jakbys mogla w weekend wpaść do schroniska i dogadać wszystko, ja ją dzisiaj tylko zarezerwowalam, i przekazalam ze prawdopodobnie Ty dogadasz wszystko w sprawie adopcji w weekend :p:p:p ufff ... Ja zabieram sie za dalsze szukanie Transportu do Krakowa dla Filoniastego .... Quote
Recommended Posts