Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

leni356 napisał(a):
Mix sznaucera?

Może i mix ale dla mnie on jakiś terierowaty w wyrazie bardziej. Równie dobrze może być mix teriera jak sznaucera czy szorstkowłosego jamnika z czymś na dłuższych łapach :razz: To że jest szorstki to za mało żeby być sznaucerem hehe Tak czy siak jest bardzo słodki :loveu:

Posted

Być może, ale on ma taki nie dominujący, uległy charakter, więc nie wiem czy z terierka też coś może mieć.
Ja kocham sznaucerki i taki mi się pół-szaucerek z niego wydawał :lol:

Megii, zdjęć nie dostałam, ale dzisiaj nie mogłam wejść na konto pocztowe, więc może są.

Posted

A w temacie sznaucerowatych to nie wiem czy kojarzycie dziewczyny tą amerykańską odmianę z włosem jedwabnym zamiast szorstkiego? Sąsiadka obok w bloku ma takie cudo, ja pierwszy raz w życiu widzę

Posted

leni356 napisał(a):
A w temacie sznaucerowatych to nie wiem czy kojarzycie dziewczyny tą amerykańską odmianę z włosem jedwabnym zamiast szorstkiego? Sąsiadka obok w bloku ma takie cudo, ja pierwszy raz w życiu widzę

I tak oto rodzą się różne mity bo amerykański typ sznaucera wcale i absolutnie nie oznacza jedwabistego włosa :roll: Chodzi o typ - budowę, charakter i owszem więcej włosa na łapach, brodzie ale szata nadal jest szorstka (ok bywa że mniej niż typowego Niemca i czasem trzeba nad tym popracować solidnym trymowaniem ale nie jest tak że amerykańce mają mieć miękką sierść :shake:). Ktoś opowiada takie bzdety że ma amerykańca i dlatego jest miękki to po prostu dorabia sobie teorię do wady psa.

A na tej focie to już całkiem terierek :cool3:

Posted

weszka napisał(a):
I tak oto rodzą się różne mity bo amerykański typ sznaucera wcale i absolutnie nie oznacza jedwabistego włosa :roll: Chodzi o typ - budowę, charakter i owszem więcej włosa na łapach, brodzie ale szata nadal jest szorstka (ok bywa że mniej niż typowego Niemca i czasem trzeba nad tym popracować solidnym trymowaniem ale nie jest tak że amerykańce mają mieć miękką sierść :shake:). Ktoś opowiada takie bzdety że ma amerykańca i dlatego jest miękki to po prostu dorabia sobie teorię do wady psa.

A na tej focie to już całkiem terierek :cool3:

Ale mnie ta pani tak powiedziała :roll::-( A głaskałam psa, bo lubię sznaucerki i ma taki sam miękki włos jak cavalier moich rodziców, a nie jak moja szczotka. Nie wiem jakie zabiegi pielęgnacyjne mu robi, ale w dotyku to sierść ma jak baranek - miękką. Dlatego pytam ekspertów, bo ja sznaucerka nie miałam nigdy

A wracając do Fafiego to jak mam zmienić tytuł wątku? Mix sznaucerka mix terierka? bo też tak by było w ogłoszeniach :razz:

Posted

a tytuł może być własnie taki - mix terierka - mix sznaucerka .... itd bo nie wiemy co w nim siedzi ;) :lol: jest śliczny i fajnie by było jakby mu fryzjer nie zgolił tych dłuższych włosów tylko je wyskubał - to na pewno poprawi jego wygląd :cool3:

Posted

Tak, w hoteliku :lol: Czekam na zdjęcia po fryzjerku do ogłoszeń

Jego kolega Puszek pojechał do nowego domku, więc nie wiem z kim teraz dzieli miejsce. Megii?

Posted

Leni teraz jest sam ale w środę Leyla przywiezie do mnie pogryzioną Mambę i ona będzie korzystać z drugiej budy ale pewnie Sunia będzie biegać luzem po działce. A co do twojego Fafiego to fryzjer będzie dziś koło 19. Poza tym ten Twój przystojniak jest takim łobuzem, ze wychodzi sam na wybieg albo z moimi suczkami bo gryzie wszystkie psy - a wszystkie sa od niego wieksze :placz: :mad:

Posted

megii1 napisał(a):
Leni teraz jest sam ale w środę Leyla przywiezie do mnie pogryzioną Mambę i ona będzie korzystać z drugiej budy ale pewnie Sunia będzie biegać luzem po działce. A co do twojego Fafiego to fryzjer będzie dziś koło 19. Poza tym ten Twój przystojniak jest takim łobuzem, ze wychodzi sam na wybieg albo z moimi suczkami bo gryzie wszystkie psy - a wszystkie sa od niego wieksze :placz: :mad:

Chyba trzeba go ciachnąć :shake:

Posted

Leni, Puszka nie atakował w kojcu bo chyba uznał ze Puszek tam był pierwszy ale na wybiegu był z nim raz...:mad::angryy: a potem wychodził już sam:shake:

Posted

Fafi juz po fryzjerze:) Jutro wstawię zdjęcia bo trochę się zeszło z tym strzyżeniem.., To chyba był pierwszy fryzjer w jego życiu... pogryzł mojego Darka, Pana Fryzjera i w ogóle było wesoło:angryy: ale jaki jest odmieniony bo tym zabiegu. Leni nie wiem co z jego jajkami - czy w ogóle ich nie ma czy sa schowane ale na zewnatrz, w standardowym miejscu to napewno ich nie posiada :razz: I mimo tego taki bojowy ;)

Posted

Obejrzy, ale moja Pani weterynarz zrobiła sobie urlop - zresztą w pełni zasłużony - i nawet kaukazowi robię sama zastrzyki :roll: Leni ja nie wiem co z nim jest ale napewno jest najbardziej bojowy ze wszystkich psiaków jakie u mnie są, a jest najmniejszy. Teraz wychodzi na wybieg sam, na spacerki tez bo jak ostatnio ściął się z onkowatym Nero to mój Darek przy ich rozdzielaniu miał zgryziony palec przez Twojego Fafiego:placz: Jemu nic, Nero nic, a mój mąż zgryziony :mad:;) On napewno nadaje się tylko na jedynaka, ewentualnie do mieszkania z dużą suką - do mojej owczarki nie podskakuje :razz:

Posted

megii1 napisał(a):
Obejrzy, ale moja Pani weterynarz zrobiła sobie urlop - zresztą w pełni zasłużony - i nawet kaukazowi robię sama zastrzyki :roll: Leni ja nie wiem co z nim jest ale napewno jest najbardziej bojowy ze wszystkich psiaków jakie u mnie są, a jest najmniejszy. Teraz wychodzi na wybieg sam, na spacerki tez bo jak ostatnio ściął się z onkowatym Nero to mój Darek przy ich rozdzielaniu miał zgryziony palec przez Twojego Fafiego:placz: Jemu nic, Nero nic, a mój mąż zgryziony :mad:;) On napewno nadaje się tylko na jedynaka, ewentualnie do mieszkania z dużą suką - do mojej owczarki nie podskakuje :razz:

Makabra :( Będziemy szukać domku bez psów. A z Puszkiem się dogadywał dobrze?