weszka Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Sznaucer to z niego taki sobie ;) terierowaty prędzej. No ale niech mu będzie ;) Quote
leni356 Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 Mix sznaucera? Fryzjera nie było jeszcze :-( Będzie we wtorek, więc się wstrzymuję z ogłoszeniami dla dredzika do czasu nowej fryzury Quote
megii1 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Fryzjer moze bedzie w niedzielę bo prosiłam zeby był jak najszybciej:) Leni, doszły do Ciebie jeszcze dwie fotki? Quote
weszka Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 leni356 napisał(a):Mix sznaucera? Może i mix ale dla mnie on jakiś terierowaty w wyrazie bardziej. Równie dobrze może być mix teriera jak sznaucera czy szorstkowłosego jamnika z czymś na dłuższych łapach :razz: To że jest szorstki to za mało żeby być sznaucerem hehe Tak czy siak jest bardzo słodki :loveu: Quote
malawaszka Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 z przodu mordka sznupkowata, ale na tym co lezy i widać boczkiem chłopaka to bardziej jak walijczyk wygląda :razz: Quote
leni356 Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 Być może, ale on ma taki nie dominujący, uległy charakter, więc nie wiem czy z terierka też coś może mieć. Ja kocham sznaucerki i taki mi się pół-szaucerek z niego wydawał :lol: Megii, zdjęć nie dostałam, ale dzisiaj nie mogłam wejść na konto pocztowe, więc może są. Quote
leni356 Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 A w temacie sznaucerowatych to nie wiem czy kojarzycie dziewczyny tą amerykańską odmianę z włosem jedwabnym zamiast szorstkiego? Sąsiadka obok w bloku ma takie cudo, ja pierwszy raz w życiu widzę Quote
megii1 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Leni on się rozkręcił i już jest domujący:) I nie boi się żadnych psiaków;) Quote
weszka Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 leni356 napisał(a):A w temacie sznaucerowatych to nie wiem czy kojarzycie dziewczyny tą amerykańską odmianę z włosem jedwabnym zamiast szorstkiego? Sąsiadka obok w bloku ma takie cudo, ja pierwszy raz w życiu widzę I tak oto rodzą się różne mity bo amerykański typ sznaucera wcale i absolutnie nie oznacza jedwabistego włosa :roll: Chodzi o typ - budowę, charakter i owszem więcej włosa na łapach, brodzie ale szata nadal jest szorstka (ok bywa że mniej niż typowego Niemca i czasem trzeba nad tym popracować solidnym trymowaniem ale nie jest tak że amerykańce mają mieć miękką sierść :shake:). Ktoś opowiada takie bzdety że ma amerykańca i dlatego jest miękki to po prostu dorabia sobie teorię do wady psa. A na tej focie to już całkiem terierek :cool3: Quote
leni356 Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 weszka napisał(a):I tak oto rodzą się różne mity bo amerykański typ sznaucera wcale i absolutnie nie oznacza jedwabistego włosa :roll: Chodzi o typ - budowę, charakter i owszem więcej włosa na łapach, brodzie ale szata nadal jest szorstka (ok bywa że mniej niż typowego Niemca i czasem trzeba nad tym popracować solidnym trymowaniem ale nie jest tak że amerykańce mają mieć miękką sierść :shake:). Ktoś opowiada takie bzdety że ma amerykańca i dlatego jest miękki to po prostu dorabia sobie teorię do wady psa. A na tej focie to już całkiem terierek :cool3: Ale mnie ta pani tak powiedziała :roll::-( A głaskałam psa, bo lubię sznaucerki i ma taki sam miękki włos jak cavalier moich rodziców, a nie jak moja szczotka. Nie wiem jakie zabiegi pielęgnacyjne mu robi, ale w dotyku to sierść ma jak baranek - miękką. Dlatego pytam ekspertów, bo ja sznaucerka nie miałam nigdy A wracając do Fafiego to jak mam zmienić tytuł wątku? Mix sznaucerka mix terierka? bo też tak by było w ogłoszeniach :razz: Quote
malawaszka Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 a tytuł może być własnie taki - mix terierka - mix sznaucerka .... itd bo nie wiemy co w nim siedzi ;) :lol: jest śliczny i fajnie by było jakby mu fryzjer nie zgolił tych dłuższych włosów tylko je wyskubał - to na pewno poprawi jego wygląd :cool3: Quote
leni356 Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 Tak, w hoteliku :lol: Czekam na zdjęcia po fryzjerku do ogłoszeń Jego kolega Puszek pojechał do nowego domku, więc nie wiem z kim teraz dzieli miejsce. Megii? Quote
megii1 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Leni teraz jest sam ale w środę Leyla przywiezie do mnie pogryzioną Mambę i ona będzie korzystać z drugiej budy ale pewnie Sunia będzie biegać luzem po działce. A co do twojego Fafiego to fryzjer będzie dziś koło 19. Poza tym ten Twój przystojniak jest takim łobuzem, ze wychodzi sam na wybieg albo z moimi suczkami bo gryzie wszystkie psy - a wszystkie sa od niego wieksze :placz: :mad: Quote
leni356 Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 megii1 napisał(a):Leni teraz jest sam ale w środę Leyla przywiezie do mnie pogryzioną Mambę i ona będzie korzystać z drugiej budy ale pewnie Sunia będzie biegać luzem po działce. A co do twojego Fafiego to fryzjer będzie dziś koło 19. Poza tym ten Twój przystojniak jest takim łobuzem, ze wychodzi sam na wybieg albo z moimi suczkami bo gryzie wszystkie psy - a wszystkie sa od niego wieksze :placz: :mad: Chyba trzeba go ciachnąć :shake: Quote
__Lara Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Pewnie pięknie wyjdzie na tych zdjęciach :) a o Puszku wiem :D Quote
malawaszka Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 leni356 napisał(a):Chyba trzeba go ciachnąć :shake: zdecydowanie by się przydało to zrobić, ale nie jest to gwarancją że przestanie kozaczyć - takie są terierki ;) Quote
leni356 Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 Ale z Puszkiem się zgadzał, razem siedziały Quote
megii1 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Leni, Puszka nie atakował w kojcu bo chyba uznał ze Puszek tam był pierwszy ale na wybiegu był z nim raz...:mad::angryy: a potem wychodził już sam:shake: Quote
megii1 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Fafi juz po fryzjerze:) Jutro wstawię zdjęcia bo trochę się zeszło z tym strzyżeniem.., To chyba był pierwszy fryzjer w jego życiu... pogryzł mojego Darka, Pana Fryzjera i w ogóle było wesoło:angryy: ale jaki jest odmieniony bo tym zabiegu. Leni nie wiem co z jego jajkami - czy w ogóle ich nie ma czy sa schowane ale na zewnatrz, w standardowym miejscu to napewno ich nie posiada :razz: I mimo tego taki bojowy ;) Quote
malawaszka Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 :crazyeye:jak to? może jest wnętrem bo żeby był wykastrowany to mało możliwe chyba :niewiem: Quote
leni356 Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 O kurcze :( Czy wet mógłby go obejrzeć? Quote
megii1 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Obejrzy, ale moja Pani weterynarz zrobiła sobie urlop - zresztą w pełni zasłużony - i nawet kaukazowi robię sama zastrzyki :roll: Leni ja nie wiem co z nim jest ale napewno jest najbardziej bojowy ze wszystkich psiaków jakie u mnie są, a jest najmniejszy. Teraz wychodzi na wybieg sam, na spacerki tez bo jak ostatnio ściął się z onkowatym Nero to mój Darek przy ich rozdzielaniu miał zgryziony palec przez Twojego Fafiego:placz: Jemu nic, Nero nic, a mój mąż zgryziony :mad:;) On napewno nadaje się tylko na jedynaka, ewentualnie do mieszkania z dużą suką - do mojej owczarki nie podskakuje :razz: Quote
leni356 Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 megii1 napisał(a):Obejrzy, ale moja Pani weterynarz zrobiła sobie urlop - zresztą w pełni zasłużony - i nawet kaukazowi robię sama zastrzyki :roll: Leni ja nie wiem co z nim jest ale napewno jest najbardziej bojowy ze wszystkich psiaków jakie u mnie są, a jest najmniejszy. Teraz wychodzi na wybieg sam, na spacerki tez bo jak ostatnio ściął się z onkowatym Nero to mój Darek przy ich rozdzielaniu miał zgryziony palec przez Twojego Fafiego:placz: Jemu nic, Nero nic, a mój mąż zgryziony :mad:;) On napewno nadaje się tylko na jedynaka, ewentualnie do mieszkania z dużą suką - do mojej owczarki nie podskakuje :razz: Makabra :( Będziemy szukać domku bez psów. A z Puszkiem się dogadywał dobrze? Quote
Recommended Posts