Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakie frisbee dla spaniela ?
Pies ma 3 lata, nie psuje zabawek, lubi się bawić, skakać.
Chodzi mi o jakies które nie musiałabym zmieniać a żeby było nie drogie :D :lol:

Posted

na początek wystarczy gumowe albo materiałowe frisbee żeby psa nakręcić.Jak pies już będzie uwielbiał zabawę we frisbee można kupić plastikowe.Jeśli pies nie niszczy zabawek to chyba wystarczy dysk competition standard albo wham-o-fastback

Posted

Na początek moze być szmaciane z Trixie aby pies sie nie zniechęcił potem mozesz zmienić na softa badz CSa zalezy jakie zabawki twarde czy miekkie lubi Twój pies ;)

Posted

Ja szmacianego w ogóle nie polecam, szkoda pieniędzy. Na zachętę bym bardziej poleciła Gumowe Trixie można się fajnie poprzeciągać z psem i nawet nieźle lata a poza tym wytrzymałe :razz:. Moja sunia je uwielbia :lol:

Posted

[quote name='Ania&Psy']da się :cool3:
hehe może i na upartego się uda, ale i tak nie będzie to ten sam efekt co przy plastiku :eviltong:

a co do wcześniejszego pytania to możesz kupić i szmaciaka i gumowe ale moim zdaniem kupowanie szmaciaka to wyrzucanie kasy w błoto, pies szybko zniszczy i nie lata tak jak byśmy chcieli :shake:. Wiem bo testowałam wszystkie dostępne w moim zoologicznym frisbee i tylko trixi gumowe na początek się sprawdziło ;)
a tak moja sunia bawiła się przy gumowym

Posted

moim zdaniem lepiej kupić gumiaka.Jak oglądałam szmaciaki w zoologicznym to nie wyglądają na zbyt wytrzymałe.A przy szarpaniu się z psem pewnie by się rozerwał.
Ja też na początku kupiłam gumowe z trixie i do nakręcenia psa na frisbee sprawdziło się doskonale.

Posted

cockermaister napisał(a):
No właśnie ja zaczynam z moją spanielką trenować frisbee i mam szmaciane frisbee i nie polecam bardzo szybko się niszczy i słabo lata :cool1:

szmaciak służy tylko do przeciągania ;)

• 1 year later...
Posted

Ja mam dla cockera Hero Atom 185 R-S (rubber soft), bardzo fajne na początek, rollery może gorsze niż w przypadku dysków np. Hero Air czy Praxis, ale da się bawić. Dobre do przeciągania, miękkie, lekkie, fajnie latają. Tylko dla psów o mocnych szczękach raczej się nie nadają, przynajmniej nie R-S.

Posted

Według mnie w sam raz. Mamy jeszcze 2 szt. Hero Praxis 235, to spanielowi niewygodnie je nosić i jakieś takie wielkie mi się wydaje. Poza tym ciężkie. Mnie się zdecydowanie lepiej rzuca Atomem, lekkie, doskonale lata nawet jak ktoś nie umie rzucać. Myślę, że do tego większego pies też by się przyzwyczaił, ale jakoś mniejsze bardziej przekonują mnie i psa.

Posted

Voute napisał(a):
To jest po prostu twardy Atom. Ja mam taki sam, ale w miękkiej wersji (rubber soft). Mój spaniel za plastikiem nie przepada, nie wiem, czemu, ale Hero Praxis jakoś nie specjalnie mu do gustu przypadło, dlatego kupiłyśmy miękkie frisbee.
Moje zdanie jest takie - dysk fajny, ale nie do przeciągania i szarpania.

do przeciągania i szarpania mamy gumowe frisbee, teraz Koki zaczeła łapac w locie to chce jej kupić jakiś fajny dysk który bedzie dobrze latał i będą fajne rollery

Posted

To jest po prostu twardy Atom. Ja mam taki sam, ale w miękkiej wersji (rubber soft). Mój spaniel za plastikiem nie przepada, nie wiem, czemu, ale Hero Praxis jakoś nie specjalnie mu do gustu przypadło, dlatego kupiłyśmy miękkie frisbee.

Posted

Voute napisał(a):

do przeciągania i szarpania mamy gumowe frisbee, teraz Koki zaczeła łapac w locie to chce jej kupić jakiś fajny dysk który bedzie dobrze latał i będą fajne rollery