Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie, ostatecznie jeśli ten domek będzie budził zatrzeżenia to ja moge pogadać z tatą i myśle że mogłabym przetrzymac psa do 22 lipca, zapewniam tylko mieszkaniowe warunki więc to byłby niejako test ;)

Wolałabym aby pies nie przechodził z rąk do rąk ale jesli uważacie że to dobra opcja to dajcie znać.

Aha, obecnie nie ma u mnie psa a dzieci tylko "dochodzące".

Posted

Rozmawiałam z Panem od adopcji Pongo.
Pongo ma być psem podwórkowym ma mieszkać w kojcu w podgrzewanej budzie, na noc będzie spuszczany.
Pies będzie spełniał rolę stróża, mówiłam, że to nie psy stróżujące, a raczej tylko wyglądem mogą odstraszyć.
Pan ma dzieci, mieszka gdzieś w okolicach Nowogardu. Ma też 5 innych psów: posokowca baw., doga niem., dwa łyżwy i chyba cuś jeszcze.
Psa nie chce kastrować, ale też nie chce rozmnażać, chciał rozmnażać swoje łyżwy czy cuś ale stwierdził, że nie ma na to czasy :shake:
Fotki może podsyłać, więc prawdopodobnie nie zostaniemy bez kontaktu.

Ech... co Wy na to??

Posted

anastacia napisał(a):
Rozmawiałam z Panem od adopcji Pongo.
Pongo ma być psem podwórkowym ma mieszkać w kojcu w podgrzewanej budzie, na noc będzie spuszczany.
Pies będzie spełniał rolę stróża, mówiłam, że to nie psy stróżujące, a raczej tylko wyglądem mogą odstraszyć.
Pan ma dzieci, mieszka gdzieś w okolicach Nowogardu. Ma też 5 innych psów: posokowca baw., doga niem., dwa łyżwy i chyba cuś jeszcze.
Psa nie chce kastrować, ale też nie chce rozmnażać, chciał rozmnażać swoje łyżwy czy cuś ale stwierdził, że nie ma na to czasy :shake:
Fotki może podsyłać, więc prawdopodobnie nie zostaniemy bez kontaktu.

Ech... co Wy na to??
:crazyeye: w żadnym wypadku!astki nie nadają się do budy! to psy rodzinne, z krótką sierścią.uważam że pies nie powinien w żadnym wypadku tam trafić.

Posted

agaga21 napisał(a):
:crazyeye: w żadnym wypadku!astki nie nadają się do budy! to psy rodzinne, z krótką sierścią.uważam że pies nie powinien w żadnym wypadku tam trafić.

i bez podszerstka !!!!!

Posted

Kolejna sprawa-Pongo wygląda na pieska domowego, zadbanego, absolutnie nie widzę go w budzie! Poza tym nie sądzę, zeby ten pan chciał przyjechać na wizytę przedadopcyjną z całą piątką, a co jak się nie dogadają?

Posted

Absolutnie :shake:, tym bardziej że pies nie jest kastrowany, kto wie co takiemu człowiekowi przyjdzie do głowy...

Blokujcie tą adopcje.

Posted

Amstaff do budy nie nadaje się. Poza tym pies mógłby biegać tylko w nocy? A w dzień przy budzie w upał? Chyba pogrzało gościa w głowę! Jak trafi tam to skończy się źle. Pies zmarnieje i wpadnie w depresję albo nabierze niezdrowej agresji i wtedy będzie problem.

Posted

Musze potwierdzic. Przez glupie nieporozumienie, zostalysmy z anastcia skreslone z jego karty jako rezerwujace. Nasza wspoloraca ze schroniskiem jest wciaz krotka, a metody pracy czasem zupelnie dla nich nowe :shake: Pani kierownik miala zwiazane rece i nie znalazla zadnego punktu zaczepienia, zeby odmowic wydania psa.

Posted

jeśli były wpłaty na psa to ania je poodsyła jak sprawdzi stan konta, chyba, że ktoś z wpłacających chciałby przeznaczyć swoją wpłatę na candy z drożdżycą lub psiaki z bogatyni.
cholerny świat:-(

Posted

Inez napisał(a):
Słuchajcie, ostatecznie jeśli ten domek będzie budził zatrzeżenia to ja moge pogadać z tatą i myśle że mogłabym przetrzymac psa do 22 lipca, zapewniam tylko mieszkaniowe warunki więc to byłby niejako test ;)

Wolałabym aby pies nie przechodził z rąk do rąk ale jesli uważacie że to dobra opcja to dajcie znać.

Aha, obecnie nie ma u mnie psa a dzieci tylko "dochodzące".

taka była propozycja przetrzymania Pongo do czasu zwolnienia sie miejsca w hoteliku ... dlaczego z niej nie skorzystaliśmy ???