anastacia Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 [quote name='ageralion']Ale mialy otwarte drzwi na wybieg? Co do soboty, nie dam sobie reki uciac, bo te upaly mnie w domu uwiezily i sama nie moge sie ruszyc, bo fikne w autobusie :-( to jak chcesz to przyjadę po Cibie, niestety nie samochodem (nie mam prawka) ale zawsze będziemy we dwójkę ;) tak siedziały obydwie na zewnątrz, tu akurat zdjęcie z jedną, niestety nie mogę znaleźć dwuch na raz, ale siedziała z nią rudo - biała i inne psy też tam były... to był kwiecień 2008 a propo naszego chłopaka, to coś mu się robi na pyszczku przed nosem miło by było, gdyby to wet obkukał, na maść może uzbieram... Quote
ageralion Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 A wogole, to zeby wyciagnac psa z boksu i nie wychodzic z nim z terenu schroniska, nie musisz byc wolontariuszka. Ale nie ukrywam, ze wolontariatu brakuje, jeszcze gdyby to byl wolontariat astowy :cool3: Quote
ageralion Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 anastacia napisał(a):to jak chcesz to przyjadę po Cibie, niestety nie samochodem (nie mam prawka) ale zawsze będziemy we dwójkę ;) Ok tak mogly bysmy sie umowic, na jutro albo sobote, to bez roznicy. Inwentaryzacja nie powinna przeszkodzic w wyprowadzeniu psiakow na spacer po terenie schroniska. Ja nie bylam u swojego od poniedzialku :placz: Quote
anastacia Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 kurde chciałabym jutro, ale jutro cały dzień w robocie od 7:00-21:30 :shake: to się cieszę, wezmę ze sobą kliker, może coś je nauczę, przed pójściem do nowego domku :loveu:, a skoro siedzą same, to może można je częstować nagrodami za wykonane zadanie, bo i tak inny pies nie wyczuje (za daleko siedzi :evil_lol:) a przy okazji podjedzą trochę :multi: to mój gg jak byś chciała 3868231 Quote
anastacia Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 Byłyśmy dzisiaj z ageralion w schronisku u chłopaków. Okazało się, że Pongo, tak na niego postanowiłam wołać, jest naprawdę świetnym psem, wprowadziłyśmy go z klatki, dostał żeberka (chyba wędzone) suszone płucka, psie smakołyki i kuraka, spacerować z nim tylko mogłyśmy na terenie schronu, ale dobre i tyle. Koty tam się szwendają, a pies pomimo, że kot od niego ok. 0,5m poszedł w innym kierunku jakby zupełnie nie zainteresowany. Podeszłam też do klatek z psami, a on wolał niuchać glebę niż obszczekiwać lub rzucać się na klatki :multi: Pies jest naprawdę superowy, gdy jadł, nawet nie warknął jak mu rękę podkładałam, w trakcie jedzenia dał się głaskać i dotykać kosteczki :cool3: Dał się nawet wyczesać, choć nie stał przy tym spokojnie - jak to AST :evil_lol: Będzie na pewno niesamowitym przyjacielem rodziny - polecam gorąco. Chłopak jest boski i jest ładnie zbudowany, choć zdjęcia tak tego nie ujmują.:cool3::eviltong: Ale od tego betonu zaczynają się mu już łokcie zdzierać :( Więc kto chce przystojniaczka przygarnąć?? :loveu: Quote
agnieszka24 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Przepiękny psiaczek :loveu: Normalnie się w nim zakochałam od pierwszego wejżenia :p Quote
Inez Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 ageralion napisał(a):Z tego co sie orientuje, to asty nie trafiaja do boksow ogolnych i sa skazane na samotnosc, az do adopcji. Jesli dotre do schronu to wypytam. Więszkość astów po kwarantannie jest usypiana takie są fakty. Szukajcie DT. Quote
Inez de Villaro Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Szczeciński schron niestety często usypia różne psy, nie tylko bullowate....:( Quote
ania z poznania Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Nie potrafię dopuścić myśli, że miałby być uśpiony!! Cioteczki, jest możliwość umieszczenia Pongo w hotelu w Obornikach Wlkp., 200zł miesięcznie. Co o tym sądzicie, uzbieramy kasę? Quote
agaga21 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 założyłam mu wątek na astowym: Szczecin- płaczący amstaff • Szukam nowego domu/I'm looking for a new home • http://amstaff-pitbull.eu • Forum miłośników wszystkich bullowatych. aniu, bardzo dobry pomysł, ten hotelik jest niedrogi, miałabyś psiaka "na oku". wiem, że na naszej klasie chyba 2 osoby oferowały pomoc finansową (20 zł jedna i druga nie określiła kwoty). może uda się uzbierać te 200 zł miesięcznie... Quote
aresik Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 tylko 200 zl + karma ?? powinnismy dac rade... dobry hotel ? mnie tez dopiszcie z deklaracja 25 choc pewnie dam 50, lecz liczcie 25 na wszelki wypadek Quote
anastacia Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Ja daje 25zł co miesiąc. Naprawdę szkoda chłopaka :-( Quote
agaga21 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 super! mamy pierwsze deklaracje! aresik 25 anastacia 25 co do hotelu to ania napisze.wiem, że ma zniżkę "po znajomości" na psiaka w sytuacji kryzysowej Quote
Inez Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Dziewczyny, a nie znalazłoby się coś na miejscu? Może warto zapytać w TOZie czy mają miejsce? Może u prywatnej osoby? Na razie napisałam PW do lukann, może ma jakiś pomysł. Quote
Siwy88 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Ładna Bestia hehe :] Mam nadzieje ze szybko znajdzie domek :):p Quote
ania z poznania Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 To jest hotel przy schronie, ale na zasadach hotelowych, psy mają zapewniony spacer, opiekę, są regularnie karmione,jest czysto, ale nie ma szkoleniowca. Czyli nie jest to Hilton :evil_lol:, ale zwykły hotel dla psów. Normalnie jest trochę drożej, ale moja znajoma, która tam działa konkretnie w schronie załatwia dla nas po takiej stawce. To jest blisko Poznania, więc będę mogła często go odwiedzać i mieć oko na wszystko. Quote
agaga21 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 aresik 25zł anastacia 25zł anonimowa osoba 50zł pani grażyna n. z naszej klasy 20zł Quote
ageralion Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Inez napisał(a):Więszkość astów po kwarantannie jest usypiana takie są fakty. Szukajcie DT. On juz jest po kwarantannie i jesto gotowy do adopcji od kilku dni. Naprawde cudny chlopak szybko lapiacy za serce, szkoda zeby trafil w nieodpowiednie lapska. Quote
Inez Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 ageralion napisał(a):On juz jest po kwarantannie i jesto gotowy do adopcji od kilku dni. Naprawde cudny chlopak szybko lapiacy za serce, szkoda zeby trafil w nieodpowiednie lapska. Nie ma na co czekać, naprawde. Quote
ageralion Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Jesli dalej sie bedzie ladnie do kotkow zachowywal, to moze jutro w DT dupke pogrzeje. Nie pisze nic wiecej, zeby nie zapeszac. Trzymajcie kciuki. Quote
Inez Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 ageralion napisał(a):Jesli dalej sie bedzie ladnie do kotkow zachowywal, to moze jutro w DT dupke pogrzeje. Nie pisze nic wiecej, zeby nie zapeszac. Trzymajcie kciuki. Trzymam mocno :kciuki: :kciuki: Quote
fioneczka Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 no to ciiiiiii i trzymamy kciuki za płaczkę kochaną Quote
ania z poznania Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 ageralion napisał(a):Jesli dalej sie bedzie ladnie do kotkow zachowywal, to moze jutro w DT dupke pogrzeje. Nie pisze nic wiecej, zeby nie zapeszac. Trzymajcie kciuki. Ageralion, jak już będzie wiadomo czy się udało to zaraz napisz, ok? Quote
Recommended Posts