Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="6"]ZBIERAMY NA HOTELIK!!!

W Szczecińskim schronisku swój wyrok odsiaduje płaczący amstaff, jak długi ?? Czas pokaże... :-(

http://szczecin.schronisko.net/adopcja30739-1.html

YouTube - płaczący amstaff II

Najgorsze jest to, że na klatce była karteczka "pies agresywny" ech...:-(
Ciekawa jestem co przeskrobał, jutro postaram się zadzwonić do bidula i dokładniej o niego popytać.

Na razie wiem, że jest to młody raczej pies przebywający w kwarantannie

OBECNIE:
Pongo jest łagodnym NIE agresywnym psem, tęskniącym za człowiekiem i ciepłym kącikiem, z kotami raczej by się bawił, do psów zamkniętych raczej nie ciągnie.
Nie wykazuje agresji nawet przy jedzeniu.
Zdrowy, ale czekający na kastrację (wymóg!!!)

Bannerki:

[quote name='ageralion']

Chętni na pomoc hotelikową ( cena za m-c 200zł):
aresik 25zł
anastacia 25zł
anonimowa osoba 50zł
pani grażyna n. z naszej klasy 20zł

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze nie, jak ktoś chce to może tam go umieścić (zdjęcia czy filmiki brać do woli), w porównaniu do błękitnej, raczej nie szybko znajdzie domek, chociażby ze względu na jego nie błękitność, bądź rzekomo agresywność :mad::angryy: aż normalnie rzucał się na kraty Z TĘSKNOTY !!! :-( :placz:

Wrzucam właśnie drugi filmik na youtube, gdzie widać jak mocno chłopak jest zestresowany, ciągle ziewając i wyjąc :-(

Posted

głaskałam go i nagle się odwrócił jakby focha strzelił, poszedł usiąć i płakać, patrząc ukradkiem na mnie, jakby mówił: "ja wiem, że i tak mnie nie zabierzesz stąd, ja wiem..." :placz:

YouTube - płaczący amstaff

jest tak jak w przypadku błękinej niestety, bo to ten sam schron, ale poproszę dziewczynę od bokserów, by wyszła z nim na spacer, ciekawo jak będzie się zachowywał...

Posted

dzięki kochana :loveu:
Właśnie coś mi się nie zgadzało mianowicie:

cyt."Pies znaleziony w dzielnicy Niebuszewo trafił do naszego Schroniska 17.06.2009, został doprowadzony i czeka 14 dni na właściciela."

to skąd wiadomo, że agresywny?? Może rzucał się na pracowników schroniska, może ze strachu, może wiedział co go czeka??

NIE!!!

Nie wiem z jakiego powodu była ta kartka z napisem pies agresywny wisiała na jego klatce

ale możemy o niej zapomnieć, dzwoniłam dziś, Pani sprawdziła psiaka w komputrze, pies nie ma w swojej kartotece adnotacji co do agresywności :multi::multi::multi:

Dzisiaj mijają mu 14 dni kwarantanny, nikt się nie zgłosił po biedaka, pewnie został porzucony :-( Od dziś jest więc on do adopcji :loveu:

Ale uprzedzam, Pani ze schroniska powiedziała, że jutro nieczynne - inwentaryzację mają.

ageralion niebieska sunia została adoptowana 29.06'09 i mamy nadzieję, że trafiła w dobre ręce...
Słuchaj dzisiaj kończy się kwarantanna temu czarnuszkowi więc pewnie będą go chcieli wrzucić na ogólny, czy mogłabyś podpytać czy rzeczywiście chcą tak zrobić?? A jeśli tak, czy dałoby go radę zostawić do soboty, do zamknięcia schroniska.
Bo jak go dadzą na ogólniak to nie wyprowadzimy go na spacer i nie dowiemy się nic więcej o nim, no a i psiut by się pewnie lepiej czuł po spacerku i miziankach po 14dniowym pobycie na kwarantannie

Posted

[quote name='anastacia']ageralion niebieska sunia została adoptowana 29.06'09 i mamy nadzieję, że trafiła w dobre ręce...
Słuchaj dzisiaj kończy się kwarantanna temu czarnuszkowi więc pewnie będą go chcieli wrzucić na ogólny, czy mogłabyś podpytać czy rzeczywiście chcą tak zrobić?? A jeśli tak, czy dałoby go radę zostawić do soboty, do zamknięcia schroniska.
Bo jak go dadzą na ogólniak to nie wyprowadzimy go na spacer i nie dowiemy się nic więcej o nim, no a i psiut by się pewnie lepiej czuł po spacerku i miziankach po 14dniowym pobycie na kwarantannie
Z tego co sie orientuje, to asty nie trafiaja do boksow ogolnych i sa skazane na samotnosc, az do adopcji. Jesli dotre do schronu to wypytam.

Posted

ageralion napisał(a):
Z tego co sie orientuje, to asty nie trafiaja do boksow ogolnych i sa skazane na samotnosc, az do adopcji. Jesli dotre do schronu to wypytam.

to by był plus, bo mógłby ktos z nim wychodzić i można by się ciut wiecej o nim dowiedzieć, by go poogłaszać.

Posted

[quote name='ageralion']Z tego co sie orientuje, to asty nie trafiaja do boksow ogolnych i sa skazane na samotnosc, az do adopcji. Jesli dotre do schronu to wypytam.

Nie wiem jak często, ale jednak trafiają, kiedyś siedziały dwie dziewczynki ASTowe z innymi psiakami, klatkę wcześniej od tej co teraz siedzi tam Roki.
A dałabyś radę się spotkać w sobotę na mały spacer z chłopakami??
Może sama zostanę wolontariuszką, o ile pozwolą mi tylko wychodzić z ASTkami :loveu::loveu::loveu:

agaga21 dzięki za ogłaszanie

Posted

anastacia napisał(a):
Nie wiem jak często, ale jednak trafiają, kiedyś siedziały dwie dziewczynki ASTowe z innymi psiakami, klatkę wcześniej od tej co teraz siedzi tam Roki.
A dałabyś radę się spotkać w sobotę na mały spacer z chłopakami??
Może sama zostanę wolontariuszką, o ile pozwolą mi tylko wychodzić z ASTkami :loveu::loveu::loveu:

Ale mialy otwarte drzwi na wybieg? Co do soboty, nie dam sobie reki uciac, bo te upaly mnie w domu uwiezily i sama nie moge sie ruszyc, bo fikne w autobusie :-(