sleepingbyday Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 czyli, ze ciupasem do adopcji, spokojnie sobie poradza. super. Quote
Chandler Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Piękne psiaki. Teraz tylko dobre domy i będzie super. Ciągle trzymam kciuki. Quote
anetek100 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Bary ma jednego obserwatora na alegro..ale czy zadzwoni??czy to właśnie ten jeden jedyny kochający i odpowiedzialny domek????:(a zdjęcia cudowne Quote
sleepingbyday Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 znajdzie sie dom. szybciej lub ciut póxniej, ale się znajdzie. Quote
łodzian3333 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Witajcie Ja tak z przerwami się odzywam, ale za to zawsze jak mam dostęp do internetu. Nadal w sprawie adopcji nie było ani jednego telefonu. Odrobinę nadzieli mnie opuściło (dodatkowo mój Sawyer ma znow nawrót choroby i znów jego zycie wisi na wlosku). To są cudowne pieski, bardzo się cieszę że miałam okazje je poznać i w sumie poznajemy się coraz bardziej ..... co wcale nie jest dobre. Teraz w sumie po już dłuższym ich u mnie pobycie mogę powiedzieć że już się w pełni przystosowały do nowego DT. Są bardzo posłuszne i karne. Podkreślam - NIE MA Z NIMI NAJMNIEJSZYCH PROBLEMÓW. Bary zaczął bawić się z Gerą. Obserwowanie jak razem dokazują to czysta komedia. Nuka jak tylko jej poświęci się chwilę uwagi zaczyna dokazywać z radości, biega wkoło człowieka naszybciej jak potrafi z usmiechem na pycholu jest wtedy taka radosna.... Niestety przy pięciu psach taka chwila tylko dla niej nie zdarza sie często a ona na to zasłuuje. Pozdrawiam wraz z psiakami Quote
sleepingbyday Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 trzymam kciuki za sawyera, naprawdę... nie wiem, być moze faktycznie wakacyjny zastój adopcyjny jest? nie da sie przewidzieć, który pies szybko znajdzie dom, a który będzie czekał. niby cos tam przewidzieć można, ale niespodzianki na każdym kroku.. Quote
Chandler Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Dostałam dzisiaj wiadomość, że był sensowny (tak się wydaje na dzień dzisiejszy) telefon w sprawie adopcji Barego. Trzymajcie kciuki! Dom jest w Łodzi. Bary, zdniem Ani i Marcina nie bardzo nadaje się do mieszkania w domu, on zdecydowanie lubi być poza budynkiem, bo prawdopodobnie nigdy w domu nie mieszkał. Potencjalny opiekun Barego chce go do domu, miał ON-ka, zajmowal się szkoleniem psów i być może będzie potrafił "przekonać" psa do zamieszkania w domu. Zobaczymy... Nic na siłę... Mam nadzieję, że się uda, bo to podobno miłość od pierwszego wejrzenia... Miłość do Barego...:cool3: Quote
sleepingbyday Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 kurka czekam niecierpliwie na njusy ze spotkania. Quote
Anna_33 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Piekne zdjecia pieknych psow. Zdjecie z psami przy miskach rewelacyjne. Wszystkie grzeczne :-) Jeszcze miesiac wakacji, moze wczesniej cos sie ruszy... Trzymam kciuki. Quote
Chandler Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Jestem na małą chwilkę na dogo. Bary w sobotę pojechał do domu. Kciuki i dobre myśli nadal potrzebne..., żeby się udało..., ale myślę, że to dobry DOM dla Barego. Opiekun był bardzo zdeterminowany...;) Pojechał z rodziną w sobotę do Ani i Marcina na spotkanie z myślą, że jeżeli wszystko będzie ok, to psiaka już zabierze, ale tak się nie stało, bo miałyśmy inne postanowienia z Anią. Jak już wracał do Łodzi, to rozmawiałam z Panem przez telefon żeby podjąć ostateczną decyzję o losie Barego i decyzja była na TAK. Pan zdecydował się od razu zawrócić, choć już był pod Łodzią i pojechał spowrotem do Ani i Marcina... po Barego. To miał być TEN pies i żaden inny :cool3:. Opiekun Barego miał ostatnio 9 lat ONka, który trafił do Niego, gdy miał 4 lata. Tamten psiak pracował w policji i jak wydarzyło się coś z jego przewodnikiem, to trafił właśnie do Opiekuna Barego. Przeżyli razem 9 lat, kilka tygodni temu pies odszedł z TM... Bary ma DOM, a jego Opiekun wspaniałego Psa. Quote
bros Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 wspaniała wiadomość , mamy nadzieję na informacje z nowego domu :loveu: teraz kolej na Nukę - trzymamy kciuki, bardzo mocno. Quote
mgie Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Cudownie...a jednak adopcje w wakacje się zdarzają. Kasuje ogłoszenia. Quote
Chandler Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Wydaje się, że pies trafił w 10. Zadomowił się na dobre, jest wielkim pieszczochem, nie boi się dużego miasta (mieszka w Łodzi), bardzo szybko się uczy. Opiekun Barego jest bardzo szczęśliwy, opowiada z takim zapałem i radością o Swoim Psie, że aż serce rośnie. Wizyta poadopcyjna pod koniec sierpnia-na początku września i myślę, że wtedy będą fotki. Proszę o cierpliwość :cool3:. A Ani pewnie kamień spadł z serca, że Bary znalazł dom, ale też tęskni i martwi się, czy wszysko jest ok ;). Teraz czas na Nukę :lol:! Quote
łodzian3333 Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Nuka się przypomina. Sunia jest zdrowa, grzeczna lubi inne zwierzęta, dzieci i pieszczoty. Jest naprawdę bezproblemowa. Będzie wdzięczna do końca swojego psiego życia za kącik w czyimś sercu. Quote
mgie Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Dzisiaj dostałam maila ...Pan szuka partnerki do swojego Owczarka (oczywiście niekastrowanego) :cool1: Quote
Chandler Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Dzwoniłam właśnie do Opiekuna Barego. Wszystko ok. Miłość obopólna kwitnie :cool3:. Bary jest najmądrzejszym i najpiękniejszym psem na świecie ;), bardzo szybko się uczy, jest ogroooomnym pieszczochem, lubi przytulaki, glaskanko, uczy się bawić zabawkami, jest łagodny w stosunku do dzieci, w ogóle lubi ludzi. Nie cierpi tylko psów niestety i jest wobec nich agresywny, wszystko jedno, czy to pies, suka, szczeniak... I to jest ta rysa na nieskazitelnym charakterze Barego ;). Nuka - czas na dom dla ciebie. Quote
CoolCaty Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Z góry przepraszam jeśłi pytanie jest nachalne i nie na miejscu, ale czy istniałaby możliwość na zastąpienie miejsca po Barrym w DT innym ON-kiem z Boguszyc? Leży mi straszliwie na sercu piękna 2 letnia suczka, bardzo w typie. Jutro postaram się cyknąć jej zdjęcia. Jest szansa? Quote
Anna_33 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Nie znam pytan " nie na miejscu" kiedy komus lezy na sercu los psa :-) Przez to wakacyjne bieganie i net z doskoku ominela mnie informacja, ze Barry ma juz DOM. To najlepsza informacja,jaka moglam dostac przed snem. Nuka. Twoja kolej dziewczyno :-) Quote
CoolCaty Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 O tę sunię mi chodzi. Ma 2,5 roku, jest wysterylizowana, zaszczepiona i zaczipowana. No i piękna jest: Quote
sleepingbyday Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 piekna jest.... z barym swietnie sie udało. trzymam kciuki za nuke.... Quote
Chandler Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 CoolCaty napisał(a):Z góry przepraszam jeśłi pytanie jest nachalne i nie na miejscu, ale czy istniałaby możliwość na zastąpienie miejsca po Barrym w DT innym ON-kiem z Boguszyc? Leży mi straszliwie na sercu piękna 2 letnia suczka, bardzo w typie. Jutro postaram się cyknąć jej zdjęcia. Jest szansa? Pytanie jest jak najbardziej na miejscu. Zapytałam już Anię, ma tu zajrzeć. Nuka nadal szuka domu. Quote
Recommended Posts