Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bez zbędnego gadania oddaję głos naszej wolontariuszce Madzi :)

"Magda; 4 Mar 2006" napisał(a):
Dzisiaj pierwszym kojcem, do którego zajrzałam, był kojec... no pewnie domyślacie się kogo? ;) Oczywiście Barego :) Nie mogłam oprzeć się pokusie, by wejść do niego i trochę pomiziać mojego dziadziunia. Był taki szczęśliwy! Gdybym tylko mogła zostać dłużej poszłabym z nim na spacer.
Bary był taki tego spragniony i tak się rwał, żeby wyjść... A ja byłam taka bezradna... Poza tym dookoła było jedno wielkie błoto, więc gdzie tu spacerować... Ale spokojnie ;) niedługo mu to wynagrodzę stokrotnie, np. jakimś pysznym podarunkiem :)

A co do zdrówka - czy ktoś kiedyś wspominał, że Bary był chory? Chyba mi się przesłyszało ;) Moje cudo wygląda, a raczej zachowuje się jak "okaz zdrowia". Jakbym widziała szczeniaka. Przednimi łapami wskakiwał na moje nogi, poszczekiwał gotowy do wyjścia i tak mocno merdał ogonkiem...

Nie umiem żyć bez Barego, ale jeśli ktoś chciałby zaopiekować się nim, nie obraziłabym się :)

• 2 weeks later...
Posted

Tak...dostał nowa budę, słomę i powinien być zadowolony ze ma swoja własnośc, poza tym niewiele czasu do końca, jesteś osobą samotną on wypełni Ci chwile swym oddaniem, tak marzy o wiosennych spacerkach ma tyle do opowiedzenia..czy zdarzy? dlaczego taki pies musi taki wyrok mieć? sprawmy mu odrobinę radości, takie psy sa najwdzięczniejsze na świecie, hopaj w góre podaruj swoja budę innej biedzie tylko nie za długo....

Posted

***Szukasz psa popatrz na niego, on tak Ciebie potrzebuje, będzie oddany, wierny, przywiąże się bardziej do Ciebie niż do swojego M-1 Budy-daj mu szanse, takie psy sa najwierniejsze, nie zastanawiaj się za długo, życie jest takie krótkie, ale piękne tylko z psem w towarzystwie....**

Posted

W tych oczach jest wszystko ile on juz przeszedł!!! dajmy mu szanse, kto jak nie my? nie czekaj, on już to zrobił za Ciebie, hopaj w górę łąki, aleje czekają, szukaj pana!!! moze ktoś z emerytów w podobnym wieku, na górę na szczyt, pies w środkach komunikacji płaci połowę ceny biletu, w tym wieku tylko raz dziennie dobra miska żarcia, a ile radości wniesie w rodzinie.....śmiało ludziska, brać Barunia,

Posted

nie mam lat wielu przed sobą,
nie mam dobrych wspomnień za sobą,
mam kraty i cudze ręce co miskę z kaszą mi niosą,
mam odrobinę wiary, która cudem pozwala mi czekać.

A czekam na Ciebie,by moje stare serce mogło bić miłością,
a nie resztkami nadziei...
...bo nadzieja niestety nie trwa wiecznie :-(

Nie bój się mojej starości...pokocham Cię całym sobą