_ogonek_ Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 joszka gratuluję "nabytku" :-) Bela cud miód i orzeszki :D Quote
ANETTTA Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 nie było mnie długo .... joszka Ty myslisz ze tymi 3 fotkami nas zadowolisz ......to sie mylisz my tu czekamy na stos fotek i inf o szczesliwej beki Quote
Ulka18 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Czekamy, czekamy caly czas na wiesci i fotki cudnej olbrzymki :p Quote
Paulina_mickey Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 joszka na wakacjach jest :evil_lol: pewnie jak wróci to nadrobi :cool3: Quote
joszka Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Posta mi wcieło a tak się opisałam :angryy: Witam tak jak pisała Paulina byłam na wakacjach ;) i miałam dodatkową pracę więc czasu na dogo już nie starczało Wieści od Beli Bela się zadomowiła na dobre :lol:, jest wulkanem energi który wybucha głownie wieczorem :loveu: do tego okazało się że Bela to złodziejka :evil_lol: Kradnie wszystko to co da się zjeść i jest w zasięgu jej nosa nie można nic na stole zostawić przekonała się o tym moja mama gdy pokroiła ciasto i wyszła po gości gdy wróciłi talerz stał już pusty a Bela udawała że śpi i nie wie skąd się cukier puder i masa wzieła się na jej nosie :evil_lol: moim bracią przed pracą zwędziła kanapki i niestety to odcierpiała w postaci biegunki wiemy już że po chlebie jej dostaje Co jeszcze że jest wielka zazdrośnicą to chyba już pisałam chcę by cała uwagę poświęcać wyłącznie jej dobrze że moj Tołdi jest wyrozumiały i ustępuje jej miejsca ttylko wczoraj doszło do czegoś pierwszy raz, oboje dostali jeśc to samo ale Bela swojego nie chciała tylko poszła na złodziejstwo do Tołdiego ten bronił swojej miski i mu się dostało Bela go potarmosiła byl pisk niesamowity, potem siedział biedak cały dzień pod schodami i wyjść nie chciał oglądnełam go krzywdy mu nie zrobiła ale tak mi go szkoda było :shake: Teraz te dobre wiadomości Bela już nie boi się ludzi, na spacerze rzadko kiedy się blokuje. Gdy tylko wychodzimy na łąkę puszczam ją ze smyczy a tak przez pierwsze 10 minut biega wokoło mnie nadstawia główke do głaskania próbuje podkakiwać :evil_lol: ogólna radość życia, potem jej przechodzi i powoli sobie spaceruje :lol: Uwielabia się tarzać ale pod warunkiem że nikt tego nie widzi, nie wiem czemu tak, zawsze jak wychodzę to przestaje jak sie schowam do domu to ona dalej tarza się w tarwie A i była próba kąpieli co skończyło się szybciej niż zaczeło Bela nie znosi wody nie cierpi boi sie jej musi się jej źle kojarzyć nawet jak Tołdiego kąpię to skąmli :shake: nie wiem jak ją przekonać macie jakieś rady przecierz muszę ją wykąpać czesanie czesaniem ale kąpiel to co innego Quote
halcia Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Moze mysli,ze takiej wielkiej suni tarzanie jak szczeniak nie uchodzi:evil_lol:Ja moim kapiel odpusciłam,letnią woda polewam Filipa z konewki,troche wycieram i lubi to w upały/to mój głupawy patent/skóre ma ładna więc sie przy kapieli nie upieram.A żarełko dawaj im z daleka od siebie,albo w innym pomieszczeniu by zatargów nie było.Moje sie zamieniaja ale za obopólna zgoda/nie moja oczywiscie/ Quote
joszka Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 coś trzeba będzie wymyślić tylko dochodzi do tego jeszcze sprawa chomikowania jedzenia przez Tołdiego on to ma we krwi że musi coś zakopać żeby za pół godziny to odkopać i zjeść :evil_lol: Z tą kąpielą to by się Beli przydała przynajmniej tak troszkę. Myślałam że może gąbką tak po woli żeby od razu mokra nie poczuła tylko tak stopniowo, sama nie wiem, nigdy takich problemów nie miałam a Beli do niczego nie zmuszę co innego z mniejszym psem takim jak Tołdi jak coś to dawałam sobie z nim radę a Bela to już inne gabaryty :loveu: Quote
joszka Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 a jest taki dla zwierząt ? :roll: dla ludzi wiem że jest, jak by był to chyba nasze jedyne wyjście Quote
Cavy Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Witamy się, my pierwszy raz w galerii :hand: Coś to zdjęć nie widać ;) :shake: Quote
joszka Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 są i zdjęcia :loveu: miały być ze spacerku ale się nie udało bo prawi cały czas pada i Bela nie chce iść, oddala się od domu na max 10 m i wieje a ja nie jestem w stanie jej utrzymać :shake: zawsze jak Bela ma fajne miny i ciekawe pozy to ja nie mam aparatu :placz: tu zaraz po deszczu mokra Bela deszczu się skubana nie boi :lol: a kąpać się nie chce Quote
Ulka18 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Wykąpac takiego kolosa to nie lada wyzwanie i praca ciezka. A ile to trzeba by szamponu miec :cool3: Kochana z niej mordka :loveu: Quote
joszka Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 jeśli ktoś chce usłyszeć głos Belci to postaram się tu wrzucić filmik jak szczeka i się cieszy :lol: Quote
Nikolaaa Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Witamy się po raz pierwszy. Bela cudnnaa :) I ja bym bardzo chciała usłyszeć głos Belci :p Quote
halcia Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Ulka ,jest suchy szampon?Orzechowskiego psiaka tak nam "mył"dr Komorowski przed podrózą.A tymczasem przegoń ja na deszczu na spacer i dobrze wytrzyj:evil_lol:Filip lubi polewanie z konewki i wycieranie,a nienawidzi deszczu,przewaznie zaprze sie i nie wyjdzie,lub siedzi pod drzewem. Quote
Czarnulka Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 http://img241.imageshack.us/img241/3302/94864638.jpg śliczna Bella. :loveu: pozdrawiam i zapraszam do mnie ;) Quote
joszka Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 mała niespodzianka :loveu: http://www.youtube.com/watch?v=9-Nz-Quh5wE Quote
Paulina_mickey Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 http://img196.imageshack.us/img196/442/umiech.jpg Nic dodać nic ująć! :loveu::loveu::loveu: A jaka rozmowna Ona :loveu::evil_lol: Quote
Cavy Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 [quote name='Paulina_mickey'] A jaka rozmowna Ona :loveu::evil_lol: Rzeczywiście rozmowna, zgadzam się :evil_lol: Taki wesołek z niej :loveu: http://img134.imageshack.us/img134/8618/minab.jpg :razz: :loveu: Quote
Recommended Posts