Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak jak obiecałam zakładam galerie Beli bernardynce która przybyła do mnie z mieleckiego schronu na chwile obecna jesteśmy z Belą 8 dni :eviltong:

Nazywam się Bela mam 4 latka od tygodnia mieszkam na wsi i chyba polubiłam to miejsce;)

odpoczywam:p

i tu też sobie leże bo ja taki troszkę leń jestem lubię dużo leżeć:razz:

a tu widzicie mnie i małą kocie- my się jeszcze nie bardzo lubimy:shake:

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

he he na szczęście obyło się bez strat w postaci kotków
Dzisiaj mi się kolejny kotek przyplątał bez ogonka chudzinka:shake: ale Bela go pogoniła :evil_lol: mam nadzieję że jeszcze wróci bo mi go szkoda

Posted

Joszka,
Bella, ze piekna to juz pisalam nieraz, ale ze kocinke masz przecudna, to napisze po raz pierwszy. Taka mala szylkreteczka :loveu: Ona byla w schronisku??
Nie widac, zeby Bella miala bardzo zle zamiary, jest po prostu zaciekawiona i widac na jej pyszczku pytania : co to jest???

Posted

Tak ze schroniska mieszkały tam przy kuchni (chyba) małe dwie bidy jedną porwałam do siebie a druga pewnie tam siedzi:shake:
wiecie bałam się bo pierwsza reakcja Beli była inna. Taka jak do ataku a teraz co innego właśnie jak na zdjęciu Bela ja wącha a ta mała gówniara ją zaczepia

Posted

Witamy was :lol: Beli trudno zrobić zdjęcia bo się bardzo kręci chwili nie ustoi w miejscu niby już ją mam robię zdjęcie a ta się tyłkiem wykręca :cool3: Dzisiaj rano zaszczekała na mnie bo jej pieszczot było mało :loveu:

spacerowo

a tu z Todim

kto mi tu zdjęcie robi :roll:

i na koniec staruszek Todi

Posted

Bela ma się dobrze :loveu:
Kotka już pokochała, dziś na dzień dobry buzi mu dała :loveu: z Todim się bawi, ale mój staruszek nie ma z nią szans jak ta położy na nim łapę to koniec :lol:
Słodka jest, rano ma boski humor, postaram się jutro nakręcić filmik jak szczeka musicie usłyszeć ten cudny głos :loveu:
Bela nie lubi ryżu, więc zamiast tego daje jej makaron i to pałaszuję

Posted

Mozna sterylizowac 2 miesiace po cieczce, pod warunkiem, ze sunia nie bedzie w ciazy. Jesli bedzie, odpukac, odpukac, to trzeba wczesniej. Nie ma sensu, zeby urodzila niechciane kundelki z jakims kumplem ze wsi.

Joszka, czy kapaliscie Belunie? Bo taki ma nasycony kolor, w schronisku nie byla taka.

Posted

W ciąży nie będzie, dostała dzisiaj ten zastrzyk i za dwa dni kolejny. Ten zastrzyk podaję się w 3 dobie po pokryciu 5 i 7. Za miesiąc ma mieć robione USG żeby jeszcze się upewnić czy szczeniaków nie ma. Ja w żadnym wypadku nie chce piesków naoglądałam się tutaj tego całego nieszczęścia.
Ulka18 jeszcze jej nie kąpałam, jest czesana co dwa dni i jej futro wygląda o niebo lepiej ładnie błyszczy i takie mile w dotyku, kolory są cieplejsze na zdjęciu ale to poprzez grę światło cienia:cool3:
Gdzieś czytałam że nie można kąpać pieska do dwóch tygodni od przywiezienia go ze schroniska i ja się tego trzymam
Tołdi jest kąpany dość często jak jest pogoda to nawet co dwa dni, ale on to uwielbia sam się pakuję do wody żeby się ochłodzić, naszą ostatnią kąpiel Bela obserwowała z daleka bała się podejść. Jak się ociepli to spróbuję i ją wykąpać

Posted

Joszka, jestes wymarzona Pancia dla Beluni. Az trudno uwierzyc, ze adopcja prosto ze schroniska moze byc tak odpowiedzialna i przemyslana, a pies ma takie warunki, o ktorych mozna tylko w wyobrazni pomyslec.
Jeszcze raz dziekuje Ci za adopcje Beluni :Rose:

Posted

Ulka18 bardzo miło słyszeć takie słowa:lol:
Bela to naprawdę kochany pies, ja ją normalnie w świecie pokochałam, już mój narzeczony bywa o nią troszkę zazdrosny :evil_lol: ale sam też jak przyjeżdża to się od niej odkleić nie może.
Bela teraz śpi jak zabita i tak chrapię że aż się zanosi :evil_lol:
Potem dodam kolejne zdjęcia