Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piesek mojej koleżanki jest bardzo strachliwy- np. boi się burzy, fajerwerków, często na spacerze nagle zatrzymuje się i nie wiadomo czego się boi. Od kilku dni pod jej domem trwają prace remontowe i suczka tego również się boi. Od rana chodzi za swoją panią, ciężko dyszy nie wie gdzie się ułożyć, trzęsie się. Do tego dochchodzą burze wieczorem i pies zamienia się w kłębek nerwów. Nie wiemy co zrobić, dzisiaj nawet zrobiła kupę na korytarzu- nikogo nie było w domu. Zastanawiamy się czy może nie wywieźć jej na czas prac do dziadka, albo dawać jej jakiś tabletek na uspokojenie- czy piesek może dostać ziołowe tabletki, takie jakie biorą ludzie?
Nie jesteśmy w stanie wszędzie jej ze sobą zabierać i nie możemy cały czas siedzieć z nią w domu...
Może miał ktoś taką sytuację i może nam pomóc?

Posted

Napisałam ten sam temat w innym dziale, bo widzę, że trochę nie trafiłam, więc proszę moderatorów o zamknięcie tego tematu- jeśli robię coś źle to przepraszam, ale jestem tu nowa i jeszcze za dużo nie wiem.

Posted

Teraz w trakcie remontu ciężko będzie "szkolic" pieska by nie był taki strachliwy.
Tabletki ziołowe za dużo nie daja, a te co się podaje na sylwestra nie moga być stosowane codziennie.
Koleżanka moze jeszcze wypróbować preparat, który włącza się do kontaktu jak zapaszek - wydziela on feromony , które powodują ,że pies czuje się bezpieczniej w danym środowisku. Preparat ten nazywa się: D. A. P. firmy Ceva