basia Posted August 22, 2003 Posted August 22, 2003 Jeszcze odnośnie pogody... A jak te upały znoszą te biedne hasiorki w hiszpanii? Przecież tam ostatnio to afryka się działa. +43 stopnie!!! Straszne... :-? 8) Quote
wiosna Posted August 22, 2003 Posted August 22, 2003 no wie ctak - co do treningu malamutka - uwazam ze conajmniej do roku powinien miec dziecinstwo. moze nawet troche dluzej. niech przez pierwszy rok je, pije, spi i ***. ale nie mozna go w tym czasie nauczyc grzecznie i powoli chodzic na smyczy itp - bo pozniej nie bedzie chyba chcial ciagnac. pozniej - po ukonczeniu roku - mozna juz zaczynac jakies krotkie treningi na zasadzie zabawy. pozniej opona, pozniej normalne trreningi. ;)) mniej wiecej tak jak z haszczakiem, tylko wszystko troszke pozniej i troszke wolniej. Quote
SH Posted August 23, 2003 Posted August 23, 2003 jak te upały znoszą te biedne hasiorki w hiszpanii? z tego co wiem to Hiszpanie trzymają swoje husky w niemal piwnicznych kennelach a wybiegi często są zadaszone aby był na nich cień. Więcej wie na pewno Agnieszka O. , bo ma importowanego stamtąd psiaka. Quote
basia Posted August 23, 2003 Posted August 23, 2003 SH :) Husky trafiły już chyba do wszystkich zakątków świata, również do tych najgorętszych. Patrząc na męki jakie w upały przechodzi Ceik, ze zgrozą myśle o tych co mają gorzej - cieplej. Chociaż znając husky to, one zawsze sobie poradzą, mam nadzieje, że w takich "gorących" sprawach również :-? :wink: Quote
SH Posted August 24, 2003 Posted August 24, 2003 Radzą sobie te nasze hasiorki całkiem nieźle :) . Widziałam na jakiejś stronce ( chyba z RPA ) fotorelację z wyścigów na plaży :o ! Ale jest też i ciemna strona tegorocznych upałów. Zdaniem mojego weta jest zastraszająco dużo przypadków schorzeń skóry u husky w tym roku. Prawdopodobnie odparzają sobie skórę pod tym swoim pięknym futrem a potem na to nakładają się wtórne zakżenie bakteryjne i grzybicze :( Bardzo trudno się to leczy, bo kiedy właściciel się orientuje, że coś się dzieje, to zwykle choroba jest juz dość zaawansowana :( Quote
SH Posted August 24, 2003 Posted August 24, 2003 teraz już temperatura spadła do 15'C i jest cudownie eh! Wrocław to chyba leży na innej planecie :wink: Na śląsku słupki termometrów, w dzień, ciągle oscylują dobrze powyżej 20 :( Co innego nocą, wtedy jest już wreszcie "normalna" temperatura :D Quote
agacia Posted August 24, 2003 Posted August 24, 2003 No ja sobie wychodze rano na taras i nawet mi sie chlodno zrobilo.Juz zapomnialam jakie to uczucie :wink: Quote
party Posted August 24, 2003 Posted August 24, 2003 A ja teraaz jak bylam w krynicy to sie kazdego ranka cieszylam ze jest chlodno i ze chmury ciemne deszczowe :) ...niestey juz kolo 11 bylo praktycznie bzchmurnie a to slonce dawalo bardzo :( tzn ostrosc taka jak zima bo juz coraz nizej :( a chlodu ani widu ani slychu :< jeszce anwet dzis tak samo bylo ( aha... juz wrocilam ;) ) Quote
basia Posted August 25, 2003 Posted August 25, 2003 SH, nie wiem czy ja mogę się wypowiadać jeśli chodzi o śląs :) , bo mieszkamy na różnych :wink: ale wczoraj z rana było przyjemnie chłodno i zrobiliśmy sobie trening :lol: Potem popołudniu zrobiło się cieplej, ale nie tak bardzo jak ostatnimy czasy. Jak już pisałam na "Off topic", u mnie dziś 15 stopni i pochmurno :) Może to już jesień się zbliża? Co wy o tym myślicie? :P Quote
party Posted August 25, 2003 Posted August 25, 2003 NApewno, chocaby te ranne temperatruy .. noi ostrosc slonca :< Quote
agacia Posted August 25, 2003 Posted August 25, 2003 No we Wrocku dzisiaj chlodny wiatr wieje,a jak szlam do miasta nawet dlugie spodnie ubralam :wink: i nie bylo mi goraco :wink: Quote
SH Posted August 25, 2003 Posted August 25, 2003 Ach jak cudownie się zrobiło w Katowicach :D ! Temperaturka poniżej 20, lekka bryza gdzieś od Beskidów i wieeeeelkie chmury, które cudownie zasłaniają słońce :lol: To już chyba nadciąga jesień, masz rację Basiu! Quote
SH Posted August 25, 2003 Posted August 25, 2003 Qrcze, nie zauwazyłam , że niegrzeczny wiaterek porozrywał chmury :wink: Ale słonko już troszkę słabsze, nie grzeje tak mocno :D Chyba jutro zaczniemy przegląd sprzętu przed sezonem :angel: Quote
basia Posted August 26, 2003 Posted August 26, 2003 U mnie dziś bezchmurne niebo, ale póki co poniżej 20 :) Niby się cieszę, że już kończą się upały, że moim psom nie będzie tak gorąco, ale... Kiedy pomyśle, że moje rośliny niebawem będą "zasypiały" na zimę a mój ogród zostanie zasypany martwymi liśćmi i że na powród jego rozkwitu będę musiała czekać znów do wiosny i martwić się czy wszystkie rośliny przeżyją zimę, to też jakoś się nie cieszę :( Taki już chyba los ogrodnika i miłośnika husky :-? Ech... :( Quote
agacia Posted August 26, 2003 Posted August 26, 2003 Dzisiaj we Wroclawiu jest duzo chmurek,ale nie deszczowych :P A co do zimy to ja chce i nie chce.Chce gory,snieg,narty,... :D Ale jak sobie pomysle o zimie w wielkim miescie,codziennym lazeniu po blocie,jezdzie w zatloczonych autobusach brudnych od blotka i z zewnatrz i w srodku to ja juz nie chce zimy :( Quote
SH Posted August 27, 2003 Posted August 27, 2003 NARESZCIE! Temperaturka rano w okolicach 15, w dzień max. 20 :angel: W najbliższy weekend startujemy z treningiem. Mam nadzieję, że pogoda nie spłata psikusa :D Quote
Wojtas Posted August 27, 2003 Posted August 27, 2003 Jestem teraz w Muszynie, i tutaj noce są już bardzo zimne. Jesień zbliża się wielkimi krokami- da naszych psów to dobrze. Quote
Kiki Posted August 27, 2003 Posted August 27, 2003 Muszę się wszystkim pochwalić. Dzisiaj Badi pierwszy raz ciągnął rower. Nie długo taki krótki odcinek drogi. Ale najwidoczniej strasznie mu się to spodobało. Mi z resztą też. :D Gnał jak strzała i reagował na komendę "stój". Co mnie zresztą bardzo ucieszyło bo pędziliśmy prosto na bramę. Jaki to mądry piesek! Jestem z niego dumna. Teraz leży jak zabity. Quote
PaYooK Posted August 27, 2003 Posted August 27, 2003 ELO!!! ja jush sie nie moge doczekac treningow.... ale kolek do wozka 4kolkowego nie mam jeszcze :evil: Quote
party Posted August 27, 2003 Posted August 27, 2003 Ja czekam tylko w szkoe na plan, i ustawiam z nuczka treningi ( takie tak troszke tez dla mnie :D ) ale szkod ze napewno ni bedzie mogla chodzic ze mna na basen ;))) Bo znow zaczynam :D..ale pewnie mama mi to zakonczy po 1-szej chrypce w tym roku ;))))) ( basen, nie biegi z nuka oczywicscue ;) ) Quote
PaYooK Posted August 27, 2003 Posted August 27, 2003 ELO!!! ja jush sie boje jak mi plan dadza 8 godzin dziennie to umre w tej budzie :evil: Quote
agacia Posted August 27, 2003 Posted August 27, 2003 A ja mam jeszcze caly wrzesien wolny i bede mogla trenowac z Azja kiedy bede chciala :D Quote
party Posted August 28, 2003 Posted August 28, 2003 Ja wiem narazei jaki mam plan ilosciowi i 8 h bede miec w srodku tygodnia w srode i czwartek :/a tak to 7! Nie wiem czemu godziny z roku na rok zamiast malec, rosna :( ehh..a co do konkr. przedmiotow, to 1 wrzesnia Quote
basia Posted August 28, 2003 Posted August 28, 2003 Och... wczoraj zauwazyłam już sporo żółtych liści na trawniku, no i przestałam się martwić, że mój buk jakoś zaczął żółknąć :) . Zupełnie zapomniałam, że jesień tak wyglada :oops: Swoją drogą jakoś szybko minęło to lato i te upały. Ja znowu zaczynam robić zapasy na zimę, bo jak nas zasypało w zeszłe święta to przez tydzień nie mogliśmy z domu wyjść :lol: Kupiłam już miodek i zabieram się za konfitury :P Quote
Recommended Posts