Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze odnośnie pogody... A jak te upały znoszą te biedne hasiorki w hiszpanii? Przecież tam ostatnio to afryka się działa. +43 stopnie!!! Straszne... :-? 8)

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no wie ctak - co do treningu malamutka - uwazam ze conajmniej do roku powinien miec dziecinstwo. moze nawet troche dluzej. niech przez pierwszy rok je, pije, spi i ***. ale nie mozna go w tym czasie nauczyc grzecznie i powoli chodzic na smyczy itp - bo pozniej nie bedzie chyba chcial ciagnac. pozniej - po ukonczeniu roku - mozna juz zaczynac jakies krotkie treningi na zasadzie zabawy. pozniej opona, pozniej normalne trreningi. ;)) mniej wiecej tak jak z haszczakiem, tylko wszystko troszke pozniej i troszke wolniej.

Posted
jak te upały znoszą te biedne hasiorki w hiszpanii?

z tego co wiem to Hiszpanie trzymają swoje husky w niemal piwnicznych kennelach a wybiegi często są zadaszone aby był na nich cień. Więcej wie na pewno Agnieszka O. , bo ma importowanego stamtąd psiaka.

Posted

SH :)

Husky trafiły już chyba do wszystkich zakątków świata, również do tych najgorętszych. Patrząc na męki jakie w upały przechodzi Ceik, ze zgrozą myśle o tych co mają gorzej - cieplej. Chociaż znając husky to, one zawsze sobie poradzą, mam nadzieje, że w takich "gorących" sprawach również :-? :wink:

Posted

Radzą sobie te nasze hasiorki całkiem nieźle :) . Widziałam na jakiejś stronce ( chyba z RPA ) fotorelację z wyścigów na plaży :o !

Ale jest też i ciemna strona tegorocznych upałów. Zdaniem mojego weta jest zastraszająco dużo przypadków schorzeń skóry u husky w tym roku. Prawdopodobnie odparzają sobie skórę pod tym swoim pięknym futrem a potem na to nakładają się wtórne zakżenie bakteryjne i grzybicze :(

Bardzo trudno się to leczy, bo kiedy właściciel się orientuje, że coś się dzieje, to zwykle choroba jest juz dość zaawansowana :(

Posted
teraz już temperatura spadła do 15'C i jest cudownie

eh! Wrocław to chyba leży na innej planecie :wink:

Na śląsku słupki termometrów, w dzień, ciągle oscylują dobrze powyżej 20 :(

Co innego nocą, wtedy jest już wreszcie "normalna" temperatura :D

Posted

A ja teraaz jak bylam w krynicy to sie kazdego ranka cieszylam ze jest chlodno i ze chmury ciemne deszczowe :) ...niestey juz kolo 11 bylo praktycznie bzchmurnie a to slonce dawalo bardzo :( tzn ostrosc taka jak zima bo juz coraz nizej :( a chlodu ani widu ani slychu :< jeszce anwet dzis tak samo bylo ( aha... juz wrocilam ;) )

Posted

SH, nie wiem czy ja mogę się wypowiadać jeśli chodzi o śląs :) , bo mieszkamy na różnych :wink: ale wczoraj z rana było przyjemnie chłodno i zrobiliśmy sobie trening :lol: Potem popołudniu zrobiło się cieplej, ale nie tak bardzo jak ostatnimy czasy.

Jak już pisałam na "Off topic", u mnie dziś 15 stopni i pochmurno :) Może to już jesień się zbliża? Co wy o tym myślicie? :P

Posted

Ach jak cudownie się zrobiło w Katowicach :D !

Temperaturka poniżej 20, lekka bryza gdzieś od Beskidów i wieeeeelkie chmury, które cudownie zasłaniają słońce :lol:

To już chyba nadciąga jesień, masz rację Basiu!

Posted

Qrcze, nie zauwazyłam , że niegrzeczny wiaterek porozrywał chmury :wink:

Ale słonko już troszkę słabsze, nie grzeje tak mocno :D

Chyba jutro zaczniemy przegląd sprzętu przed sezonem :angel:

Posted

U mnie dziś bezchmurne niebo, ale póki co poniżej 20 :)

Niby się cieszę, że już kończą się upały, że moim psom nie będzie tak gorąco, ale... Kiedy pomyśle, że moje rośliny niebawem będą "zasypiały" na zimę a mój ogród zostanie zasypany martwymi liśćmi i że na powród jego rozkwitu będę musiała czekać znów do wiosny i martwić się czy wszystkie rośliny przeżyją zimę, to też jakoś się nie cieszę :( Taki już chyba los ogrodnika i miłośnika husky :-? Ech... :(

Posted

Dzisiaj we Wroclawiu jest duzo chmurek,ale nie deszczowych :P

A co do zimy to ja chce i nie chce.Chce gory,snieg,narty,... :D

Ale jak sobie pomysle o zimie w wielkim miescie,codziennym lazeniu po blocie,jezdzie w zatloczonych autobusach brudnych od blotka i z zewnatrz i w srodku to ja juz nie chce zimy :(

Posted

NARESZCIE!

Temperaturka rano w okolicach 15, w dzień max. 20 :angel:

W najbliższy weekend startujemy z treningiem. Mam nadzieję, że pogoda nie spłata psikusa :D

Posted

Muszę się wszystkim pochwalić. Dzisiaj Badi pierwszy raz ciągnął rower. Nie długo taki krótki odcinek drogi. Ale najwidoczniej strasznie mu się to spodobało. Mi z resztą też. :D Gnał jak strzała i reagował na komendę "stój". Co mnie zresztą bardzo ucieszyło bo pędziliśmy prosto na bramę. Jaki to mądry piesek! Jestem z niego dumna. Teraz leży jak zabity.

Posted

Ja czekam tylko w szkoe na plan, i ustawiam z nuczka treningi ( takie tak troszke tez dla mnie :D ) ale szkod ze napewno ni bedzie mogla chodzic ze mna na basen ;))) Bo znow zaczynam :D..ale pewnie mama mi to zakonczy po 1-szej chrypce w tym roku ;))))) ( basen, nie biegi z nuka oczywicscue ;) )

Posted

Ja wiem narazei jaki mam plan ilosciowi i 8 h bede miec w srodku tygodnia w srode i czwartek :/a tak to 7! Nie wiem czemu godziny z roku na rok zamiast malec, rosna :( ehh..a co do konkr. przedmiotow, to 1 wrzesnia

Posted

Och... wczoraj zauwazyłam już sporo żółtych liści na trawniku, no i przestałam się martwić, że mój buk jakoś zaczął żółknąć :) . Zupełnie zapomniałam, że jesień tak wyglada :oops:

Swoją drogą jakoś szybko minęło to lato i te upały. Ja znowu zaczynam robić zapasy na zimę, bo jak nas zasypało w zeszłe święta to przez tydzień nie mogliśmy z domu wyjść :lol:

Kupiłam już miodek i zabieram się za konfitury :P