szajbus Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Zapłacz Kiedy odejdzie, Jeśli cię serce zaboli, Że to o wiele za wcześnie Choć może i z Bożej woli. Zapłacz Bo dla płaczących Niebo bywa łaskawsze Lecz niech uwierzą wierzący, Że on nie odszedł na zawsze. Zapłacz Kiedy odejdzie, Uroń łzę jedną i drugą, I.. przestań Nim słońce wzejdzie, Bo on nie odszedł na długo. Potem Rozglądnij się w koło Ale nie w górę Patrz nisko I.. może wystarczy zawołać, On może być już tu blisko... A jeśli ktoś mi zarzuci, Że świat widzę w krzywym lusterku, To ja powtórzę: On wróci Choć może i w innym futerku.. Franciszek Klimek -autor Quote
agata-air Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 "Dokąd idą psy, gdy odchodzą? No, bo jeśli nie idą do nieba To przepraszam Cię, Panie Boże Mnie tam także iść nie potrzeba Ja poproszę na inny przystanek Tam gdzie merda stado ogonów Zrezygnuję z anielskich chórów Tudzież innych nagród nieboskłonu W moim niebie będą miękkie sierści Nosy, łapy, ogony i kły W moim niebie będę znowu głaskać Moje wszystkie pożegnane psy" B. Borzymowska Pamiętam Baszko o Tobie (*) Quote
gonia66 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Baszeńko....:(:( DLA Ciebie maleńki..... Quote
Isadora7 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 "Śpij piesku, śpij... już odpocząć trzeba Może będziesz miał swój kawałek nieba Może będzie tam piękniej niż tu teraz Może spotkasz tych, których tu już nie ma... Śnij, piesku śnij... w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij a czas łzy osuszy" Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Każdym wierszem pisanym, Każdą chwilą idę do Ciebie choć w myślach biegnę do Ciebie Przyjacielu.. Dziś gdy ciężko i tyle zmartwień, Tyle łez wylanych w bólu Nadziei dodaje to,że się spotkamy.. Czekaj na mnie BRACIE-PSIE Mój BRACIE.. ---------- I jak powiedział ktoś b.mądry-powiem dziś ja: gdzie grób Twój-tam serce moje E/W Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Będę pisać Do Ciebie mój list: Basza-Przyjacielu:czy widzisz z tej odległej krainy to co się dzieje?Pomóz.. Elżbieta Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Dla Ciebie PRZYJACIELU ten wiersz znaleziony na innym wątku-jest piękny więc dla Ciebie: Dziś na ostatni, wieczny spacer (tak to niestety w życiu jest) Odszedł najbliższy mój przyjaciel: mój ukochany, wierny Pies. Odszedł po cichu, przytulony, szczęśliwy, że ktoś się nim zajął. Umierał, czując się bezpiecznie. Wiedział, że wszyscy go kochają. Bądź pewna, psino, że gdy staniesz u drzwi Krainy Wiecznych Snów, Nie będzie nigdzie napisane „Prosimy nie wprowadzać psów!” Tam będzie cisza, ciepło, spokój, kości, piłeczka i poduszka, Tam będziesz miała własny pokój i nikt cię nie wygoni z łóżka. Lecz w tej krainie psiego szczęścia nikt cię nie weźmie na kolana, Nikt otwierając drzwi od domu nie krzyknie "Psinko - chodź, kochana”. Nikt na dobranoc nie pogłaszcze, nikt na śniadanie nie obudzi… Bo na tych drzwiach jest wielki napis: ”PROSIMY NIE WPROWADZAĆ LUDZI!” ------------------------- Kocham Ciebie Basza.. Elżbieta Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Gdziekolwiek jesteś PRZYJACIELU: ,,Nigdy już nie będzie tak samo, bo nie ma Ciebie pięknego psa. Choć jest psów wiele Ciebie nie ma,, - E/W Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Jeszcze przyjdzie czas, gdy razem pójdziemy przed siebie.. Ty-mój pies-na zawsze mój.. Ja-Twój człowiek kochający Ciebie nad życie.. ------------ E/W Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Ciągle myślę jak będzie wyglądało to nasze spotkanie?Pójdziemy razem przez łąkę,spokojnie,powolutku..Tak jak powinni iść PRZYJACIELE..Lecz zanim to nastąpi-bo śmierć nie przychodzi gdy ją wołamy-proszę wybacz mi Basza,że nie dałam domu..Ty wiesz,że nie mogłam choć b.chciałam.. Chciałabym bardzo by czas,który mija przyniósł mi zapomnienie,a jednocześnie umiejętność wybaczenia,bo tego nie umiem.. E/W Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Kochany mój skarbie-pamietam,kocham i bardzo tęsknię. E/W Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Baszeńka-poznałeś już Zuczka,który niedawno przekroczył próg TM?Ucałuj go od nas i szepnij mu,że bardzo go brak.. Elżbieta Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Nie ma Ciebie i nigdy nie będzie Więc jak to jest,że widzę Cię wszędzie? Bo choć znałam Ciebie tylko z internetu I nie byłeś mój Jesteś mój na zawsze i zawsze. Kocham Ciebie piesku. Elżbieta Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 To nieprawda,że ból mija.On trwa.Nieprawda,że zapomnieć można i nieprawda,że mija cierpienie.Nigdy nie minie miłość. Kochamy Ciebie piesku. Elżbieta i Waldek Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Baszeńka-pamiętamy. I tak jak pisałam wcześniej-zabiła nas wiadomość o Twoim odejściu i nas nie ma-choć jesteśmy,bo tak kochać można tylko raz. Jeśli nas słyszysz Basza spraw byśmy wybaczyli,bo tego ciągle nie umiemy. waldi481 Quote
majqa Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Nadchodzą święta Baszko... Każde z nas spędzi je po dwóch różnych stronach tej samej rzeczywistości... :-( Quote
majqa Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Czy tam, gdzie jesteś Baszko są w ogóle jakieś święta? A może każda chwila jest i święta i... świętem? Quote
Isadora7 Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 (...) Panie Boże, (...) Wiesz, że wczoraj po Tęczowym Moście szedł do Ciebie mój Pies Ukochany? Panie Boże, poznasz go z łatwością, miał sierść jedwabistą, cztery łapki, ogon, proszę, o Panie, zawołaj go głośno, bo miał w zwyczaju nie słuchać nikogo. Panie Boże, nie proszę dla siebie, znajdź mu jakąś osobę przyjazną, by głodny i smutny nie był i żeby przy kimś bezpiecznie mógł zasnąć. Panie Boże, a gdy tak się stanie, że i mnie zabrać stąd będzie trzeba, pozwól, by wyszedł mi na spotkanie, kiedy będę wędrować (...) przez mój Tęczowy Most. autor nieznany Quote
Recommended Posts