Isadora7 Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 GoniaP napisał(a):Jakieś zdjęcia by się przydały.... majqa napisał(a):...ku uciesze oka. :-) i zadowoleniu Gawiedzi :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: Quote
jola od jadzi Posted July 25, 2010 Author Posted July 25, 2010 Spieszę by uspokoić wszystkich. Basza ma się dobrze, w największe upały chronił się przed słońcem i wraz z innymi zwierzakami siedział w domu, a było przed czym się chronić, podobno w piątek było 47 stopni w słońcu...Panie Baszy były z nim u lekarza bo na tylnej łapie zrobiła mu sie niewielka zmiana skórna, wet stwierdził, że to grzybica, zaaplikował mu lek w aerozolu i jak na razie sytuacja jest opanowana, zmiana podobno jest niewielka,uchwycona w porę. Dziewczyny obiecały, że jak tylko uda im się wejść na wątek to napiszą, mają dużo zdjęć i najprawdopodobniej prześlą je do majqi z prośbą, by wstawiła. I przekazuję prośbę do Izy: Izuniu, dzwoń, jak tylko będziesz miała ochotę porozmawiać o Baszce! Dziewczyny czekają! Quote
jola od jadzi Posted July 25, 2010 Author Posted July 25, 2010 Czy gawiedź choć trochę zadowolona? Quote
majqa Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 jola od jadzi napisał(a):Czy gawiedź choć trochę zadowolona? Tak, byle Baszka z tymi zmianami skórnymi nie kąpał się w gliniance, bo to dodatkowo narazi go na złapanie bakcyli. Quote
Paulik Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 witam wszystkich zniecierpliwionych wieściami o Baszy!!!!:)Wszystko w normie:) serio, ludzie nie martwcie się, jakby stało się coś to na pewno byście o tym wiedzieli pierwsi!! Baszka je, bawi się i poprawiła mu się kondycja:) zaczął biegać jak szalony!! to za piłą patykiem, Maksem:) Wariatuncio!!!:):):) apetytu też mu nie brakuje, a leki i witaminki stały się chyba jego przysmakiem:) sam siada i prosi o nie, nie raz skowycząc po baszkowemu:) Jeśli chodzi o kąpiele, to Baszka jest raczej ostrożny, w upalne dni zamaczał się do brzuszka i to wszystko, potem świrował po trawie:) natomiast uwielbia spacery!! także jeśli się wybieramy, to z całą watachą:) Oczywiście, że z tą grzybica woda nie jest wskazana, bo moczenie nie sprzyja gojeniu. Dostaje spray wg. zaleceń naszego weterynarza i sytuacja się poprawia:)Największy problem miałyśmy z linieniem naszego stadka, normalnie w domu naturalne dywany, nawet tam, gdzie ich nie kładłyśmy:D ale Basza lubi się czesać:) Właściwie, to nie wiem czego on nie lubi:) Quote
Paulik Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 U nas teraz pada i wszyscy spią... i mi się chcę, ale nie mogę... jakbyście widzieli co i w jaki sposób leży wokół mnie to byscie padli!!!!:) aż szkoda mi sie ruszyć, bo jak ja się ruszam, to i wszyscy ze mna, prócz kotów,ale ten by ucierpiał:) Bo... Raisa leży tuląc łapka małego kicia:):):) very sweet!!! so sweet!!!!!:):) wyślę zdjęcie Majce:) ale nie wiem czy teraz?? pozdrawiam:) Quote
majqa Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Czekam, czekam na wysyłkę w dogodnym Wam momencie. Jak tylko je dostanę powstawiam. :-) Quote
Paulik Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 witam! 12razy próbowałam wysłać zdjęcia i za każdym razem jest lipa, wylogowuje mnie z poczty! także poddaję się póki co... Z Baszą ok. grzybica prawie wygojona, je bawi się i przeważnie śpi. Sąsiedzi narzekają na brzydki zapach...jego... kup... fakt faktem, nie raz sie poslizgnęłam wychodząc do pracy lub gdzieś..:/ a czasami nienadązamy tego sprzatać... a po za tym wszystko w normie. Pozdrawiamy:) Quote
majqa Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Kupki, zapach... fakt. Tak było i u nas, tylko, że sąsiedzi nie zdążyli narzekać, bo z mety były sprzątane (Baszka załatwiał się u nas 3 - 4 razy na dzień, reszta to było podlewanie krzaczków). Wdepnąć też się zdarzało, znam ten ból. ;-) Cieszę się, że łapka się goi. :-) Quote
irenaka Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Z tych sąsiadów, to jacyś niewdzięcznicy:evil_lol:. Takie kupki to rarytasy;). A tak poważnie, czy po Hillsie nadal są tak "pachnące" kupy? Ta karma miała działać zbawiennie. Martwię się:shake: Quote
majqa Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Ile razy dziennie on się załatwia? Jeśli więcej niż te 3-4 razy to może dostaje za dużo jedzenia? Quote
majqa Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Kolejne: Z maila wynika, że u Baszki wszystko jest OK, jest szczęśliwy, sierść ma lśniącą, wygłupia się, bawi i kumpluje z resztą zwierzyńca, nie zjada kup, nie ma komplikacji pokarmowych, leki traktuje jak nagrodę. :-) Quote
Paulik Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 UFF!!! wreszcie doszły zdjęcia:):):) wybaczcie, że to tak długo trwało, ale komputer się zbuntował i błąd podczas wysyłanbłąd podczas wysyłania i ia i błąd podczas wysyłania i ...!!!ale jest:) załatwia się tak 2, 3 razy dziennie, kupki śmierdzzą mniej, ale i tak...juz przynajmniej na chodniku i przy siadce nie robi i chyba musieli mu ci sasiedzi powiedzieć coś...Sąsiadka to jet fajna starsza pani, ale jej goście to :/ no ale3 nic, u nas wszystko dobrze i pozdrawiamY:):):):) Quote
Paulik Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 wielkie podziekowania dla Majqi za zamieszczenie zdjęć i dla Was wszyskich za cierpliwość:):):):):) Quote
Paulik Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 grzyba nima:) a slad po nim który zaginał obrosła sierśc, fakt faktem krótsza jest, ale jest i wszystko jest oki:) Quote
irenaka Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Ale ten facet ma oczy:mdleje::mdleje::mdleje: Quote
jola od jadzi Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Najpiękniejsze zdjęcie to kiciuś w objęciach Baszki... Quote
Isadora7 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Leżę z zachwytu. zdjęcia wzruszające, te z kociakiem wymiatają Quote
wiolabiszop Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Witajcie ale super zdjęcia:))Ale Baszeńka to kochany psiak jak on śpi z kociakiem .:))Ale ma ten pychol uśmiechniety,prosze Baszeńkię i jego cała psią i kocia rodzinke wytulić od nas.STEFAN tak samo śpi,bawi sie z kociakami taki dobry ich wszystkich tatus .Bardzo opiekuńczy.:))Miłego dnia dla całej rodzinki:)) Quote
Recommended Posts