Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Spieszę by uspokoić wszystkich. Basza ma się dobrze, w największe upały chronił się przed słońcem i wraz z innymi zwierzakami siedział w domu, a było przed czym się chronić, podobno w piątek było 47 stopni w słońcu...Panie Baszy były z nim u lekarza bo na tylnej łapie zrobiła mu sie niewielka zmiana skórna, wet stwierdził, że to grzybica, zaaplikował mu lek w aerozolu i jak na razie sytuacja jest opanowana, zmiana podobno jest niewielka,uchwycona w porę. Dziewczyny obiecały, że jak tylko uda im się wejść na wątek to napiszą, mają dużo zdjęć i najprawdopodobniej prześlą je do majqi z prośbą, by wstawiła. I przekazuję prośbę do Izy: Izuniu, dzwoń, jak tylko będziesz miała ochotę porozmawiać o Baszce! Dziewczyny czekają!

Posted

jola od jadzi napisał(a):
Czy gawiedź choć trochę zadowolona?

Tak, byle Baszka z tymi zmianami skórnymi nie kąpał się w gliniance, bo to dodatkowo narazi go na złapanie bakcyli.

Posted

witam wszystkich zniecierpliwionych wieściami o Baszy!!!!:)Wszystko w normie:) serio, ludzie nie martwcie się, jakby stało się coś to na pewno byście o tym wiedzieli pierwsi!! Baszka je, bawi się i poprawiła mu się kondycja:) zaczął biegać jak szalony!! to za piłą patykiem, Maksem:) Wariatuncio!!!:):):) apetytu też mu nie brakuje, a leki i witaminki stały się chyba jego przysmakiem:) sam siada i prosi o nie, nie raz skowycząc po baszkowemu:) Jeśli chodzi o kąpiele, to Baszka jest raczej ostrożny, w upalne dni zamaczał się do brzuszka i to wszystko, potem świrował po trawie:) natomiast uwielbia spacery!! także jeśli się wybieramy, to z całą watachą:) Oczywiście, że z tą grzybica woda nie jest wskazana, bo moczenie nie sprzyja gojeniu. Dostaje spray wg. zaleceń naszego weterynarza i sytuacja się poprawia:)Największy problem miałyśmy z linieniem naszego stadka, normalnie w domu naturalne dywany, nawet tam, gdzie ich nie kładłyśmy:D ale Basza lubi się czesać:) Właściwie, to nie wiem czego on nie lubi:)

Posted

U nas teraz pada i wszyscy spią... i mi się chcę, ale nie mogę... jakbyście widzieli co i w jaki sposób leży wokół mnie to byscie padli!!!!:) aż szkoda mi sie ruszyć, bo jak ja się ruszam, to i wszyscy ze mna, prócz kotów,ale ten by ucierpiał:) Bo... Raisa leży tuląc łapka małego kicia:):):) very sweet!!! so sweet!!!!!:):) wyślę zdjęcie Majce:) ale nie wiem czy teraz?? pozdrawiam:)

Posted

witam! 12razy próbowałam wysłać zdjęcia i za każdym razem jest lipa, wylogowuje mnie z poczty! także poddaję się póki co... Z Baszą ok. grzybica prawie wygojona, je bawi się i przeważnie śpi. Sąsiedzi narzekają na brzydki zapach...jego... kup... fakt faktem, nie raz sie poslizgnęłam wychodząc do pracy lub gdzieś..:/ a czasami nienadązamy tego sprzatać... a po za tym wszystko w normie. Pozdrawiamy:)

Posted

Kupki, zapach... fakt. Tak było i u nas, tylko, że sąsiedzi nie zdążyli narzekać, bo z mety były sprzątane (Baszka załatwiał się u nas 3 - 4 razy na dzień, reszta to było podlewanie krzaczków). Wdepnąć też się zdarzało, znam ten ból. ;-)
Cieszę się, że łapka się goi. :-)

Posted

Z tych sąsiadów, to jacyś niewdzięcznicy:evil_lol:. Takie kupki to rarytasy;).
A tak poważnie, czy po Hillsie nadal są tak "pachnące" kupy? Ta karma miała działać zbawiennie. Martwię się:shake:

Posted

Kolejne:

Z maila wynika, że u Baszki wszystko jest OK, jest szczęśliwy, sierść ma lśniącą, wygłupia się, bawi i kumpluje z resztą zwierzyńca, nie zjada kup, nie ma komplikacji pokarmowych, leki traktuje jak nagrodę. :-)

Posted

UFF!!! wreszcie doszły zdjęcia:):):) wybaczcie, że to tak długo trwało, ale komputer się zbuntował i błąd podczas wysyłanbłąd podczas wysyłania i ia i błąd podczas wysyłania i ...!!!ale jest:) załatwia się tak 2, 3 razy dziennie, kupki śmierdzzą mniej, ale i tak...juz przynajmniej na chodniku i przy siadce nie robi i chyba musieli mu ci sasiedzi powiedzieć coś...Sąsiadka to jet fajna starsza pani, ale jej goście to :/ no ale3 nic, u nas wszystko dobrze i pozdrawiamY:):):):)

Posted

Witajcie ale super zdjęcia:))Ale Baszeńka to kochany psiak jak on śpi z kociakiem .:))Ale ma ten pychol uśmiechniety,prosze Baszeńkię i jego cała psią i kocia rodzinke wytulić od nas.STEFAN tak samo śpi,bawi sie z kociakami taki dobry ich wszystkich tatus .Bardzo opiekuńczy.:))Miłego dnia dla całej rodzinki:))