Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Smyku napisał(a):
Majquś ucałuj Mamę i bardzo serdecznie pozdrów .
Jest cudownym Człowiekiem .

Czy ja mogę się podpiąć pod życzenia?;)
Takie od serca dla Mamy, Maćka, Izy i wszystkich futrzaków pod ich troskliwą opieką:iloveyou:.
Taka rodzinka, to SKARB!!:smile:
I jeszcze jedno, cytować Izuś nie będę, ale błagam oszczędź takiej starej kobiecie jak ja, takich postów jak 746.Będę w końcu musiała kupić szeroki fotel, bo z krzesła kiedyś spadnę:evil_lol:. Już mi się zdarzyło zalać kawą klawiaturę, czyścić popluty monitor, ale tym razem o mało zwłokami;) nie gruchnęłam o ziemię.
Oszczędź mnie!!:megagrin:

Posted

Oj, Dziewczyny... :oops:

Fotki z dzisiaj, niestety z telefonu...

Ostatnia fotka... hm... to coś, co jeszcze nie tak dawno było ładniusią piłką od Wuni... :roll:

A z newsków... Basza broni już nie tylko mieszkanka ale i działki. Podjechali ostatnio ludzie, stanęli pod bramą i ośmielili się zakłócić spokój mówiąc "Dzień dobry!". W mgnieniu oka Basza był na posterunku, zagotowany, z mordem w oczach i szczekiem na potęgę. Nie żartował, urżnąłby jak nic, gdyby ktoś wszedł. Na całe szczęście jest posłuszny. Odwołany przez osłupiałą mamę wrócił do niej i pozwolił się zamknąć.

Posted

Witam.
Przepraszam, że dopiero teraz dotarłam na wątek. Dziękuje za zaproszenie. Poczytałam wszystko i bardzo się ciesze, że Basza w takich cudownych rękach. A teraz taka formalność to już na stałe? Czy szuka wciąż domku?
No i jeszcze jedno pytanko: Jak Pan Baszy,interesuje się nim? Dzwoni? Dopytuje? Czy całkiem stracił zainteresowanie psiakiem?

Posted

[quote name='Kisiaraf'] (...) Poczytałam wszystko i bardzo się ciesze, że Basza w takich cudownych rękach. A teraz taka formalność to już na stałe? Czy szuka wciąż domku?
No i jeszcze jedno pytanko: Jak Pan Baszy,interesuje się nim? Dzwoni? Dopytuje? Czy całkiem stracił zainteresowanie psiakiem?[/QUOTE]
Póki co wciąż jest to DT, choć zakładam, że jeśli nic do rzeczy się nie objawi to... ;) Nie ma mowy żeby psina miała ucierpieć. :shake:
Dostaję maile od ludzi (sporadycznie).
Nawet na te zupełnie od czapy reaguję, prosząc o kontakt na tel. (na tym etapie wszystko bierze w łeb, co już mnie dziwi). Wychodzę z założenia, że jeśli ktoś naprawdę myśli o Baszy ciepło, rozważa jego adopcję niech chwyci za słuchawkę i porozmawia. Nie mam czasu, po prostu nie mam czasu na wielokrotne pitolenie mailowe (z tymi samymi osobami), które niczego nie wnosi. Fakt, mierzę tu ludzi, pewno i błędnie, własną miarą. Szmat czasu wstecz umyśliłam sobie sunię (która jest już u mnie :lol:) i wtedy non - stop wisiałam na słuchawce, zadręczając sobą i pytaniami osobę, która pilotowała jej adopcję. Jeśli ktoś oszczędza parę złotych na rozmowie, rozmowie, która daje o wiele więcej niż słowo pisane, śmiem twierdzić, że będzie oszczędzał też na schorowanym psie lub nieco łagodniej to wyrażając, nie będzie tego kogoś stać na utrzymanie chorego psa.

Są i inne maile, a wśród nich dwie kategorie:
- maile do rzeczy, korespondencja do rzeczy, gdzie jednak ludzie rezygnują z racji problemów Baszy ze stawami i trzustką (kosztowność leczenia, widmo dalszych powikłań/ problemów)
- j.wyż. ale z kolei te maile ucina przesłanie ankiety przedadopcyjnej lub przedstawienie warunki adopcji (podpisanie umowy), zalega wtedy wielce znacząca cisza na łączach. ;)

Pojawiła się również oferta kojca ale to nie wchodzi w grę. Na opisie stanu zdrowia Baszy (rezygnacja) wyłożyła się jeszcze jedna osoba. Po moim mailu o stanie zdrowia Baszy ta osoba zamilkła. Nie zmartwiło i tak, by Baszy nie dostała. Z odesłanej ankiety i maila wynikało, że wzięła młodą psinę ze schronu i po podajże 4 miesiącach ją oddała, bo w miesiąc czasu :-o ta nie przestała sikać w domu (a po miesiącu powinna - za diabła nie wiem, skąd takie przekonanie), a ponadto niszczyła. 4 miesiące i fru, poszła skąd przyszła. Z Baszą, wraz z jego wiekiem, też mogą dojść różne problemy.

Kwestia pana Baszy. Z jego strony do tej pory był tylko 1 sms (!!!) z zapytaniem o psa (praktycznie tuż po wzięciu). Telefonów zero. Jakiś czas temu sama czułam się w obowiązku napisać co u Baszy, przesłałam też zdjęcia. Pan podziękował i napisał, że dotarło do niego, że krzywdził własnego psa.
Tyle z mojej strony, wątpię, by pan kontaktował się z Jolą.

A sam Basza??? Cuduje na potęgę. :evil_lol: Szczeka jak szalony, gdy usłyszy czyjeś obce kroki. Jestem przekonana, że na tym etapie skroiłby tyłek "wrogowi". :roll: Qrczę, poczuł się paniskiem na włościach. Obchodzi każdorazowo działkę, lustruje teren i bynajmniej nie spogląda łagodnie. Gdybym go nie znała miałabym pietra.
Z ostatnich newsów... Mama opowiedziała mi, że któregoś dnia Basza wypatrzył sąsiada, który zamykał psa w kojcu po spacerze. A wtedy... ziemia zaczęła pryskać spod łapek Baszki, chciał zjeść siatkę i zaszczekać się do upadłego.

Baszka, zgodnie ekhm... niemal z błaganiem doktora wcina wyłącznie karmę leczniczą. Odstawienie innych papuśków wyszło mu na dobre, skończyło się (a przynajmniej jak na razie skończyło) rozwolnienie, nie ma wymiotów, psina jest zadowolona i na obrotach.

W środę na pewno będą nowe fotki.

Posted

[quote name='ewatonieja']jakby troche Baszy ubyło :)) zbawienne działanie piłeczki?[/QUOTE]
Mam nadzieję, że go nie ubywa, a choć ciutkę, małymi krokami przybywa. :-) Hm... tego, co on nosi w pycholu piłeczką bym nie nazwała. :evil_lol: W posiadaniu Baszki są już 3 piłkopodobne kapelusze. ;)

Posted

Co za mina i ten wyraz oczu!:lol:
Mamo Majqi i Ty Majqo - jesteście "winne" zmiany u tego psa:evil_lol: Dla mnie coś pięknego:loveu:
Pójdziecie w butach do nieba - choćby tylko za tego jednego Baszę,który wreszcie wie,jak dobrze być psem szczęśliwym:multi:

Posted

[quote name='Isadora7']U Izy uuubyło??? Nie to niemożiwe. (...) [/QUOTE]
I spuścić Cię na moment z oka!!! :mad: :mad: :mad:
Wróciłam umordowana i utytłana na amen. Modliłam się żeby udało się zaparkować zaraz na wprost wejścia do klatki (mokra ziemia, cóóóś zielonego i wszędobylska ślina). Musiałam wybawić nie tylko Baszkę ale i innych kandydatów do piłek. ;) Ziemia zryta została doszczętnie. Coś czuję, że trawa ma małe szanse na wzrost. :evil_lol: W mieszkanku, na odchodne poasystowałam Baszy przy jedzonku (inna sprawa, że nie wolno mi - nakaz mamy - wyjść nim nie zniknie ostatnia chrupka). Mimo zmęczenia Baszka był wciąż jak nakręcony, śpiewał, kładł się, wstawał, kładł się, pił, siadał, podchodził, tulił się, ocierał pycholem o moje policzki, znów śpiewał, znów siadał i tak na okrągło. Chciał robić tysiąc rzeczy naraz. :lol:

Posted

Na pełne odżycie futerka jeszcze trzeba poczekać. Musi zrobić się cieplej (żebym miała bliską 100% pewność, że Baszka się nie zaziębi mimo wysuszenia), a wtedy wio do naszej kochanej pani fryzjerki na zasłużoną kąpiel. :-)

Posted

[quote name='Smyku']Baszce chyba wszystkie kosteczki można policzyć .[/QUOTE]
Jeszcze jest chudzieńki, jak się go pogłaszcze. :-( Muszę uzbroić się w cierpliwość z tym jego nabieraniem ciałka. Nie znam grubego trzustkowca, choć pewno i tacy są. Hm... Baszka powinien dostawać papu według przelicznika na worku karmy, a i według zaleceń doktora, a ekhm... dostaje i tak więcej, natomiast każdorazowa próba znacznego przegięcia z podkarmieniem kończyła się wymiotami (szkoda męczenia tym psiny). Z kolei, sądząc po ilości i wielkości kupek zjada solidnie. Potrzebny jest czas, czas i jeszcze raz czas.