Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A wiesz o czym jak myślałam? Gdyby ktoś miał dojście do piłek lekarskich, czasem szkoły pozbywają się takich zużytych. Dlaczego? Są bezpieczne do turlania (są w różnej wadze). Zauważyłam, że Basza był zafascynowany ogromnym kamorem, który chciał toczyć. Nie pozwoliłam, bo pokaleczyłby nochala. Niemniej, zaatakował go z tym dźwiękiem, o jakim Ci opowiadałam. :-)

Posted

ZAKUPY I ROZLICZENIA, PREZENTY, CO KTO I OD KOGO:

1. ja = majqa (dowody zakupu są ale nie będę ich rozliczać sama z sobą ;-)):
- mięchooo 53,22zł
- piłka - 11zł
- 2 paczki mielonego siemienia (+ w rezerwie parafina), zgodnie z zaleceniem doktora - 14,20zł
- zamówiona karma arion multi - vital z jagnięciną 15kg 82,50zł
smycz - 22zł

2. Prezent od Magija :loveu: - usługa fryzjerska, Rumen tabs, obróżka

3. Prezent od Wuni :loveu: - piłka

4. Zakup preparatu witaminowego i żwaczy za kwotę 76,62zł - pieniążki na ten cel, główna ich część pochodzi z bazarku na innego psiaka, którą to sprawę pilotuje Mmd. Różnicę kwoty tego zakupu pokrywam z własnej kieszeni.

5. Do zagospodarowania jest 100zł od Irenaka :loveu: i 100zł od Papatkiole:loveu:

6. Prezent do Papatkiole :loveu: - legowisko - ponton.

7. lecznicza karma (dieta weterynaryjna) od FNiZ

8. 150zł od Smyku :loveu:

Stan zasobów na dzień 24.05.2010:
200zł - 72.34zł (2 opakowania lipancrea) = 127.66zł
127.66 - 59.96zł (leki dla Baszy) = 67.70zł
150zł + 67.70zł - 62.40 (zakup miseczek i stojaka) = 155.30zł
155.30zł - 20.50zł max wyróżnione allegro, zrobione przez Selengę = 134.80zł
134.80zł - 93.81zł (badanie trzustki, lek, odrobaczacz, Rumen tabs) = 40.99zł
40.99zł - 38.87zł (1 opakowanie lipancrea) = 2.12zł
2.12zł - 46.36 (1 opakowanie lipancrea i 1 opakowanie laremid) = - 44.24zł

Fotki paragonów zakupowych - str. 64 post 633 i str. 74 post 733

Posted

Jak mam przed sobą cyfry to wiem, czy mogę z czymś jeszcze poszaleć ;-) ale teraz najbardziej się martwię o koszt, jaki spadnie na fundację, koszt z lecznicy to raz, a potem, oby jak najmniejsza, konieczność zaopatrzenia bidy w leki. Jak Jola poda mi kwotę to dorzucę ją do wcześniejszego rozliczenia. Niech to będzie w jednym poście.

Posted

Baszka nadal piękny, fantastyczny pies...a z ta rozłąką z panem to wydaje mi się że to była ściema od samego początku. Szkoda że wyszło jak wyszło na początku, bo pół roku temu zaopiekowałam się inna bidą którą wyleczyłam (z gronkowca, świeżbu, nużycy, zwyrodnień stawów i krzywicy) na szczęście dostaje teraz tylko specjalną karmę na stawy i jest zupełnie innym psem...a mógłby to być Baszka;) ach mógłby...
Zakochałam się w Baszy od samego początku, żal serducho ściska że jego pancio tak go traktował...dobrze że go stamtąd zabrałaś, wspaniały gest z Twojej strony...jesteś wielka!
Jak tylko sytuacja z jego zdrowiem się wyjaśni chętnie wyślę odpowiednią karmę, chociaż tyle mogę dla niego teraz zrobić.
Pozdrawiam i jeszcze raz składam pokłony dla Ciebie za wspaniałą walkę o Baszę...wierze że znajdzie kochający dom.

Posted

Magija podrzuciła mi wątek ;)
Dla Baszy żeby mu się wygodnie leżakowało pjedzie nowiutkie legowisko 90x110 z kodury+ jakaś piła do zamordowania ;)
Proszę o namiary gdzie ma byc dostarczone.
Pozdrawiam

Przepiękny jest :D

Posted

papatkiole napisał(a):
Magija podrzuciła mi wątek ;)
Dla Baszy żeby mu się wygodnie leżakowało pjedzie nowiutkie legowisko 90x110 z kodury+ jakaś piła do zamordowania ;)
Proszę o namiary gdzie ma byc dostarczone.
Pozdrawiam

Przepiękny jest :D

bardzo Ci dziękuję, Basza będzie wylegiwał się w super posłanku :) i mordował piłeczkę od wujcia :)

Posted

Zazdroszczę majdze,że mogła wziąć Baszę.
Ja też wziełabym Czarliego, Don Pedra i Rudolfa, gdyby nie to,że na 30 m2 w blokach mam już Kajbra i Zuzię- w sumie 70 kg "psininy".
To moj Czarli: http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=3861
To Don Pedro: http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=3417
A to Rudolf: http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=3418

Tak sobie tylko marzę, a tymczasem mogę JE kochać w tygodniu na odległośc , a w weekendy w schroniskowych boksach.

Posted

[quote name='Ania i Kajber']Zazdroszczę majdze,że mogła wziąć Baszę.
Ja też wziełabym Czarliego, Don Pedra i Rudolfa, gdyby nie to,że na 30 m2 w blokach mam już Kajbra i Zuzię- w sumie 70 kg "psininy".
To moj Czarli: http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=3861
To Don Pedro: http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=3417
A to Rudolf: http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=3418

Tak sobie tylko marzę, a tymczasem mogę JE kochać w tygodniu na odległośc , a w weekendy w schroniskowych boksach.

Rozumiem Cię, tez bym wziął je wszystkie najchetniej. Sami na 43m2 mieszkamy i mamy po odchudzeniu jakieś 65kg :D
Basza jest śliczny.

Posted

śledzę wątek Baszy od początku , przyznam że nie wierzyłam w tak dobre zakończenie , a dobre dlatego że teraz może być tylko lepiej , zaznaczam , jeżeli potrzeba pomocy to proszę na priv

Posted

Majqa, a jednak Basza zapadl w serducho, wzielas psiura. Dorzucę finansowo pod koniec miesiaca. Majqa, nie wiem jak to robisz pomagajac tylu psiakom. Pewnie nie masz na nic czasu. Basza to szczesciarz.

Posted

Dziękuję Kochani, że jesteście!!! :loveu:
Złapię tylko oddech, bo się kiwam (dostałam dziś do wiwatu :roll:) i zrobię wpis co u Baszki, wstawię też zdjęcia.

Osobne, gorące podziękowania składam cudnej Magija, która doprowadziła do ładu futro Baszki (nie kąpałyśmy niuńka, by się nie przeziębił, bo mimo wszystko rozgrzany musiałby wyjść na dwór), obdarowała go obróżką i Rumen tabs. :loveu: :multi: :loveu:

Posted

Ja też poczytałam i jak zobaczyłam filmiki, to serce mi mocniej zabiło:loveu:.
Ależ Basza jest teraz szczęśliwy.
Majqa:loveu:, czy potrzebujesz wsparcia ogłoszeniowego? Będę robić jednego z moich w sobotę, to mogę i Baszę.
Jutro wykorzystam niecnie fakt posiadania nr Twojego konta.

I jeszcze jedno. Ponieważ na wątku widzę Ellig:loveu:, chciałam serdecznie podziękować za karmę dla bardzo drogiego memu serce A. Bardzo, bardzo dziękuję!!!:Rose::calus:

Posted

Irenko, puściłam mu lawinę ogłoszeń ale oczywiście, oczywiście... dziękuję. :-) Ciut stronek wstecz jest wykaz stron, na których jest ogłoszony Basza. Co do reszty znasz moje zdanie. :-( :roll:

Posted

Emilka26 napisał(a):
(...) pół roku temu zaopiekowałam się inna bidą którą wyleczyłam (z gronkowca, świeżbu, nużycy, zwyrodnień stawów i krzywicy) na szczęście dostaje teraz tylko specjalną karmę na stawy i jest zupełnie innym psem...a mógłby to być Baszka;) ach mógłby... (...) Jak tylko sytuacja z jego zdrowiem się wyjaśni chętnie wyślę odpowiednią karmę, chociaż tyle mogę dla niego teraz zrobić. (...)

Przemiło widzieć Cię Emilko u Baszki! :-) Dziękuję za chęć pomocy! :loveu:
Nie masz pojęcia jak się cieszę, że mimo wszystko udało Ci się uszczęśliwić jakiegoś psiaka. Szczęściarz, po prostu szczęściarz! Mam nadzieję, że będziesz zaglądać na ten wątek. :lol:

Posted

Cantadorra napisał(a):
(...) Dorzucę finansowo pod koniec miesiaca. Majqa, nie wiem jak to robisz pomagajac tylu psiakom. Pewnie nie masz na nic czasu. Basza to szczesciarz.

Bardzo serdecznie dziękuję w imieniu Baszy!!! :-)