Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję Eluś. :-) Ja się jeszcze łudzę, że nie będzie tak dramatycznie pod kątem potrzeb dietetycznych. Trzymam kciuki (nieźle niskie mam oczekiwania) za jakość kolejnych Baszkowych kupek. ;-)

Posted

Ellig napisał(a):
Wunia ta jest ekstra,no chyle czolo wiedzialas co wybrac:ylsuper:

Elliś, po takim kursie jaki u Ciebie przeszłam, to się wzięłam i naumiałam :D

Posted

majqa napisał(a):
Dziękuję Eluś. :-) Ja się jeszcze łudzę, że nie będzie tak dramatycznie pod kątem potrzeb dietetycznych. Trzymam kciuki (nieźle niskie mam oczekiwania) za jakość kolejnych Baszkowych kupek. ;-)

Ja tez trzymam:)

Posted

Wunia napisał(a):
Elliś, po takim kursie jaki u Ciebie przeszłam, to się wzięłam i naumiałam :D
:eek2: Oplulam monitor , pora na odpoczynek. Milego wieczoru!:razz:

Posted

beka napisał(a):
Boni z łodzkigo schronu który miał rozwaloną trzustkę też zrzerał swoją kupę..

Niestety bywa, że psy mimo dobrego karmienia mają problemy z przyswajaniem jakichś składników, ale można to stwierdzić dopiero na badaniu krwi. W najgorszym przypadku może to być problem z trzustką; wtedy pokarm nie jest dobrze trawiony i dla psa może posiadać nadal cechy czegoś do jedzenia.
Rumen tabs nie zaszkodzi wypróbować, choć pomaga raczej w brakach mikroflory pomagającej w trawieniu, na niedobory składników pokarmowych nie pomoże.

Posted

Raport. Już miałam tel. Basza pooooożarł kolację, ponieważ mu mignęła więc jak wyszedł zrobił szybkie siku i zasuwał pod drzwi, czekał aż mama dojdzie i mu je otworzy. Obyło się bez karmienia z ręki, po prostu wcinał aż huczało.

Posted

majqa napisał(a):
Raport. Już miałam tel. Basza pooooożarł kolację, ponieważ mu mignęła więc jak wyszedł zrobił szybkie siku i zasuwał pod drzwi, czekał aż mama dojdzie i mu je otworzy. Obyło się bez karmienia z ręki, po prostu wcinał aż huczało.

Yes, Yes, Yes :multi:

Posted

Podpowiedź preparatowa zanotowana. :-)
Wuniuś, oj bronię, bronię. Nie zdążyłam z drobnicą tylko 2 razy, a kucań, zwłaszcza 1 dnia było od diabła i trochę. Rzucam się jak lew z szufelką i mini grabkami do kupnych podrzutów (To się nazywa żonglerka bonusem, bo u nas tak się mówi na kupki, doszłam do wprawy, że jednym podebraniem, po 3 obrotach bonus ląduje na szufelce.).

Posted

majqa napisał(a):
[...]
Z rzeczy niefajnych, Basza zjada swoje kupy, trzeba go pilnować. :-( Jest w tym szybki jak błyskawica.

Zdarza się to m.in psom, które, z racji nie zapewnienia odpowiedniej ilości spacerków, były zmuszane do załatwiania się w domu, a z kolei za załatwienie się w domu karcone -> dlatego takie psy "sprzątają" po sobie żeby uniknąć kary.

Posted

GoniaP napisał(a):
A jak znosi rozłąkę?

Sęk w tym, że objawów rozłąkowych brak. Odpukać, oby tak dalej ale oczywiście czas pokaże. (Bardzo się tego boję.) Raczej nie ma czasu ich mieć, a poza tym autentycznie jest przewentylowany, brzuszkowo zadowolony i to też robi swoje. Chyba był na tapczanie, bo ścierka od podłogi sama tam nie weszła.