Guest Elżbieta481 Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 Kochani moi... Dzisiaj światowy dzień zwierząt...Smutno-kolejny dzień bez moich zwierzaków... Pamiętam. Elżbieta Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 Dziś w I niedzielę pażdziernika przypadającą po Światowym Dniu Zwierząt przypadają zwierzęce zaduszki.Wspominam Ciebie Guciu i Was wszystkie i Ciebie zamordowana Blanko i Ciebie zastrzelony w majestacie niepojętego dla mnie prawa Kajtunku i Zoja Ciebie też.Mówią bardzo mądrzy ludzie,że we wspomnieniach jest słodycz i słońce-ja tego nie odnajduję.Jest we wspomnieniach ból,samotność,bezsilność wobec chamstwa i tupetu.Jest tęsknota i nadzieja na spotkanie. Kocham Was wszystkie Ela Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Witajcie w ten tragiczny dzień.. Kochani-czy przyłączył się do waszej gromadki Esclibur pies zamordowany w Hiszpanii?Witaj mój ósmy psiaku... Chciałabym moi najdrożsi aby to wszystko było snem-coraz częściej brakuje mi sił i Wy wiecie dlaczego... Tęsknię bardzo i bardzo kocham całą Waszą ósemkę... Guciu-czuwaj nad Rufusem-ciężko mi bardzo i Ty wiesz dlaczego.Nie piszę wyrażnie co się dziś stało,bo nie chcę za jakiś czas przeczytać chamskich uwag i ocen moich wypowiedzi.Wy wiecie,ja wiem a żli i podli ludzie nie muszą. Pamiętam. Elżbieta Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Dalej nie wiem co mam zrobić..Pomóż mi Guciu..Wiesz właśnie w takich momentach jak ten przypomina mi się jak wtedy gdy płakałam wskakiwałeś na tapczan do mnie i ta Twoja łapina na moim ręku i to mądre wierne spojrzenie jakbyś mówił,,nie płacz wszystko minie,,.. Pamiętam i bardzo mi żle bez Ciebie.Byłeś miłością mojego życia... W pamięci mam Was wszystkie,bo pamięc to jedyne co mogę dać Wam,które odeszłyście i dziś jesteście w rękach dobrego Boga. Nie zapomnę. Ela Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 (edited) Czy Wy moje kochane psy wiecie,że ja dalej nie wierzę?Nie wierzę w to wszystko co się stało choć czas mija,pędzi jak oszalały.Bardzo tęsknię i ogromnie kocham. Nie zapomnę.Psy są moją największą miłością,moją pierwszą,a Rufus pies z godnością jest moją ostatnią.Kiedyś przyjdzie dzień że i on odejdzie i wiesz Guciu nie będzie kolejnego psa.Już nie.Tak postanowiliśmy. Wasza śmierć tak dla mnie nie zrozumiała spowodowała,że jestem jakaś inna,ale miłośc moja i nadzieja na spotkanie jest taka sama. Elżbieta Edited October 17, 2014 by waldi481 Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 Przez przypadek,bo tak w życiu bywa dowiedziałam się o śmierci dobrego człowieka..Jest już z Wami Magda-dobry,słoneczny człowiek...To właśnie ona mi powiedziała w ciężki czas jedno słowo,,żyj!,,..No to żyję.. Dobranoc kochana moja i do zobaczenia..kiedyś.. Ela Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Ciężki dzień Przyjaciele i wiele do przemyślenia..Pomóżcie mi co? E/WR Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Jutro kochani 1 listopad-dzień zadumy i wspomnień...Wspominam każdego dnia,ale w ten listopadowy dzień podwójnie ciężko choć jest z Wami moja mama,tata,dziadkowie i wielu dobrych ludzi moich Przyjaciół.. Kocham Was wszystkie bardzo i ogromnie tęsknię.. E/W/R Quote
szajbus Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Tęsknota - Ból - Cierpienie - Nie Znają Czasu - Pozostają Na Zawsze ...... Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Witajcie nie wiem czy to przez listopad jest tak smutno i ponuro?Oj Guciu dziś wzięłam do ręki pierwszy raz od Twojego odejścia Twą obróżkę..I bucik który nosiłeś na tej biednej nóżce i książeczkę..Twój numerek i wiesz co kochanie?Wszystko jest tylko Ciebie nie ma..Mnie też nie ma. Chociaż jestem nie wiadomo po co..Przyjaciele powinni odchodzić razem.. Ela Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 Szkoda,że los tak zdecydował,szkoda,że Bóg nie dał zwierzakom(szczególnie psom)daru mówienia..Chciałabym z Wami wszystkimi porozmawiać z Tobą Guciu,z Tobą zamordowana Blanko,Parysie,Kajtunku..Chciałabym abyście mi powiedziały czy ja nie jestem za stara na tą walkę z głupotą ludzką?z tym małym,tycim sąsiadem?Młodość więcej może bo sił ma więcej i nadziei też..Starość chce mieć spokój...Nie możecie mi odpowiedzieć więc sama muszę znać odpowiedzi na swoje pytania,a to trudne..Czasem wręcz niemożliwe.. Kocham Was wszystkie i zawsze pamiętam. Na zawsze jesteście w moim obolałym sercu. Ela Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 Wiesz rybko,że dziś wielkie święto?Kiedyś radosne,od dwóch lat cisza aż czarna rozpacz ogarnia ... Kocham Cię piesku-trzymaj za mnie łapki,bo serce znowu daje się mocno we znaki. I wszystkie Was kochane psy mocno tulę do swojego obolałego i tak bardzo samotnego serca. Ela Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 22, 2014 Posted November 22, 2014 Czy możecie choć na chwilkę-jedną krotką przyjść we śnie do mnie powiedzieć co to się stało? :-( :-( :-( Bo Wy wiecie tylko ja znowu nie wiem,ale mam jeszcze nadzieję malutką nadzieję.. E Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 Nadziei nie ma...Czuję się winna.Może swoją pomocą zwróciłam uwagę złych ludzi na niego?Może nie powinnam się wtrącać?Nigdy się nie dowiem prawdy.. Kochane moje psy!Opiekujcie się moja Przyjaciółką bo żli ludzie postanowili ją zniszczyć..Sprawcie moje Anioły,żeby zło choć ten jeden raz nie wygrało,bo przecież prawda i sprawiedliwość w końcu zwyciężą prawda? Kocham Was wszystkie. Ela Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Witam kochani dawno nic nie pisałam,bo on się nie odnalazł...I nie sądzę aby się znalazł.. Wiesz Guciu-nie mam już łez.. Chciałabym tylko krzyczeć,że gdziekolwiek jesteś mały przyjacielu-wybacz mi.Nie chciałam żle-wyszło jak zawsze... Nawet Ty do mnie nie przychodzisz ani żadne z Was,które miałam zaszczyt poznać w internecie... Kocham Was i bardzo tęsknię. Ela Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Powracając,bo silniejsze jest od wszystkiego innego-rozmyślam o tamtym dniu..Decyzja byłą słuszna-nie mogła być inna,bo cierpienie musi mieć swój kres.Musi dobiec końca...Chcę wierzyć,że los zadecydował o Twojej strasznej chorobie Guciu..Każdego dnia wspominam,pamiętam i kocham bardzo.. Wiesz zbliża się Sylwester-nie lubię tego dnia,tych strzałów,tych ryków,tych petard..Bardzo mi żal Rufusa..Będziemy wraz z nim witać kolejny rok bez Ciebie...Kolejny rok bez Was,które odeszłyście przez chorobę,przez głupotę ludzką,przez brak odpowiedzialności,przez bezkarność... Pamiętam Was wszystkie. Ela Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 20, 2014 Posted December 20, 2014 Za 4 dni Wigilia..Czy tam jest także?Czy są Święta?Tego też nie wiem moi kochani..Jak mało wiem.. Kochani..Pusto.. Wspominam każdego dnia i tak bardzo szkoda,że to tylko wspomnienia... Guciu mój,mój Przyjacielu..Czas płynie,ale ból pozostał. Kocham Ciebie. Kocham Was wszystkie,bo wszystkie jesteście w moim sercu... Ela Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 W ten wigilijny dzień zaglądam kochani...Nie ma Was-ta pustka jest okrutna w swej wymowie... Kochani-dzielę się z Wami wirtualnym opłatkiem i mocno,mocno przytulam do serca. Bardzo kocham Was wszystkie. Nie zapomnę. Ela Quote
szajbus Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 KOLĘDA DLA NIEOBECNYCH A nadzieja znów wstąpi w nas, Nieobecnych pojawią się cienie. Uwierzymy kolejny raz, W jeszcze jedno Boże Narodzenie. I choć przygasł Świąteczny gwar, Bo zabrakło znów czyjegoś głosu. Przyjdź tu do nas i z nami trwaj, Wbrew tak zwanej ironii losu. Daj nam wiarę, że to ma sens, Że nie trzeba żałować przyjaciół. Że gdziekolwiek są dobrze im jest, Bo są z nami choć w innej postaci. I przekonaj, że tak ma być, Że po głosach tych wciąż drży powietrze, Że odeszli po to by żyć. I tym razem będą żyć wiecznie. Przyjdź na świat, By wyrównać rachunki strat. Żeby zająć wśród nas, Puste miejsce przy stole. Jeszcze raz pozwól cieszyć się dzieckiem w nas, I zapomnieć że są puste miejsca przy stole. A nadzieja znów wstąpi w nas, Nieobecnych pojawią się cienie. Uwierzyli kolejny raz, W jeszcze jedno Boże Narodzenie. I choć przygasł świąteczny gwar, Bo zabrakło znów czyjegoś głosu. Przyjdź tu do nas i z nami trwaj, Wbrew tak zwanej ironii losu. Przyjdź na świat, By wyrównać rachunki strat. Żeby zająć wśród nas, Puste miejsce przy stole. Jeszcze raz pozwól cieszyć się dzieckiem w nas, I zapomnieć że są puste miejsca przy stole. Przyjdź na świat, By wyrównać rachunki strat. Żeby zająć wśród nas, Puste miejsce przy stole. Jeszcze raz pozwól cieszyć się dzieckiem w nas, I zapomnieć że są puste miejsca przy stole. Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 Kochani, doznałam wielkiego szoku i Wy wiecie dlaczego..Nie umiem dać sobie rady z tym co czuję..Nie rozumiem.Coraz częściej nie rozumiem. Smutne Guciu-prawda? A co oprócz totalnego osłupienia co stało się dziś moim najsilniejszym uczuciem?Nic nowego kochan-na szczęście już po świętach.Niestety-przed nami Sylwester-co to się będzie działo...Ty wiesz najlepiej Guciu-tu strzelanina zaczyna się już w południe... Czuwajcie kochani nad Rufusem,bo to dla niego naprawdę trudne chwile... Bardzo kocham i pamiętam E/R Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 W życiu każdego człowieka jest jakaś lampa-jakieś światło.To światło nas motywuje-daje nadzieję.Działamy dzięki temu światłu.Wiecie co?Ja już tego światła nie widzę.Moja lampa zgasła...Już mnie nie ogrzeje. Nadejście nowego kolejnego roku też niczego nie zmieni. Ty wiesz Guciu.. Kocham Was wszystkie.I wszystkie wspominam i wiesz co Guciu,Bianko,Kajtunku..Śmierć nauczyła mnie jednego-nic nie ma znaczenia,a na pewno znaczenia nie ma opinia ludzka bowiem wszystko przemija nawet głupota i chamstwo.Tylko śmierć nie mija.Tylko ona jest nieodwracalna. Ela Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Dawno mnie nie było i wiecie dlaczego...Kłopoty powróciły i nie jest to dobry rok.To jest zły czas szczególnie wtedy gdy mam w pamięci ostatnie wydarzenia.Czuwajcie nad nami,bo bardzo tego potrzebujemy. Kocham Was wszystkie i wiem,że jest Was już 9 psów,które wyjdą na spotkanie gdy przyjdzie mój czas.Dołączyła do Was Topinka maleńka psinka Moniki z Katowic.Opiekuj się nią Basza-jest taka maleńka.Ufam,że nie zawiedziecie mnie,bo Owczarki Niemieckie nie zawodzą prawda Baszunia?Zawód mogą sprawić tylko ludzie-psy nigdy..Ej,Gucio bracie...Ty też przy maleńkiej bądż czujny,uważny takim Ciebie pamiętam.. Tyle Tobie zawdzięczam..Ej braciszku.. Kocham Ciebie Kocham Was Ela Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Tym razem ja..Witajcie zastanawiam się w naszym maleńkim gronie ile się zmieniło od czasu Twego piesku odejścia...Ile zła się wydarzyło,a jak mało dobra i szczęścia.Czy Ty odchodząc zabrałeś radość,nadzieję i szczęście?Tak,bo po Twoim odejściu w życiu naszym zabrakło szczęścia.. Pamiętam Ciebie. Wspominam Was wszystkie.Nie zapomnę,bo tylko pamięć została i nie wysłowiony żal. Przyjaciele czuwajcie nad nami. Chłopaki nie płaczą prawda? Waldek Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Hej dziś porządek w moich papierach,moich świadków złudzeń i głupich nadziei...Kocham Ciebie piesku tak bardzo,gdybyś wiedział jak wiele się zmieniło od tamtego przeklętego dnia...Wiele razy zastanawiałam się gdzie się spotkamy?I czy wogóle coś istnieje po śmierci?Wiesz Guciu wszystko minęło została obojętność..Przyjacielu ja już nawet płakać nie umiem Kochana moja gromadko! Wiesz co Baszunia?Bardzo Ciebie kocham i żyję nadzieją,że jednak gdzieś,kiedyś.. Ej.nieszczęśliwa Blanko,zamordowany Parysie,Kajtunku!Maleńka Malizno i Ty Tapinko!Codziennie o Was myślę,bo myśli i uczuć mali ludzie nie mogą ani zniszczyć ani zabrać. ani splugawić... Pamiętam-Pamiętałam-Będę Pamiętać. Ela Quote
Recommended Posts