Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Elżbieta481
Posted

Moi najukochańsi!
Czuwajcie nad Waldim,bo stało się wczoraj dużo złych rzeczy..Nikt tak nie dokopie jak drugi człowiek pijany nienawiścią i zawiścią..
Guciuniu tak kochałeś swojego opiekuna czuwaj nad nim-proszę.
E

Guest Elżbieta481
Posted

Witajcie kochani!
Ciągle wierzę,że gdzieś tam za tym przysłowiowym TM jest spokój i szczęście,a więc Wy,które już znacie te krainy opiekujcie się nami i pomagajcie dalej.Czuwajcie nad nami moje nigdy nie zapomniane psy.
Kocham Was obu
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted

Gdziekolwiek jesteście Przyjaciele-spotkamy się przecież,a dziś czuwajcie nad Rufusem.
Kocham Was zawsze i na zawsze.
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted

Na innym forum poznałam określenie,,wielki sen,,...No to ja odprowadziłam Ciebie Guciuniu na ten,,wielki sen,,..Tylko czy ja miałam prawo?Znowu nie wiem..Dziś widziałam psa...Kundelka,malusieńkiego..Właścicielka jak się póżniej okazało nie zastanawiała się nad tym,a kundelek ma 16 lat,ma zaćmę na oku,nie ma zębów..Trząsł się z zimna czekając przed jednym z marketów,a młodż ojczyzny kochanej wpadła na pomysł ,,a se kopniemy a co,,..Stałam zasłaniając sobą psa..Nie wiem czy ja jestem taka,,wczorajsza,,-jak rzekł jeden z młodzianków?Nie mam najmniejszego pojęcia kto tych młodzieńców wychowuje,naucza,przekazuje pewne zachowania?Ja jednak wolę być wczorajsza i nie śmiać się ze słabszego-tak uczyli rodzice,a dziś czego się właściwie uczy?
E/W/R

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Guest Elżbieta481
Posted

Witaj PRZYJACIELU

zastanawiamy się oboje b.b często czy tak naprawdę jest ten TM?Chciałbym żeby był choć zdarza mi się wątpić..Byłoby dobrze gdyby był,bo jest to jedyna nadzieja na spotkanie Basza z Tobą i naszym biednym Guciem..
Do zobaczenia PRZYJACIELE
W/E/R

• 2 weeks later...
Guest Elżbieta481
Posted

Witajcie kochani
wiecie zapewne obaj Ty piękny,cudny Owczarku i Ty nasz nigdy nie zapomniany Guciuniu co się dziś stało..Czuwajcie nad nami kochani,bo ciężko.
Do zobaczenia kochani
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted

Witaj Basza
Witaj Guciuniu

Niedługo będzie rok Guciu jak świat się skończył,a my żyjemy nie wiemy nawet dlaczego człowiek żyje,kiedy serca nie ma?Widocznie żyje się,,siłą rozpędu,,..
To dla Was obu moje najdroższe ukochane psy:

15.06.2012 na ostatni, wieczny spacer (tak to niestety w życiu jest)
Odszedł najbliższy mój przyjaciel: mój ukochany, wierny Pies.
Odszedł po cichu, przytulony, szczęśliwy, że ktoś się nim zajął.
Umierał, czując się bezpiecznie. Wiedział, że wszyscy go kochają.

Bądź pewna, psino, że gdy staniesz u drzwi Krainy Wiecznych Snów,
Nie będzie nigdzie napisane „Prosimy nie wprowadzać psów!”
Tam będzie cisza, ciepło, spokój, kości, piłeczka i poduszka,
Tam będziesz miała własny pokój i nikt cię nie wygoni z łóżka.

Lecz w tej krainie psiego szczęścia nikt cię nie weźmie na kolana,
Nikt otwierając drzwi od domu nie krzyknie "Guciu - chodź psinko, kochana”.
Nikt na dobranoc nie pogłaszcze, nikt na śniadanie nie obudzi…
Bo na tych drzwiach jest wielki napis:
”PROSIMY NIE WPROWADZAĆ LUDZI,,..
--------
Kocham Was
E/W/R

• 3 weeks later...
Guest Elżbieta481
Posted

Kochani moi....Niedługo będzie rok kiedy świat się dla nas skończył...Czy tylko rok?Czy aż rok?
Nie ma Was-a ja widzę Was wszędzie...Pełno psów tylko Was nie ma...I serc naszych też nie ma...Są razem z Wami..
Boże mija rok a mnie się zdaje,że wczoraj pożegnałam moje największe ukochanie na ziemi...Nie ma Was i niczego nie ma!
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted

Ktoś powiedział,że czas przyzwyczaja do bólu....Czas mija,a ja nie rozumiem Waszego zniknięcia tak Twojego cudny Baszo jak i Twojego moja miłości,mój PRZYJACIELU mój niezwykły Guciuniu...Nigdy nie myślałam,że można przejść tyle bólu i żyć dalej kompletnie nie wiem po co.
E/W/R

• 2 weeks later...
Guest Elżbieta481
Posted

Witajcie PRZYJACIELE

Niedługo ta bolesna rocznica-boimy się jej...Zawarte w tej rocznicy i ból,tęsknota,słodycz miłości i nadziei na spotkanie...
Zawsze będę Ciebie podziwiał przepiękny BASZO - cudny i dumny Owczarku...Zawsze będę Ciebie kochał nasz bohaterski obrońco,nigdy niezapomniany PRZYJACIELU Guciu..
Tęsknimy za Wami-choć jednego znaliśmy osobiście,a drugiego pokochaliśmy znając tylko z internetu..
Kochamy ogromnie zawsze i na zawsze
W/E/R

• 2 weeks later...
Guest Elżbieta481
Posted

Kochani

bardzo się boje nadchodzącej rocznicy...A od przedwczoraj coś mnie dławi,bo dowiedziałam się,że Basiunia odeszła..
Baszeńko!Guciuniu!tyle bólu przeżyłam,tyle cierpienia i żyję dalej...Smutno i pusto bez Was..
Tęsknię i bardzo kocham.
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted

Mam w ręku książkę do,której b.często powracam..Tak Guciuniu to,,Rodzina Połanieckich,,..I ta wypowiedż jednego z bohaterów,,Kim jesteście by osądzać wolę bożą,,(fragment)..No więc nie osadzam woli Boga i z wielką pokora i ogromnym bólem mówię,, bądż wola Twoja,,, Nie osądzam tylko nie rozumiem...Dlaczego odchodzą prawdziwi sprawdzeni PRZYJACIELE?
Wiecie kochani moi na jednym z wątków znalazłam wiersz i go tu wklejam dla Was moi najdrożsi:
Pożyczę Ci zwierzaka na chwilę,
-Bóg powiedział.
Dla Ciebie żebyś Go kochał kiedy On żyje
i żebyś płakał kiedy odejdzie.
Może na dwanaście, albo czternaście lat
może na dwa lub trzy...
Ale zajmiesz się Nim
dopóki Go do siebie z powrotem zawołam,,..
------------------
Zawołał Bóg i zabrał Was więc z bólem,który nie mija mówię,,Bądż wola Twoja,,
Ból nie mija,,...
Ktoś nie rozumie?Jego problem...
Kocham Was..
Elżbieta

Guest Elżbieta481
Posted

Cześć chłopaki
nieuchronnie zbliża się rocznica..Ja pomimo upływu tych strasznych już prawie 12 m-cy niczego nie rozumiem..Tyle tylko,że przyjęłam do wiadomości Waszą śmierć i to wszystko...Bardzo proszę czuwajcie dalej nad nami...Potrzebujemy tego.
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted

Cześć!

Zły los znowu puka do naszych drzwi-chłopaki pomóżcie...Ciężko......
Kocham Was obu.
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted

Cześć chłopaki!

Ja mam ciągle wrażenie,że mi to wszystko się przyśniło i,że za chwilę się obudzę.Będziecie obaj Ty Guciuniu i Ty Baszeńka obok mnie a Rufus trzeci...Ten sen powinien się już skończyć...Dlaczego nie ma Ciebie Guciu i Ciebie Basza?Czy kiedyś przestanie to boleć?
Mam tylko taką maluteńką nadzieje,że jesteście razem Ty Basza taki piękny,taki dumny i Ty Guciu mój obrońco,któremu zawdzięczam życie..
Bardzo tęsknię i ogromnie kocham..
Obok Was najdrożsi moi napewno jest i piękna Blanka Rodezjanka...Opiekujcie się nią chłopaki tak jak na mężczyzn przystało..
Kocham Was wszystkich i nigdy nie zapomnę-pamięć o Was jest wszystkim co mi zostało.
Do zobaczenia kiedyś..
Elżbieta

Guest Elżbieta481
Posted

W tym tygodniu bolesna rocznica..Będzie rok jak odszedłeś..To już rok?Czy tylko rok..Pamiętam i boję się tego dnia,bo ciągle nie rozumiem..Byłeś...Nie ma Ciebie....Kocham Ciebie Przyjacielu i Ciebie przepiękny Baszo!
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted (edited)

Odszedłeś i Ty Baszeńka i Ty Guciuniu.Ja zostałam nie wiem po co?Życie bardzo dokopało-ludzie się postarali...Tylko pamięć o Was kochani została.Kocham nieustannie myślę o Was moi najukochańsi.
Właśnie na TVN był reportaż o schronisku w W.Straszne.
E/W/R

Edited by waldi481
Guest Elżbieta481
Posted (edited)

No to dziś jest rocznica,dziś jest 15 czerwiec..T:-(o dziś mija rok jak odszedłeś....Od roku jesteś tam,bawisz się razem z Baszą,a ja zostałam...To już rok minął od tego przeklętego dnia kiedy wszystko się skończyło,rok jak niczego nie rozumiem i rok jak żyję bez sensu,bez miłości,bez nadziei...Rok jak przeżyłam tyle bólu tak strasznego,że nie sądziłam,że można tak cierpieć...Guciu mój jedyny,kochany PRZYJACIELU!!!Rok temu i jeden dzień byłeś ze mną,a teraz co?Nic...Jest od prawie roku z nami RUFUS....Pies bardzo kochany,miły,przyjacielski...Rufus to brat-łata,pies przyjaciel wszystkiego i wszystkich..My go bardzo lubimy i cenimy...Nie wiem jak wyrazić mam to co czuję do Rufusa?To jest psi OPTYMISTA....Garnie się do wszystkich psów,szuka towarzystwa ludzi,boi sie i nie lubi dzieci...Gucio miał więcej godności,dumy i charakteru...Nigdy w życiu nie skrzywdzimy Rufusa,ale Gucio pies z zabitej deskami wsi był psem naszego życia...Kochamy Ciebie PRZYJACIELU.
Całujemy Ciebie i Baszeńkę..Chcielibyśmy Was obu przytulić do serc,które biją wielką miłością do Was..Biją tęsknotą i samotnością..Dzis już wiemy,że psów może być i jest wiele.Wiemy,że podzielimy się z psami dobrami materialnymi.Nie skrzywdzimy żadnego psa.Zawsze będziemy gotowi iść i bronić,ale tak jak kochaliśmy Ciebie PRZYJACIELU nie będziemy już w stanie żadnego psa pokochać..
Tęsknimy za Tobą PRZYJACIELU..
Twoja śmierć nauczyła nas jednego a mianowicie: śmierć przyjdzie po każdego.Bogatego,biednego,człowieka zabierze,zabierze zwierzę..Śmieć równa wszystkich..To nam uświadomiło,że w życiu liczy się tylko miłość..Nie opinia innego człowieka..Jeśli w życiu człowiek jest w zgodzie sam ze sobą,postępuje w zgodzie ze swoimi przekonaniami to mali ludzie,podli ludzie i ich opinie nie mogą i nie powinny mieć znaczenia...
Elżbieta,Waldek i Rufus.....

Edited by waldi481
Guest Elżbieta481
Posted

Nie mam już łez..Może gdybym jeszcze mogła płakać ulżyłoby to w moim cierpieniu?Jedno wiem z całą pewnością,że jest tak jak w tym pięknym wierszu:

Moje psie niebo
Dokąd idą psy, gdy odchodzą?
No bo jeśli nie idą do nieba,
to przepraszam Cię, Panie Boże,
mnie tam także iść nie potrzeba.
Ja poproszę na inny przystanek
tam gdzie merda stado ogonów.
Zrezygnuję z anielskich chórów
tudzież innych nagród nieboskłonu.
W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły
W moim niebie będę znowu głaskać
moje wszystkie pożegnane psy ...
-----------
Jeśli kiedyś będzie tak,że do nieba miałabym trafić(pisze jeśli,bo to nie jest takie dla śmiertelnika pewne) to będzie to miało sens jesli Was kochani moi tam spotkam-inaczej nie ma to najmniejszego sensu.
Kocham Was
Elżbieta

Guest Elżbieta481
Posted

Kochani!!!

Taki piękny wiersz znalazłam na innym forum...Wkleję-dobrze?

Wszystko się kończy, wszystko przeminie;
i sen się przerwie, słodkie marzenie
lecz coś jest w duszy, co nigdy nie minie
i wciąż trwać będzie- tym jest wspomnienie.
--------------
Moje wspomnienie o Tobie GUCIU i moje uwielbienie Ciebie BASZA-moje współczucie dla Ciebie zamordowana Rodezjanko-tyle zostało...Boże mój Boże.

Kocham Was.
Jestem bardzo zmęczona.
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted (edited)

Witajcie PRZYJACIELE!!!

Wielkie święto...Mija rok jak przybył do nas RUFUS...RUFUS,RUFISKO,RUFCIO,PUFCIO...Jaki to był rok?Rok pełen troski,nadziei,zwątpienia i łez...Przekonana jestem,że każdy czy to człowiek czy pies może zostać określony jednym słowem..Ty GUCIU byłeś DUMNY,Ty BASZA byłeś PIĘKNY..RUFUS?to pies OPTYMISTA...Kocha wszystkich i każdego,człowieka oprócz dzieci..Tych się obłędnie boi musiało się stać coś bardzo złego,ale do dorosłych szczególnie facetów leci z uwielbieniem i miłością..Waldek twierdzi,że Ty GUCIU czuwasz nad Rufusem,bo po powrocie ze spaceru od razu wskakuje na leżankę dokładnie tak jak kiedyś Ty skarbie...To jest prawdziwy kumpel,Ty miałeś w sobie coś królewskiego,dumnego,wyjątkowego..Ty Basza byłeś sam w sobie królem tak jak zresztą wszystkie Owczarki Niemieckie..
Oboje jesteśmy bardzo szczęśliwi,że Rufus jest z nami-w jakimś stopniu na pewno łatwiej z nim znosić ten ból ,który pozostał w naszych sercach..
Przyjaciele!zawsze czuwajcie nad naszym Rufiskiem z tych dalekich krain..Bardzo dużo w nim jest ufności i oby została,bo w życiu bywa różnie.Tak Ty GUCIU to wiesz i Ty BASZA też wiesz o tym dobrze.
Kocham Was.
Elżbieta

Edited by waldi481
korekta
  • 3 weeks later...
Guest Elżbieta481
Posted

Witajcie
ostatnie kłopoty jakby zniknęły napewno dzięki Wam,bo czuwacie..Dziękuję.
Czas,który mija pozwala żyć,ale to nie jest życie,bo Was nie ma i nigdy nie będzie..
Bardzo tęsknimy i wciąż kochamy.
E/W/R