Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Elżbieta481
Posted

Dwa lata minęły..Wiesz Baszka-ja dalej nie rozumiem ..
Kocham Ciebie
Ela

Guest Elżbieta481
Posted

Kochany mój..Moja miłości moja nadziejo!!!
Wraz z naszym biednym Guciem pomóż!Wy wiecie co się dzieje..Wszystko co kochałam jest za Tęczowym Mostem..Ale przecież Bóg ooda nasze ukochanie?I spotkamy sie i nareszcie będzie można go wielbić po spotkaniu z ukochanymi,po życiu pustym,bólu serca i bezbrzeżnej tęsknocie,,
E/W

Guest Elżbieta481
Posted

Przyjacielu najdroższy!

Mam maluteńką nadzieję,że może się nasze kłopoty rozwiążą?Czuwajcie obaj Ty piękny,dumny,szlachetny psie i Ty nigdy nieodżałowany Guciuniu!
E/W

Guest Elżbieta481
Posted

Kochany mój!!!

Dołączyła do Ciebie i mojego Gucia piękna Zoja także ON-Ka....Opiekujcie się nią..
Elżbieta

Guest Elżbieta481
Posted

Dziękuję za wszystko co od Was tj.Ciebie i Guciunia w ostatnim czasie doznałam.Jestem bowiem przekonana,że dzięki Wam nasze kłopoty się zmniejszyły.
DZB
Elżbieta

• 1 month later...
Posted

Psy
które wyszły na wieczny spacer
cierpliwi towarzysze dziecinnych zabaw
dyskretni świadkowie pierwszych pocałunków
piastunki naszych dzieci
psy
o tyle od nas mniej skomplikowane
że rozumiały co to wierność
która jest dla nas abstrakcyjnym rzeczownikiem
odmienianym przez losowe przypadki
psy
zazdrosne ale nie zawistne
które umiały patrzeć prosto w oczy
naszej samotności
urodzeni komicy z pantoflem w pysku
psy
które nie przyjdą już na zawołanie

P A M I Ę T A M

• 1 month later...
Guest Elżbieta481
Posted

Kochany mój cudowny psie!
Wiesz skarbie na innym forum znalazłam wiersz:
,,Kiedy śmierć puka do naszych drzwi
otwieramy je z lękiem,z żalem
dlaczego ja?dlaczego my?
pomyłka idż sobie dalej,,
Dlaczego Was nie ma?Dlaczego nie ma Gucia,Mai,Mela,Sokratesa,Antoniego?Nie znalazłam Przyjacielu odpowiedzi na to pytanie. przez tyle lat...
Kocham Ciebie niezmiennie
E/W

Guest Elżbieta481
Posted (edited)

Moi kochani PRZYJACIELE!
Pozwolisz piesku,że pisać będę do Ciebie i Gucia razem..Obu Was tak kocham..Napewno wiecie obaj co nas spotkało..Czuwajcie nad nami.Wierzę głęboko,że pomożecie swoim wstawiennictwem rozpędzić chmur,którey nad nami sprowadzili żli ludzie.
Tak będzie-wiem to.
Trzymajcie się kochani razem.Opiekuj się Baszeńko Guciną-tyle wycierpiał.
Kocham Was obu
Elżbieta

Edited by waldi481
literówka
Guest Elżbieta481
Posted

Witajcie moi najukochańsi!!!
Rozpoczęłam właśnie kolejny,,dance makabr,,z n/a...Jak co roku...Trzymajcie kuciuki naukochańsi,bo mnie to już sił nie starcza na to wszystko.
Czuwajcie kochani.Ela

Guest Elżbieta481
Posted (edited)

Wasze odejście tak Twoje Baszeńka było dla mnie traumą.Twoje Guciu tragedią i nigdy nie kończącą się raną,ale dziś zazdroszczę Wam.Macie przynajmniej spokój,a ja jestem zmęczona,bardzo zmęczona
Czuwajcie nade mną,bo znowu czarne chmury nad nami-nie ma to jak uczynni ludzie prawda aniołki?.
E/W

Edited by waldi481
Guest Elżbieta481
Posted

Kochani
to będą I świeta bez Gucia..Kolejne spędzone z Tobą Baszulka na tym forum..Najdrożsi moi tak mi żle-przepraszam Ciebie Basza,że nie mogłam dać domu..Wybacz mi....
Guciu jak pisała poeta-,,bez tej miłości można żyć,mieć serce małe jak orzeszek,,..Można żyć?No to żyje?
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted

Guciu-jest taki wiersz:

,,Muszę już iść…
Ciężko mi cię zostawiać.
Kto ci teraz przypilnuje domu?
Kto ci głowę położy na kolanach,
patrząc w oczy z miłością i tęsknotą?
Kto cię weźmie na spacer,
żebyś oglądała świat nie tylko
zza samochodowych szyb?
Muszę już iść…
Płacz, jeśli ci to pomoże.
Ja też, idąc przez tęczowy most,
co chwila będę
oglądać się za siebie.
Muszę już iść,
chociaż bardzo cię kocham.
Wiesz… zawsze byłem o ciebie zazdrosny.
Ale teraz – proszę –
zrób przy sobie miejsce
dla następnego psa.
Będzie mi łatwiej."

(Barbara Borzymowska)
Kocham Ciebie Guciu tak jak nigdy nie pokocham innego psa,choć dałam miejsce przy sobie kolejnemu psu.Żyjemy dalej psinko moja jedyna..
Basza kochany-spokojnych świąt u stóp Boga..
Ela

Guest Elżbieta481
Posted

Znalazłam na innym wątku:

Wspomnienia są Rajem, z którego nie ma wygania.-więc wspominam tu na tym wątku.Bolą te wspomnienia-bo są tylko wspomnieniem..Są cudowne,bo mogę wspominać.
Kocham Was obu-choć Wy obaj tam,a ja tu-niestety
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted

Witajcie Przyjaciele w ten wyjątkowy dzień..
Dziękuję za wasze wsparcie,bo jestem pewna,że ten,,pasztet a/b,,połknęłam łatwiej dzięki moim dobrym duchom..
Kochani-choć z oddali,choć samotna wśród ludzi ślę Wam obu życzenia:opowiadajcie Bogu o niedoli małych braci,o wojenkach obrońców toczonych między sobą..Proście dobrego Boga,aby zesłał wreszcie opamiętanie..
Kocham Was pieski..
Ela

Guest Elżbieta481
Posted

Kochani moi!
Zbiża się nowy rok..Kolejny rok podobny jak te co odeszły,a jednak inny.To będzie pierwszy rok pełny rok jak nie będzie Ciebie Gucino moja i I pełny rok z Rufusem...Czuwajcie Przyjaciele nad nim,bo jest psem tak znerwicowanym,że bardzo potrzebuje opieki i wsparcia z niebiańskich krain..Czuwajcie nad nim mądre,doświadczone psy jest biednym psem z przeszłością.Napewno wiele,wiele dni jeszcze potrzeba by zaczął się uspokajać.
Życze Wam odpoczynku w krainie dobrego Boga.
E/W/R

Guest Elżbieta481
Posted (edited)

Skończył się koszmar-skończyło sie obłąkane walenie petard i rac..Boże kochany jaki ten Rufi biedny-bałam się żeby nie dostał zawału..Teraz jednak więcej wiem i lepiej się przygotuję-już wiem jak pies może się bać,nie zdawałam sobie sprawy,że aż tak..
Matko kochana jak mi go żal..
E/W/R

Edited by waldi481
literówka
Guest Elżbieta481
Posted

Z pewną nostalgią dotarło do mnie i zrozumiałam,że nauczyłam się żyć po waszej kochani śmierci..Dziwne jakieś takie coś...Życie to farsa-można żyć bez serca..Okazało się,że można
E/W/R