Jump to content
Dogomania

TERRIERY ufocone na wystawach (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

:lol:.....cd.....teraz takie foty

.....Border....suka ....CISA Z Doleckoho Dvora /I na BIS/
i z prawej Szkot.....suka......Mariss EGOZA / II na BIS/

:lol:.....i jeszcze raz od lewej Szkocik Mariss EGOZA oraz
Terier czesk ....pies.....VIKING Kalifa Bohemikai

:lol:.........i jeszcze raz Viking
............York....suka KELLY CLARKSON
............Norwich terrier.....Bhelliom BLACKBERRY MARIATOS

:lol:

• Replies 945
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bos napisał(a):

............Terier Norweski......Bhelliom BLACKBERRY MARIATOS

Co to za rasa??? Terier norweski??? Wie ktoś coś o tej rasie? Ale handlerka tego pieska - SUPER PROFESJONALNA!! :loveu:

Posted

Flaire napisał(a):
... Co to za rasa??? ... Wie ktoś coś o tej rasie? ...

Hihihi :evil_lol::evil_lol: Norwich Terrier, [SIZE=2]ale dobra, niech będzie norweski, a nawet grenladzki albo eskimoski :evil_lol::evil_lol: .... byle były dalej foty ....

Posted

Flaire napisał(a):
Co to za rasa??? Terier norweski??? Wie ktoś coś o tej rasie? Ale handlerka tego pieska - SUPER PROFESJONALNA!! :loveu:

...:shake: ...upssss:crazyeye:, ale już poprawiłem a może dopiero. Soooooryyyyyy .:eviltong: :cool3:

A handlerka naprawdę ............pokazywała kilka psów.....oczywiście nie jednocześnie.....jak pani na tej focie poniżej..........biedna nie miał jej kto pomóc. Nitencja ruszyła poprosić o pomoc Aluzję.....ale w między czasie znalazła się pomoc.....

:lol:.... i teraz widzimy że pomoc nadeszła w odpowiedniej chwili

Posted

sortis napisał(a):
Hihihi :evil_lol::evil_lol: Norwich Terrier, [SIZE=2]ale dobra, niech będzie norweski, a nawet grenladzki albo eskimoski :evil_lol::evil_lol: .... byle były dalej foty ....

.......Sortis........sory....:eviltong: :eviltong: :eviltong:.......ale ja już niedowidzę.......:eviltong: bo póżno było.:roll:......bosze i na dodatek nową rasę powołałem do życia :eviltong: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol::loveu:

Posted

Ja mam w związku z tym pytanie: czy może jedna osoba wystawiac dwa psy? Czy to w regulaminie jest zabronione? Taka sytuacja moze sie przeciez zdarzyć?

Posted

bos napisał(a):
:lol: A teraz wstawię piesy któe pokazały sie na BISie JUNIORÓW /sędziował Andrzej Jaworski/

:lol:.......sofcik.....:loveu: suczka....ASCHANTA Wheaten Lulaby I na BIS/

Bos, jestes pewien ze ta suczka dostala I lokate na BIS Junior?!

Posted

.....myślę że teraz już nic nie pomylę.....:eviltong:...a z drugiej strony cieszę się że ktos wogóle ogląda......to co wstawiłem....i na dodatek czyta, poprawia....:eviltong::loveu:

:lol:......Terier czeski....POHODA Kvitko....suka ,kl.otwarta

:lol:......ADASCHA-KLANOWICE of Cesky Dreams

:lol:.....Sealyham Terrier......pies, ANDY Hulczyńska Zgraja

Posted

UTAAP napisał(a):
Bos, jestes pewien ze ta suczka dostala I lokate na BIS Junior?!

Softy stanęły w Raciborzu dawa razy na pudle.......w szczeniorach na 1 miejscu.....nr 74 KISS ME Keissy Kni-Yokk
oraz w weteranach nr.77 BARBARA BUSH Kni-York.

Nr 75 ASHANTA Wheaten Lulaby....nie stanęła na pudle......a zapis w mym poście miał być.../na BIS/....a nie I naBIS/
Po prostu przepalcowanie.....:eviltong:,sory

Posted

sirion napisał(a):
Bos, a skye terriera tam nie było w tym Raciborzu ? (Przepraszam, za monomaniactwo :oops: :oops: :oops: )

Nie spotkałem

Posted

........i jeszcze Sealyham Terrier , kl. otwarta nr.100 ARVENA Hulczyńska Zgraja

..........i ten żelazny uścisk:loveu:

:lol:.....nr 101 BAGATELA XYZ

:lol:......i jeszcze

:evil_lol:

Posted

bos napisał(a):
Softy stanęły w Raciborzu dawa razy na pudle.......w szczeniorach na 1 miejscu.....nr 74 KISS ME Keissy Kni-Yokk
oraz w weteranach nr.77 BARBARA BUSH Kni-York.

Nr 75 ASHANTA Wheaten Lulaby....nie stanęła na pudle(...)
Po prostu przepalcowanie.....:eviltong:,sory

Ok, wlasnie mi sie tak wydawalo, ze cos za duzo tych BISow :evil_lol:

Posted

Bos, no co Ty, przeciez my codziennie oglądamy czy wstawiłeś coś nowego, robisz świetne foty i myslę że nie tylko ja się cieszę że je wstawiasz:lol: .
Roksana, a nie masz czasem jakichś kerry z tego Budapesztu?

Posted

Jejku, ale się porobiło:-o
Oczywiście, że pokazując nasze psy publicznie na wystawach - możemy sie spodziewać, że będą focone. I tak - wielu zwiedzających podczas wystawy podchodzi i pyta się właściciela czy można zrobić zdjęcie, prosi o ustawienie psa do fotki. Wielu innych po prostu foci. I oczywiście wolno im :) Jedni robia te wystawowe zdjecia dla siebie, inni je publikuja na przykład na dogo. Jedni wybierają najlepsze ujęcia, a inni wrzucają zdjęcia jak leci - niezależnie od tego czy widac na nich psa całego, w kawałku, czy pies wygląda ładnie czy nie, czy jest ustawiony czy nie etc... I maja oczywiście do tego prawo.
Mozna nawet specjalnie zrobić kolekcję najohydniejszych ujęc, najbardziej nieuczesanych psów, najbardziej garbatych, z ogonem pod siebie itp...
Ze zdjęciami jest taka śmieszna sprawa, że czasem nawet bardzo brzydkiemu psu mozna zrobic zdjęcie życia, na którym pies wygląda wzorcowo, jak idealny przedstawiciel rasy i odwrotnie - jedne z najpiękniejszych psów można uwiecznic w momencie kiedy wyglądają koszmarnie, prezentuja wady, których tak naprawdę nie maja. Wielokrotnie fociłam moje i cudze psy, z jakiegoś dziwnego powodu zależało mi żeby wyglądały na fotach ładnie i wiem jak trudno to uzyskac. Naogół jest tak, że pies stoi idealnie tuż przed albo tuż po pstryknięciu, ale nie W TRAKCIE... Zreszta pal licho idealnie - one często gęsto w momencie pstryknięcia prezentuja sie gorzej niż w rzeczywistości:angryy: Dawno już nie robiłam zdjęc na wystawach, ale zawsze starałam sie aby psy na upublicznianych przeze mnie fotach nie wyglądały gorzej niz w rzeczywistosci. Czesto trafiał mnie szlag, bo obejrzeniu zdjęc okazywało się, że piękny pies na żadnej z fot nie wygląda pięknie:p Bywało też, że zdjęcia, na których pies wyglądał jak trzeba - były spieprzone pod względem technicznym, albo częśc psa było zasłonięta przez kogoś kto właśnie przechodził itp a na pozostałych, które były technicznie do przyjęcia - pies już tak nie wyglądał... Między innymi dlatego przestałam focic - za dużo frustracji - moje umiejętności pozostawiaja wiele do życzenia, sprzet tez nie taki :shake: a wokół jest sporo osób bijacych mnie na głowę..
Chyba naturalne jest to, że włascielowi wystawowego psa zależy aby jego pies na focie prezentował sie ładnie, a przynajmniej nie gorzej niz w rzeczywistości. Oczywiście, że sa właściele, którym to dynda i sami pokazują swoje psy w ujęciach, w których wyglądają - delikatnie mówiąc - niekorzystnie... I oczywiście - wolno im. Ale na tej samej zasadzie chyba wolno właścielowi poprosic autora foty o nieupublicznianie jej? I wszystko zależy od życzliwości autora - albo przychyli się do prośby albo nie. A to czy na danej focie pies prezentuje sie ładnie czy nie - jest sprawą subiektywną i trudno oceniać czyjeś odczucia.

Nie rozumiem dlaczego prośba właścielki psa o wycofanie jednego zdjęcia wywołała taką aferę... Niektórzy pisza o życzliwości, a jednocześnie najezdzaja na kogoś:roll: Szkoda, że tak się nieprzyjemnie zrobiło z powodu jednej małej prośby, szkoda, ze na skutek nieporozumienia zniknęly wszystkie zdjęcia, a nie tylko to jedno...
Nie wiem, moze jestem jakaś dziwna, ale doskonale rozumiem Gryffindor - sama bym chciała, aby wiele z pokazywanych na dogo zdjęc nie ujrzały światła dziennego. Dlatego jestem ogromnie wdzięczna wszystkim fotografom:calus::calus::calus:, którzy przed wklejeniem dają mi szansę na selekcję zdjęc moich psów! Bardzo Wam za to dziękuję:loveu:

Posted

:lol:....Sealyham Terrier.....suczka HOLY Victis....kl.championów

:lol:.......soft....ELIZABETH TAYLOR Kni - York

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...