Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, czy psa należy uczyć posłuszeństwa w obroży czy szelkach( i dlaczego)? Generalnie kupiłem to i to ale nie chciałbym popełniać błędów. Dzięki za rady;)

Posted

[quote name='rufus295']Jak bym mógł kolczatkę dla yorka?!?:lol:[/quote]
Masz yorka? :crazyeye::crazyeye:
Pierwszy raz się spotykam ,aby ktoś uczył yorka chodzenia przy nodze.
Zawsze yorki na flexi , max rozciągniętej . :roll:

GRATULUJE I ŻYCZE SUKCESÓW !:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Jagoodkaxd']Masz yorka? :crazyeye::crazyeye:
Pierwszy raz się spotykam ,aby ktoś uczył yorka chodzenia przy nodze.
Zawsze yorki na flexi , max rozciągniętej . :roll:

GRATULUJE I ŻYCZE SUKCESÓW !:loveu::loveu::loveu::loveu:[/quote]
Ta kolczatka by była cięższa jak ten york:eviltong::evil_lol: hahhah xD
I ja też nigdy nie widziałam nie tylko yorka ale każdego małego pieska na normalnej nie automatycznej smyczy xD:eviltong: wszystkie zawsze na flexi i w szeleczkach i ciągnęły właściciela, że nie wiem xD :evil_lol:
Ale ja tobie polecam lekką parcianą obróżkę i jeśli np. będziesz uczył tego swojego pieska uczyć chodzić przy nodze na smyczy i będzie gryzł smycz to kup metalową to przestanie bo ja na takiej wychodziłam z moją suczka (co prawda to kundelek 20kg :lol:) ale się nauczyła, że nei wolno smyczy gryźć bo to nie ładnie tak :lol: i jak teraz próbuje złapać smycz to mówię jej stanowczo "Nuka nie wolno" i się od razu uspokaja i idzie ładnie przy nodze (na żadnej kolczatce ani zacisku, chodzi na normalnej obroży z zatrzaskiem i czasem szeleczki)
Powodzenia i pozdrawiam (wymiziaj yoreczka odemnie ;))

Posted

rufus295 napisał(a):
Dobrze że flexi nie robią 50m, bo właściciel mógłby się pogubić gdzie psa ma:evil_lol:

:-D:-D:-D Fajnie to by wyglądało xD , ale i tak większość nie umie sobie poradzić z 5 m ,a co dopiero z 8m:crazyeye: ( Oczywiście nie obrażając nikogo)

Posted

Karilka napisał(a):
Gratulacje! Wreszcie normalny własciciel yorka!:diabloti::diabloti::diabloti:

Istny unikat :loveu::loveu:

rufus295 napisał(a):
Dzięki, dzięki, w Łodzi są przecież sami normalni ludzie:evil_lol:
Żona się śmieje że drugiego cywila z Meli zrobię, no to ja jej na toYouTube - Policie ČR šetří - Yorkshirský teriér místo Ovčáka
Polewka niezła:crazyeye::crazyeye:

Rufus gdybys nie miał żony adoptowałabym Cie w ciemno. :loveu:
Dzieki za filmik. Lece go pokazać pańciom papilotowanych kanapowców. :evil_lol:

Ucząc takiego mikrusa chodzenia przy nodze najpierw powinienes dostosowac swoje ruchy i tempo do jego mozliwości. W ten sposób znacznie mu ułatwisz nauke.
Zapnij go na luźna smycz, koniec przywiąz sobie do łydki i postaraj sie poruszac tak płynnie i ostroznie żeby psiakowi nie urwać głowy.

Posted

puli napisał(a):
Istny unikat :loveu::loveu:

Rufus gdybys nie miał żony adoptowałabym Cie w ciemno. :loveu:
Dzieki za filmik. Lece go pokazać pańciom papilotowanych kanapowców. :evil_lol:

Ucząc takiego mikrusa chodzenia przy nodze najpierw powinienes dostosowac swoje ruchy i tempo do jego mozliwości. W ten sposób znacznie mu ułatwisz nauke.
Zapnij go na luźna smycz, koniec przywiąz sobie do łydki i postaraj sie poruszac tak płynnie i ostroznie żeby psiakowi nie urwać głowy.

Ale ja rodowodu nie mam!!
A co do smyczy to kupiłem rogza z dwoma karabińczykami to obwiązać się można;), tylko faktycznie jak ona za mną nadąży przy moim wzroście???
Za rok będzie najszybszym yorkiem w województwie:multi::multi::multi:

Posted

rufus295 napisał(a):
Ale ja rodowodu nie mam!!

Dlatego powiedziałam o adopcji a nie o kupnie. :evil_lol:
No ale skoro masz właścicielke to sie jej trzymaj. Z pewnościa karmi lepiej niż ja :evil_lol:
A co do smyczy to kupiłem rogza z dwoma karabińczykami to obwiązać się można;), tylko faktycznie jak ona za mną nadąży przy moim wzroście???
Za rok będzie najszybszym yorkiem w województwie:multi::multi::multi:

Znalazłam Ci fachową instrukcję: :lol:
Szkolenie psów małych ras - Zofia Mrzewińska - Onet.pl Pies

Widziałam szybkiego yorka na zawodach agility w Ostravie.
A własciwie to nie widziałam bo zasuwał tak że nie nadazałam za nim wzrokiem. :evil_lol:
Rewelacyjny był .:loveu:

Posted

Dzięki bardzo, w sumie jeszcze nie byłem na tej stronie( a propos, chodzić z butelką przywiązaną do łydki po osiedlu= 5 minut i wiozą mnie do czubków:evil_lol:)
Na dzisiaj starczy tej wiedzy bo mózg mi się zlasuje. Dobranoc;)

Posted

Nie no... witaj w klubie. Co prawda Fudzi jest westem ( rasowym) to i tak mały. My na flexi chodzimy tylko na krótkie wychodki, a On i tak przy nodze łazi, dopiero na łaczce lata, a ja za Nim, po za wakacjami, bo nie biorę linki do wybiegania, a tak to na normalnej. Póki co kantarek, po tygodniu spróbujemy z szelkami ( Fudzi na obróżce się poddusza, podczas samego szczekania nawet). No, a tak po za wakacjami na obróżce chodzimy, i na flexi, na wychodki, na dłuzsze spacerki już na normalnej na szelach. Mam zamiar kupic Fudziowi na wigilię zabawkę, nowe ID, nową smycz i obrożę ( łańcuszek albo pół zaciskową rogza).

A co do yorkowatego- nauczysz go i to szybko. To bardzo pojętne psy. :loveu::loveu::loveu:

Jeszcze raz WITAJ W KLUBIE

Nie mówię że flexi to coś złego, właściwie w pewnym sensie dobrze, że jest coś takiego, bo w przypadku takich psów , jak mój, co bez smyczy nie potrafią chodzić, a na dłuzszae spacerki dopiero bieze się linkę, czycos w tym stylu, to można sobie z psiakiem pobiegac,m a On Cię nie ciągnie. Jednak gdy widzę duze psy na takowych smyczach, to słabo mi się robi. Jak Ci właścicielowie mogą je utrzymać( psy znaczy). Jeśli chodzi o duze psy, bądź srednie, flexi nie polecam.

Posted

Dzięki za przywitanie:lol:. Póki co kwarantanna alei tak nie mogę małej nic założyć bo wszystko za duże, ale jeszcze ze dwa tygodnie i będziemy ćwiczyć;)