Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzwoniła do mnie Liwciowa Pańcia dziś...byli u weta. Podobno ogólnie wszystko ok. Livia przytyła trochę, przy osłuchiwaniu jednak coś tam z serduchem wyszło, dodatkowo robili EKG i niestety podobno Livutek ma jakąś arytmię, ale póki co nie ma się czym martwić, będzie pod obserwacją i wstepnie się umawiają na początek grudnia na sterylkę. Wzięli na wszelki wypadek kaganiec na wizyte ale " cielątko" było bardzo grzeczne:loveu:

Po powrocie poszła spać, Państwo do niej zaglądali , ona spała podobno jak dzidziuś, nieprzytomna, ale po chwili przylazła do nich do drugiego pokoju z paszczą pełną piór......." zjadła " sobie jasiek dla zabawy:diabloti: Zaczyna z niej niezły agregacik wychodzić. Pańcia ją zaczęłą karcić, ale reszta rodziny mocno zaprotestowała....:lol: Podobno ma już parę dodatkowych imion np. Krówka, Konik.....ciekawe dlaczego;)?

• Replies 382
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

Fota z kumplem ze spacerkowania.

Livia ma mieć sterylke , ale przedtem kupę badań i specjalna narkozę ze względu na serce, koszt tego wszystkiego to ok.600-700 zł, rozmawiałam z Państwem Livii i stwierdzili, że póki co nie wyrobią z takimi kosztami, po prostu nie liczyli, że takie będą. Ja zawożąc im Livię, mówiłam, że miała problemy z wątroba i że gdyby coś wyszło w przyszłości z jej zdrowiem , a będą to jakieś większe koszty to postaramy sie pomóc jakoś..
W związku z tym zapytuje czy którakolwiek z ciotek ma mozliwość jakiejkolwiek pomocy finansowej nawet drobnej , na zasadzie ziarnko do ziarnka, ja od siebie mogę dołożyć 50 zł i przeznaczę część kasy z bazarków na orzeszki dla Livii.
Chodzi o to, aby ze względu na problemy Livii wszystko odbyło się u dobrego weta oraz maksymalnie bezpiecznie...a za tym stoją koszty.

Posted

Ja dopóki mam Halusia w hoteliku/samodzielnie/odpadam.Z Livia,tez bym sie chyba wstrzymała,moze w dobrym domku wyniki sie poprawia.Jesli jest na smyczy,to przeciez upilnuja przy cieczce.O narkozie wziewnej tez weci maja rózne zdania.

Posted

Może będę mogła coś dołożyć, mam nadzieję, że tak. Ale w tej sytuacji może trzeba rozważyć wszystkie za i przeciw jeśli chodzi o sterylkę. To zabieg który ułatwia życie ludziom i psu, ale nie jest konieczny, żyć się bez tego da. Może poczekać na cieczkę Livii, zobaczyć jak ona to znosi i jak Państwo sobie z tym radzą... Może lepiej w tym przypadku się wstrzymać. tak czy inaczej suczkę trzeba przebadać dokładnie i tak jak pisałam - postaram się coś do tego dorzucić.

Posted

No tak czy inaczej na razie czekamy, więc pewnie i cieczkę przyjdzie przeżyć, Livia jest pilnowana przez pańciostwo solidnie i dbają o nią więc nie bedzie "przygód"

• 3 weeks later...
Posted

Uzbierało się w sumie dla Livci 300 zł na wsparcie leczenia....
30 od Florentynki
120 zł z majtkowego bazarku
150 zł od rodzinki adoptującej Peggi

Bardzo, bardzo dziekuję!!!

Posted

Na razie chyba to wystarczy, Pani bardzo serdecznie dziękowała, pozdrawia Wszystkich...a Livia zjadła im ostatnio kołdrę ;) A poza tym wszystko dobrze, jest świetna, piękna i muszą kupić nowa sofkę, bo się na tej obecnej ledwo Livia z Panem mieszczą

• 3 weeks later...
Posted

Ciotki!!!
Livia jutro jedzie na strylkę, miała robine badania, podobno jest w porządku, konieczne mocne trzymanie kciuków, po południu będe mieć więści jak poszło.

Póki co Państwo są w niej coraz bardziej zakochani, jest niesamowitą przylepą i pieszczochą, natrętnym kanapowcem, bardzo mądra i kochana, na razie zaprzestała zjadania kołder...

Posted

Dwa tygodnie temu trzymałam kciuki za moją Sikorkę co do Bielska-Białej pojechała parę miesięcy temu. Po sterylce już wszystko w porządku, ładnie się goi , mam nawet jej zdjęcia w ,,kołnierzu'' ale nijak nie mogę odszukac jej wątku żeby wkleić, choć sama zakładałam. Zresztą nic nie moge znależc co akurat potrzebuję.
A za Livię oczywiście kciuki trzymam mocno w świadomości tego, co spotkalo orzechowską Monię...

Posted

No właśnie jestem po telefonie, jest wszystko dobrze, całkiem szybciutko i sprawnie sie odbyło, Livia teraz była na spokojniutkim krótkim spacerku, jest trochę zakręcona, ale w porządku, ma małe cięcie, więc powino się szybko zagoić, Państwo dzis cały dzień czuwali przy niej, więc udało się!! Jutro lub pojutrze znowu sie mamy zdzwonic jak się maleństwo czuje.