Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 460
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ojejj dziekujemy ;*

Czy ktoś zna jakąs tania firme przewozową? Albo ktoś ma jakąs przyczepke i moglby za zwrotem kosztów dowieźć?\

Wpłaty:
Wiesława K. 200zł
Tatiana Justyna R. 100 zł

Posted

Ufff wrescie dogo działa mi w miare normalnie (od 2 dni potrafie się dosc często zalogować ]:->) no i teraz mam dylemat, bo nie wiem czy jakos aktualizowac nasz watek, czy Anka ma miec założony oddzielnie, czy po prostu zostajemy na tym wątku, czy jak? ;]

Posted

To proszę poinformować Anię, że jedzie do niej pralka.

Ja będę główną kierowniczką wycieczki :loveu: - proszę o propozycje terminu transportu !

Ponieważ do samochodu jeszcze coś się zmieści proponuję jeszcze coś dla dzieci i piesków: karma, koce, ręczniki, zabawki.
Dzieci jeśli dobrze pamiętam 4 lata i 15 miesięcy. Będę jechała z Tychów przez Katowice to po drodze będę mogła pozbierać.

BoUnTy - masz u mnie wielkiego :calus: - zaraz poprawiam tego "brzydkiego" posta :oops:

- jeżeli zaktualizowałabyś wątek "Śląskiego Duetu" to może nie zakładać nowego - najważniejsza oczywiście ta pierwsza strona - aktualne zwierzaki, zdjątka, opisiki no i kaska oczywiście.

Posted

[quote name='JOMA']To proszę poinformować Anię, że jedzie do niej pralka.

Ja będę główną kierowniczką wycieczki :loveu:

Ponieważ do samochodu jeszcze coś się zmieści proponuję jeszcze coś dla dzieci i piesków: karma, koce, ręczniki, zabawki.
Dzieci jeśli dobrze pamiętam 4 lata i 15 miesięcy.

BoUnTy - masz u mnie wielkiego :calus: - zaraz poprawiam tego "brzydkiego" posta :oops:

- jeżeli zaktualizowałabyś wątek "Śląskiego Duetu" to może nie zakładać nowego.

Zaaktualizowalabym, tylko musze od Anki dane wyciagnąć lub do moda napisac z prośba o zrobienie mnie założycielka wątku ]:->
Ja się zastanawiam jak długo dogo mi podziała, bo to cholerstwo starszne jest - powinni cos z tym zrobić...

Ooooo super! Ciesze się, ze wreszcie bedzie pralka dla Anki! Ja nawet pomoge rozwieszac pranie...

A do mnie miał przyjsc szczeniak 2 tygodniowy... niestety nie zyje, takze moge już do Anki chodzić... ****, nie zdarzyłam...

Suczka ma się dobrze, jutro jesli uda mi się wyrwac to zawioze jej krew na badania labolatoryjne do szpitala... Ale nie wiem czy dam rade...

JOMO no nic, napisałać co myslałaś, nie mam za złe - troszeczke tylko się zdołowalam, ale luuuz... ;D

Posted

HebaNova - proponowałabym jeszcze sprawdzić dlaczego cieknie ta pralka bo jeśli np jest coś przegnite i nie da rady tego naprawić to zrobimy Ani tylko kłopot. Ja się dorzucę do przeglądu.

W razie czego u mnie też jest taka pralka- starucha - ale nie cieknie i nawet pierze.

Posted

JOMA ja moge podrzucić koc i jakies ręczniki dla psiaków, kiedy będziesz jechała Pani Kierownik Wycieczki? przez Ligotę masz po drodze :)

aaa i jeszcze gąbkowe legowisko, tylko takie do obszycia czymś, BoUnTy zapytaj czy takie cóś sie przyda, dobrze?

Posted

Misko owszem, ale jak sa duuuże, inne raczej mamy w nadmiarze - kiedyś dostalysmy w podarunku od met i tak są ;]

Koce i ręczniki także sie przydadzą, jak najbardziej - tego i legowisk nigdy za duzo, bo to szybko się niszczy...

Chociaz ja mysle, że najbardziej i tak i tak jest potrzebna Ance karma, bo to idzie jak woda...

Ahmm... znowu dogo mi zamula, jakbym długo się nie odzywała to szukac mnie na gg...

Posted

Wydaje mi się, że jesli chodzi o psie rzeczy to wszystko się przyda bo już kiedyś dziewczyny mówiły, że te tymczasy to straszne niszczyciele są :lol:

Posted

JOMA napisał(a):
Wydaje mi się, że jesli chodzi o psie rzeczy to wszystko się przyda bo już kiedyś dziewczyny mówiły, że te tymczasy to straszne niszczyciele są :lol:

O tak, to zawsze sie przydaje... o ile ma sie gdzie to wszystko trzymac, dopóki nie uda się zbarać za wiosenne porządki, to klops... ;]

Posted

[quote name='JOMA']BoUnTy - masz rację ty decyduj co a ja ograniczam się do zebrania i dowiezienia.

Ale kochana to naprawdę sie przydaje, ale mysle, że (choć mówie to bez konsultacji z Anią), ze zasypywanie jej teraz doatkowymi szpargałami to niezbyt dobry pomysł, kiedy tak jak mówie w mieszkaniu lezy masa niewypranych ciuchów, kocy dla psów, legowisk - trzeba to poukładac, ja ew. moge coś przetrzymac u siebie, ale na krótko i w piwnicy, bo rodzice sie wkurzają, a niestety ostatnio mam z nimi coraz gorzej... :(
... no i trzeba wyprać dywany przed iwzytą własciciela, zeby nie miał sie do czego doczepić i przedlużył Ance umowe, bo z tym cięzko jest... :(
Wlasciciel to straszna cholera... o, a jak mnie nie lubi... ]:->

Posted

Klementynkaa napisał(a):
ok, to podejmijcie cioteczki decyzję czy teraz dorzucac Ani nowych rzezcy czy nie, one u mnie są i w razie potrzeby sa do wykorzystania :)

Rozmawiałam przed chwilką z Anką, bardzo dziekuje za pralki transport ;]
Powiedziała tez, że na psiejskie rzeczy jakos miejsce znajdzie - ma w kuchni wydzielone 2 szafki na takie akcesoria, takze bedzie ardzo wdzięcnza, bo np. koce, ręczniki trzeba w budach przy takich podogach czesto wymieniac...

Mój facet tez zaproponował imie 'Sonia' :D Zobaczymy co na to Anka... ;]

WDIT. NOWE. Anka nie wiedziała, ze już sa jakies propozycje i wymysliła imie Tina.
A inne informacje - Tina ma cieczke... :/

Posted

JOMA napisał(a):
BEKI (u Ani)

Ma około 5-6 lat (choć na moje oko ma max 4 lata) nazywa się Beki jest urocza bardzo kochana spokojna i opanowana. Za odrobinę czułości odda swe serce. Nie ma problemu z innymi psami. Jest bardzo wyniszczona zaniedbana, ma usuniętego guza na tylnej łapie. Poza tym przy szczepieniu wet odkrył dużego wodniaka na karku i małego kaszaka na grzbiecie to na szczęście nic groźnego. Beki jest wysterylizowana, nauczona czystości w domu, z psami dogaduje się bez problemu z dziećmi także, koty najchętniej chciałaby zjeść

Beki ma przecież dom w Warszawie! Teraz w niedzielę miała tam jechać...jeszcze jest u Ani???
http://www.dogomania.pl/forum/f28/bernardynka-beki-po-operacji-szuka-ds-funduszy-na-leczenie-wyzywienie-131385/index42.html#post12583347

Posted

Beki ostatnio miala biegunki i dom chce poczekac, az wyzdrowieje. No ale u nas to tak ostatnio różnie, szczególnie jak nie ma kasy na leczenie to to moze troszke potrwać na tańszych specyfikach...
Nie wiem jak to dokladnie jest, bo tylko tyle mniej więcej wiem od Anki.

A Beki pewnie ma takie problemy od tych wszechbędacych 'kłaczków' - z niej do spokojnie moznaby sobie w pare dni cieplutką pierzynke zrobić...

Beki jest u Anki, nie wiadomo kiedy pojedzie - jak najszybciej to bedzie mozliwe. Ale nieoficjalnie juz ma dom, nie jest do ogłaszania, jest zaklepana...

Posted

co do przeglądu pralki to ja się na tym nie znam, może jakiś TZ by się zdecydował ją obejrzeć, szkoda kasy na fachowca, na pewno weźmie więcej niż pralka jest warta. co do lania wody - co 2-3 pranie nakapie tyle że jedną ścierką wytrę. tylko proszę decydujcie się szybko bo ja naprawdę nie mam z nią co zrobić na cito. w razie czego wystawię ją na dwukropek albo allegro bo mam mus się jej pozbyc.

edit: proszę o decyzję i szybki transport bo gdyby nie to mam innego chętnego.

przepraszam że tak piszę ale naprawdę bardzo zalezy mi na czasie, z trudem się mieszczę ze wszystkim w jednym pokoiku.

Posted

HebaNowa - trzymaj dla nas tą pralkę, już w tym tygodniu będzie transport. Jak ona "uroni" kilka kropli wody to żaden problem. Myślałam, że sobie zalewa łazienkę przy każdym praniu :evil_lol:

BoUnTy - czyli umawiamy się na:wszystko co nadaje się na posłania i legowiska i oczywiście karma. Dodałabym jeszcze środki czystości i coś dla dzieci - co myślisz?
A np jakieś smyczki, obroże ? - jeśli tak to rozmiarowo dla jakich piesków, może psie zabawki ? Jeśli miski to duże ? - czy na razie nie potrzeba ?

No i co z tym dywanem, czy ktoś ma jakies doświadczenie czym go wyprać po psach ? - ja osobiście dywanów nie mam, więc nie jestem na czasie. Czy chodzi o jakiś konkretny preparat ?

W piątek jest spotkanie wolontariuszy napiszę na wątkach, że jak ktoś by już mógł to niech przyniesie /przywiezie na spotkanie - ja będę.
Ale muszę mieć najpierw listę rzeczy naprawde potrzebnych.

Oki, to rozumiem, że nowa sunia ma na imię TINA.

Jeśli BEKI ma dom to expresem trzeba ją wyleczyć bo jeszcze się domek rozmyśli a taki duży pies jest na pewno wielkim obciążeniem finansowym. Można by mniej więcej sprecyzować koszty leczenia suni ?

A co z HERĄ ? - może przewieźć ją do jakiegoś specjalisty - co właściwie się z nią dzieje ? Przecież to młoda dziewczyna ?