Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja myślę, że wszyscy powolutku zapadamy już w sen zimowy;)

Zrobiłam rozliczenie dla Gabi. Nie będzie mnie na dogomanii przez najbliższy tydzień lub dwa. Gdyby się przedłużało, to zrobię przelew w okolicach 20.11. i dam znak ZuziM.

Proszę naszą wilczycę wygłaskać ode mnie:glaszcze:

Posted

a jak ja sobie wyobrażam komunikację miejską zimą i te długie wyczekiwanie na zbawienny tramwaj to aż mi ciarki przechodzą :roll::shake:

Niektóre psiaki faktycznie lubią zimę, ale takie w schroniskowych boksach to mają przerąbane :-(

Posted

Jest bardzo madra i komunikuje sie z nami, kiedy czegos potrzebuje.
W budce juz ma tak urzadzone, ze jest przytulnie i wygodnie.
Niestety juz na dobre sie zalatwia w nocy .....
Ale mam juz opracowana strategie i radze sobie z tym. Mam na zmiane posciel flanelowa, ktorej Gabci wymieniam, a pod nia podkladam gruba folie, wiec koc nie jest zasikany.
Gabcia wstaje rano ok. 8 ej i wygramala sie .... z wielkim trudem , z budki.
Jest jeszcze cieplo, wiec spedza dzien na dworze. A zaraz po obiadku i napiciu sie wody chce juz wchodzic do budki.
Ale w tym musze jej juz pomagac, bo sama sobie nie daje rady.

Posted

zuziaM napisał(a):
Jest bardzo madra i komunikuje sie z nami, kiedy czegos potrzebuje.
W budce juz ma tak urzadzone, ze jest przytulnie i wygodnie.
Niestety juz na dobre sie zalatwia w nocy .....
Ale mam juz opracowana strategie i radze sobie z tym. Mam na zmiane posciel flanelowa, ktorej Gabci wymieniam, a pod nia podkladam gruba folie, wiec koc nie jest zasikany.
Gabcia wstaje rano ok. 8 ej i wygramala sie .... z wielkim trudem , z budki.
Jest jeszcze cieplo, wiec spedza dzien na dworze. A zaraz po obiadku i napiciu sie wody chce juz wchodzic do budki.
Ale w tym musze jej juz pomagac, bo sama sobie nie daje rady.

Zuziu -dzięki ogromne, że Gabi ma taką opiekę i miłość...!

• 2 weeks later...
Posted

Mysia_ napisał(a):
całe szczęście, że temperatury są jeszcze całkiem przyzwoite, na pewno taka pogoda odpowieda naszej Gabulce :)

Jeszcze można się powygrzewać na słoneczku w jakimś zaciszu...

Posted

ja wiem ze zalegam wpłata za pazdziernik i w tym miesiacu tez nie wpłacałam, nie mam obecnie pieniedzy ale pamietam cały czas i mam nadzieje ze jeszcze do końca miesiaca uda mi sie to uregulowac a jak nie to w grudniu, przepraszam za te opoznienia

Posted

madcat1981 napisał(a):
Przepraszam, że jeszcze nie zrobiłam rozliczenia:oops: W każdym razie zebranych jest już ponad 300 zł więc spokojnie wyślę pieniądze dziś lub jutro na kolejny miesiąc.

dobrze, że pieniążki są :)

Posted

olga7 napisał(a):

Szczęsliwa starość Gabuni ...Oby każdy bezdomny pies doczekal takiej opieki i serca ,jaką ma Gabi u ZuziM....

ze łzami kapiącymi na klawiaturę podpisuję się pod tym:loveu:

Posted

Gonia13 napisał(a):
Ona ma taki mądry wyraz pychola - wiecie o co mi chodzi ;)

nie wszyscy ludzie taki mają..... serio, mam nawet na myśli konkretną osobę:cool3: (na szczęście nie z dogo - tu takich nie ma ;))

Posted

Tak, to prawda .... Gabunia ma w wyrazie pyszczka taka madrosc zyciowa wypisana ....
Kochana jest i taka spokojniutka ......
Dzisiaj rano jak wyszlam z domu po 7 mej, to Gabcia juz siedziala kolo budki. Nie mam pojecia niestety, kiedy ona z niej wyszla.
Mam nadzieje, ze juz rano i nie siedziala tam dlugo, bo padal deszcz. Gabcia niestety nie potrafi sama do budy juz wejsc.....
Zawsze musze ja wsadzac.
To madra dziewczynka i mowi mi, kiedy tego chce. Po prostu idzie w jedno miejsce kolo budy i wyje.
Casami ja probuje sama wczesniej zaprowadzic, a jak ona tego nie chce, to sie tak wykreca, kiedy ja prowadze, ze za nic w kierunku wejscia do budki jej nie moge naprowadzic. Cwaniara.
Nie lubi siedziec na deszczu, wiec jak pada, to zaraz chce do budy.
Teraz wlasnie u nas pada, wiec juz jest u siebie.
Kolderke flanelowa jej czystta poscielilam, bo po nocy, jak zwykle byla zasiusiana, ale kupka lezala przed buda na poodescie, wiec Gabcia musiala rano chciec sie zalatwic i dala rade sama sie na zewnatrz wygramolic, zeby nie zalatwic sie w budzie.
Ona jest taka nieszczesliwa zawsze, kiedy zrobi kupke w budzie ........ to naprawde widac .....

Dziewczyny , tabletek Gabci wystarczy jeszcze na 2 moze 3 dni. Trzeba by znow kupic.

Posted

Normalnie zawsze chce mi się płakać jak o niej piszesz :sad:

Właśnie miałam wysyłac pieniądze ZuziM i weszłam na wątek żeby zaktualizować rozliczenie. Ale wstrzymam się jeszcze chwilowo z tym rozliczeniem. Teraz u mnie Gabi ma dokładnie 332,50 zł. Moja propozycja jest taka, że jeszcze dziś wyślę całość 332,50 zł i będę Was bardzo prosić o wsparcie na brakującą część na leki. Założyć niestety nie mogę :sad: