Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja ci powiem ze 100 zł to wydaję na pewno karma, przysmaczki, miesko i ryż które mu sama gotuje... To sie tak powie ale grosik do grosika złotówka do złotówki i ze 100 zł sie uzbiera... No moze 80 zł... Najgorsze są początki dla yorka nie wystarczy kokardka, obroża smycz... Zabawki legowisko ubranko na zime obcążki do obcinania paznokci, kosmetki do pielęgnacji, preparat do czyszczenia uszów, szczepienia potem od 6 miesiaca fryzjer bo musisz go podcinac... Chyba ze kupisz własną maszynkę ale to tez koszt ok 150-200 zł... Wydatyków jest bardzo bardzo duzo... :shake:

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

michal_sm napisał(a):
Niedługo co drugi pies na osiedlu będzie yorkiem albo yorko podobnym.

Hahahahaha... U mnie na nowym osiedlu w każdym bloku 4-pietrowym mieszka od 1 do 3 yorków, albo podobnych :))) Uśmiałam się, bo to już ten czas. Tak szczerze to baaardzo przykre :mad:
Poza tym york to terier o czym ludzie zapominają i robią z nich kaleki, które trzeba nosić na rękach albo w torebeczkach :shake: Może to i modne, ale.....

Posted

magdola napisał(a):
Hahahahaha... U mnie na nowym osiedlu w każdym bloku 4-pietrowym mieszka od 1 do 3 yorków, albo podobnych :))) Uśmiałam się, bo to już ten czas. Tak szczerze to baaardzo przykre :mad:
Poza tym york to terier o czym ludzie zapominają i robią z nich kaleki, które trzeba nosić na rękach albo w torebeczkach :shake: Może to i modne, ale.....

... ale potrzeba im wiele ruchu o wiele wiecej niz noszenie ich na rękach :mad:
U mnie jest podobnie jak tylko przyniosłam do domu yorka to sąsiedzi stwierdzili ze też muszą takie mieć dla swoich dzieci :shake:. I za chwile wokół mnie będą same yorki i yorkopodopne pieski

Posted

[quote name='eve86']... ale potrzeba im wiele ruchu o wiele wiecej niz noszenie ich na rękach :mad:
U mnie jest podobnie jak tylko przyniosłam do domu yorka to sąsiedzi stwierdzili ze też muszą takie mieć dla swoich dzieci :shake:. I za chwile wokół mnie będą same yorki i yorkopodopne pieski

I będzie coraz gorzej:shake: Dzisiaj w Mielnie zobaczyłam dokładnie 7 yorków, a każdy inny (nie tylko kolorystycznie). Nie wiem jak Wy, ale ja nie lubię należeć do grupy osób, które mają to samo w takiej ilości:evil_lol: Mimo, że mam psa już ponad 5 lat to ostatnio czuje się jak "blondynka z modnym yoreczkiem"... A pamiętam jeszcze czas kiedy na ulicy pytano się mnie co to za rasa! (teraz nie do uwierzenia)

I tym akcentem zamykamy ten bardzo popularny wątek. Zamiast się denerwować proponuję spędzić czas ze swoim zwierzakiem, a niektórym na doinformowaniu się;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...