Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pisze ci jak byk cena minimalna pod ceną aktualna. Jesli nie osiagniesz ceny minimalnej to pieska nie dostaniesz ja podejrzewam cene minimalna miedzy 750 a 900 zł. :angryy: A nie chcesz tego pieska z rodowodem za 450????

Posted

taaak na 200 zł to aukcja na 100% nie stanie i tak jak poprzedniczka pisała że cena minimalna będzie wynosić 700-900zł bo raczej taniej nikt Ci pieska nie sprzeda. A poza tym nie wiadomo co z niego wyrośnie. Nie lepiej jednak uzbierać i kupić tego z rodowodem?? Ten za 450 jest na prawdę śliczny:loveu: i jak na takiego psa to serio niedrogi.

Posted

pycia napisał(a):
Co to jest ta cena minimalna?

cena minimalna to cena jaką wyznaczył sobie sprzedający, żeby sprzedać towar. Więc jeśli osoba, która sprzedaje yorka za 700zł a aukcja dojdzie np. do 300 nie musi psa sprzedać, bo podał wyższą cenę minimalną.
A jeśli tak jak było wcześniej pisane, że cena może wynosić 700-900zł to nie masz najmniejszych szans, żeby psiaka kupić za te 200zł.

Posted

[quote name='pycia']My chcemy suczkę a nie pieska!Po drugie nie wyzbieram tyle:-(

Wiesz co to ty się lepiej porządnie zastanów czego od nas oczekujesz. Przecież nikt tu z forum nie sprzeda Ci rasowego yorka na dodatek suczki i szczeniaczka za te Twoje magiczne 200zł na allegro też niestety za taką cenę psa tej rasy nie kupisz bo one lecą od 600zł wzwyż więc radze się na prawdę zastanowić, bo to już zaczyna być nudne. Jak chcesz przejrzyj forum i pooglądaj sobie ile było już takich tematów typu:
"przyjmę yorka do 200zł więcej nie mam"
"przyjmę yorka za darmo dla dziecka z alergią niestety na kupno mnie nie stać"
"przyjmę yorka bo to psy, które nie uczulają a nie stać mnie by dać 1500zł"
i zobacz jakie były odpowiedzi na tego typu pytania.
A dlaczego niby tak się bronisz przed pieskiem?? i czemu nie chcesz suni po kastracji?? trochę to też jest podejrzane...

W schronisku jest piękna psinka yorkopodobna do adopcji. Myślisz, ze dlaczego tak skończyła?? Ludzie kupili ją bo była po 500zł miał być piękny york ale przypomina go tylko kolorem i trochę rozmiarami to po co im taki pies do schroniska z nim:placz::angryy: A Ty myślisz, ze jak kupisz yorka za te 200 zł to on będzie bardziej przypominał yorka niż ten na zdjęciu...? Jak tak to się spoooro mylisz, bo może być jeszcze mniej podobny do swojej rasy od tego i co potem z biedną suczką będzie??:angryy:
Trochę się rozpisałam ale cóz... to już na prawdę zaczyna być nudne:shake:

Posted

Z tego to chyba york niezbyt urosnie :shake: nie znam sie zbytnio. Jak chcesz to licytuj...
Nie rozumiem dlaczego chcesz miec akurat suczke. Sorki moze bede nie miła ale myśle ze dlatego ze chciałabys zeby miała młode które potem sprzedasz 600-700 zł
Jak ktos chce miec yorka za wszelka cene to nie patrzy czy jest roczny czy szczeniakiem czy jest suczką czy pieskiem czy westyrylizowany czy nie... :angryy:

Posted

Zobacz sobie zdjęcie tego yorka do licytacji bez ceny minimalnej, a potem porównaj szczeniaczki z jakiejś dobrej hodowli np. yorki za 1500zł i sama sobie odpowiedz na pytanie czy z tego może wyrosnąć york??
i myślę dokładnie tak jak eve86 czemu akurat suczka i bez sterylki??

Posted

I jeszcze to, że w opisie jest napisane "sprzedam yorka" wcale nie musi oznaczać że psiak na niego wyrośnie. Bo równie dobrze ktoś może napisać, że sprzeda jamnika, tylko że trochę przykrótki i bardziej włochaty:razz:

Posted

hahaha:loveu:ale wymyslacie!Skoro ja chce szczeniaczka to jak miałaby urodzic młode,jesli to jest nudne to nie pisz na ten temat i tyle:razz:Moja mama sie zgadza tylko na suczkę.

Posted

pycia napisał(a):
hahaha:loveu:ale wymyslacie!Skoro ja chce szczeniaczka to jak miałaby urodzic młode,jesli to jest nudne to nie pisz na ten temat i tyle:razz:Moja mama sie zgadza tylko na suczkę.

Hmm, czytam temat od początku, ale teraz to już się pogubiłem:roll:

Posted

[quote name='pycia']hahaha:loveu:ale wymyslacie!Skoro ja chce szczeniaczka to jak miałaby urodzic młode,jesli to jest nudne to nie pisz na ten temat i tyle:razz:Moja mama sie zgadza tylko na suczkę.

Skoro tak to zacznijmy od początku...
Kiedy urodzi się szczeniaczek najpierw nic nie widzi, ma zamknięte oczka. Po ok 14 dniach oczka się otwierają i maluszek może pierwszy raz zobaczyć otaczający go świat. W tym wieku mały piesek żywi się tylko pokarmem swojej matki - mlekiem(chyba, że piesek jest chory to zdarza się, że trzeba dokarmiać go sztucznie). Po około 6 tygodniach można pieska zacząć karmić suchym pokarmem w odpowiednich proporcjach. Po ukończeniu zazwyczaj 7 tygodnia życia psiaka oddziela się go od matki i można poszukać mu już nowy domek. Nowi nabywcy psiaka wymyślają mu imię, chuchają, dmuchają i wszystko dla niego robią, żeby piesek czuł się szczęśliwy. Około 6 miesiąca z pieskiem należy iść do groomera(psiego fryzjera) który podetnie szatę, uszka, łapki oraz pazurki. Około 8 miesiąca suczka może dostać pierwszej cieczki(czas w którym może zostać zapłodniona). W taki właśnie sposób doszliśmy do nurtującego pytania jak to szczeniaczek może urodzić młode. W wieku 6-8 miesięcy piesek jest nadal szczeniaczkiem, a mimo to ma już cieczkę. Właściciele są tak zafascynowani swoim malutkim psiaczkiem, że postanawiają poszukać jej partnera. Kilka spotkań z nim i piękna suńcia jes w ciąży. Inna sprawa jest taka, że suka mając cieczkę może uciec i wiadomo co się wydaży. Po ok 63 dniach od tego zajścia rodzą się śliczne, malutkie i słodziutkie szczeniaczki, które żal by było oddać darmo więc lepiej je sprzedać za te minimum 500 zł jako rasowe yorki. Powstaje następna hodoffla "yorków", które są sprzedawanie jako szczeniaczki bez wad i najlepiej po rodzicach z rodowodem(którego kupujący nigdy nie zobczy).

Z tąd nasze obawy, że akurat uparłaś się na suczkę i to na dodatek bez sterylki.
Teraz to nawet robi się śmiesznie, a nie nudno, skoro ty nawet biedna nie wiesz, ze KAŻDY szczeniaczek stanie się dorosłym psem gotowym aby się roamnożyć.

Posted

rufus295 napisał(a):
Hmm, czytam temat od początku, ale teraz to już się pogubiłem:roll:

Nie tylko ty się już w tym gubisz:evil_lol:

Posted

Macie racje, już nie nudno, tylko wesoło :evil_lol:

Wiecie jaka jest njagorsza rzecz przy sprzedaży yorkowych szczeniąt? Wszyscy chętni nagle się wycofują gdy informuję, że w umowie będzie adnotacja, że suczki nie wolno rozmnażać bez uzyskania uprawnień hodowlanych...

Posted

Któż ci takich głupot naopowiadał? Wysterylizowana sunia nie jest narażona na wahania hormonalne (co źle wpływa na włos), nie ma ciąż urojonych, ustrzeżesz ją przed ropomaciczem. Ja widzę same plusy.

Może jeszcze chcesz powiedzieć, że każda suka powinna dla zdrowia mieć raz w życiu szczeniaki?

Posted

Albo co cieczka... Bo przecież jak nie rodzi jest biedna.

A może tu chodzi właśnie o rozmnażanie? My zapłacimy za psa grosze a szczeniaki sprzedamy za 700 zł...

Posted

pycia napisał(a):
Ale po co ma byc wysterelizowana skoro bedzie pod okiem opiekunów.
Wysterelizowana suniA jest biedna........

ludzie bez mózgu to są dopiero biedni

pycia ile Ty masz lat?

Posted

ola46 napisał(a):
Więc od 13 do 16:cool3:

Cienko widzę przyszłość tego kraju :evil_lol: a podobno nadzieja w młodych... :flaming:

Posted

Żeby jeszcze coś do tych młodych docierało...

Tylko zwierząt żal później... Pedigree dobrą karmą... Smutne to.

Pycia, a czym Ty karmisz swoje psy i gdzie tą karmę kupujesz?

Posted

[quote name='an1a']Cienko widzę przyszłość tego kraju :evil_lol: a podobno nadzieja w młodych... :flaming:

kiedyś się człowiek wściekał jak ktoś starszy mówił" ehh ta dzisiejsza młodzież" dziś mogę powiedzieć to samo
3 mce temu wydawałam do adopcji tego chłopaka, ma super dom - jego siostra szuka domu, bo dopiero skończyła leczenie - myślałam, że znajdę tu jakieś mądrzejsze propozycje a tu :flaming:

Posted

[quote name='GameBoy']kiedyś się człowiek wściekał jak ktoś starszy mówił" ehh ta dzisiejsza młodzież" dziś mogę powiedzieć to samo
3 mce temu wydawałam do adopcji tego chłopaka, ma super dom - jego siostra szuka domu, bo dopiero skończyła leczenie - myślałam, że znajdę tu jakieś mądrzejsze propozycje a tu :flaming:
http://img191.imageshack.us/img191/6122/dsc02867o.th.jpg

Chyba umrę ale słodki... Gdyby nie to ze mam w domu yorka -pieska brałabym jego siostrę od razu...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...