Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przyjmę suczke rasy York lub kupię za niewielką opłata!Bardzo mi zależy,kocham psy:)Jeśli ktos ma na wydanie z jakiego kolwiek powodu prosze pisać!Z góry dziękuję;);)

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Courier New]jakby Ci zależało to przygarnęłabyś dorosłą suczkę
i sterylizacja nie byłaby dla ciebie problemem :roll:
[/FONT]

Posted

Zależy mi, ale zakup musi być przemyślany a nie pod wpływem pierwszy lepszy york;/Chcemy szczeniaczka ponieważ łatwiej wychowac nie ma takich nawyków co dorosły,mamy też inne zwierzęta a szczenie lepiej sie z nimi zapozna od małego.Jeśli chodzi o sterelizacje nie bedzie potrzebna bo sunie bede miec w domu i pod nadzorem więc nie ma takiej potrzeby,a bedzie prawdziwą sunią.

Posted

Rozumiem nie no spoko:)tylko nie bede sie tyle tłumaczyć:cool3: Moze ktoś wie gdzie można nabyc yorkę?nadal czekam na propozycje;)

Posted

oj cięzko bedzie ci znaleźć yorka jeśli juz to znajdziesz pieska w typie rasy... Ja miałam o tyle szczescie ze znalazłam w necie ogłoszenie ze pewna kobieta nie moze miec tego pieska bo ma uczulenie... szczeniaczka wziełam od razu ale nie za darmo... no i jest to piesek w typie rasy bo nie ma rodowodu... Jednak dla mnie jest jak rasowy york... jego temperament... słodka minka... sliczne maleństwo :multi:

Posted

Ostatnio widziałam dwa razy jak były wydawane psiaki z rodowodem,ale ludzie tylko czychają na takie okazje jak zadzwoniłam juz były zarezerwowane:(Wiem że mało jest tych z rodowodami,przyjmę yorkę bez rodowodu także chętnie:)

Posted

to może poszukaj ogłoszeń w necie. Na allegro jest ich pełno, do kupienia są suczki już od 500 złotych ale kto wie, co z tego w przyszłości wyrośnie. A tak w ogóle to wątpię, żeby ktoś chciał tanio sprzedać pieska tej rasy a już na pewno oddać, jest to modna rasa więc dlaczego ktoś ma oddać darmo skoro może sprzedać za jakąś kosmiczną cenę?? Możesz zaadoptować sunię ze schroniska. Było już tu kilka takich ogłoszeń ale jak chcesz koniecznie szczeniaczka to cóż...nie wiem może przeglądaj co jakiś czas różne strony z szczeniaczkami i może w końcu pojawi się jakiś piesek spełniające Twoje wymagania.

I jeszcze jednego zdania nie rozumiem:
,,Jeśli chodzi o sterelizacje nie bedzie potrzebna bo sunie bede miec w domu i pod nadzorem więc nie ma takiej potrzeby,[B]a bedzie prawdziwą sunią[/B]."

Czyli, że jak?? sunie po sterylce są sztuczne:evil_lol:?? bo skoro przed są prawdziwe to po zabiegu jakie są??

Ten zabieg ma zapobiegać niechcianej ciąży, a nie pozbawiać "prawdziwości" suni

Posted

To jest tak modna rasa że ludzie nawet próbują kity wciskać- wmawiaja ze szczeniak jest yorkiem... a tak na prawdę nie wyrośnie z niego nawet podobny piesek do yorka... Przeglądnij dogomanie....Trzeba uważać :cool3:

Posted

jezeli mozesz poswiecic tylko 200 zł, to jak ty chcesz utrzymac tego pieska?
co z karma, wetem, ogolnie utrzymaniem psiaka?
Gdy mu sie cos stanie i trzeba bedzie u weta zostawic 300-1000 zl to co w tedy zrobisz?
to jest nie mozliwe zebys za 200 zl kupila tego psa..
moze zastanow sie nad sznaucerem w typie? jego cena to okolo 300 zł?

yorkopodobne pieski (czyli te bez papierkow, troche bardziej odbiegajace od wzorca) mozna na allegro znalezc za ok. 400 zl.. ale czy wyrosna z tego yorki?

hm.. mnie tez zastanawia dlaczego nie chcesz wysterelizowanej suni?...hmmmmmm :p

Posted

Ostatnio ktoś chciał mi sprzedać sunie i wysłać do domu a ja miałabym wysłac pieniądze,okazało sie że wysyła z afryki;/!!Co tam mógłby robic mały york,pewnie psa bym nawet nie zobaczyła:angryy:

Posted

proszę bardzo - masz wybór [URL="http://www.adopcje.org/"]tutaj[/URL]

Zwierzę nie jest rzeczą niezależnie od tego czy pies czy kot
Kundelek też szuka kochającego domku, dla mnie taka postawa jak Twoja napędza psudohodowle ...
Uzasadnienie jest następujące szukasz psa DOKŁADNIE SUKI MŁODEJ ZA ŚMIESZNĄ KASĘ :mad:
Ostatnio na 1 forum wyciągali Yorka z 1 schronu bez rodowodu, ponieważ nie ważył 3,5 kg ale troszkę więcej :angryy::angryy::angryy:

ZA 200 ZŁ ratujesz kobieto jakiegoś psa w schronie i jeszcze mu zafundujesz super wyprawkę i wizytę w psim spa
i tak dla jasności szczyle też są w schronach nie tylko dorosłe psy

Od siebie mam nadzieję, że modzi już namierzyli cię po IP :roll:

Posted

takie są niestety ceny piesków tej rasy. Ale kupując takie za 300-500zł to tak na prawdę nie masz żadnej gwarancji co z psa wyrośnie. Yorki to rasa bardzo modna przez co i droga, a może warto było by się zastanowić nad innymi, tańszymi rasami?? Choć za 200zł to wątpię, żeby znalazł się ktoś, kto za tyle rasowego psa Ci sprzeda i to na dodatek szczeniaczka. Nie wiem może warto szukać, ale potem powstają tematy typu: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f67/czy-jest-york-104606/[/url]
może warto by uzbierać trochę kasy i kupić wymarzonego pieska?? a nie potem żałować, że ów rasowy york ma 10kg i bardziej podobny to wilczura niż do yorka?? Nie wiem, zrób jak uważasz, ale tak jak już wcześniej było pisane yorki to modna rasa i oszustwa zdarzają się często, bardzo często, za często, a nawet mieszanka yorka z jakimś X na allegro kosztuje ok 400zł bo płynie w szczeniaczku "yorkowa krew"

Posted

Wolałam napisać tu że szukam yorki bo dużo ludzi chce oddać np.z powodu wyjazdu,jak juz pisałam ostatnio były rodowodowe ale teraz zostały tylko samce:(

Posted

[quote name='pycia']Po prostu wolę zwierzęta płci żeńskiej i zdaje mi sie ze maja lepszy charakter[/quote]
To chyba Ci się żle zdaje.Pieski są równie wspaniałe i przywiązane do swoich właścicieli jak i suczki;)

.

Posted

Ja wolałabym pieska na twoim miejscu ponieważ:
1) Taniej kupisz pieska
2) Nie ma z nim problemów typu cieczka... A skoro nie chcesz wysterylizowanej suni to bedzie to problem
3) Pieski są tak samo oddane jak suczki
4) Jesli bedziesz chciała kiedys pokryć suczkę to wiąże się to z niemałymi wydatkami na weterynarza: poród, wizyty, cesarka (nie daj Boże) - a ty chcesz sunie za 200 zł to jak go potem utrzymasz???? Sunia przy porodzie może nawet umrzeć...

Poza tym yorki to niezły wydatek: na poczatek: legowisko, smycz, obroża miseczki, zabawki,gryzaczki, karma... koszt około 200-300 zł
oprócz tego szmapon, odżywka, wizyta u fryzjera w wieku 6 miesiecy, szczepienia, odrobaczenia... -nastepne ok 200 zł
Jest jeszcze cos... dużo cierpliwosci, miłosci, wstawanie o 4 rano zeby szczeniak mógł sie załtwic na dworze, psychiczna wytrzymałosc na zgryzione meble, buty, kable a nawet ubrania... Sprzatanie kupek i pranie zasikanych dywanów... Potem codzinne czesanie i poświecanie pieskowi duzo duzo czasu....

Warto miec takiego pieska... Ale trzeba wiedziec ze jest to spory wydatek.
Nie odradzami ci pieska ale prawda jest taka ze oprócz miłej zabawy noszenia go na rekach przytulania jest to spory obowiązek... Ja sie czuję jakbym miała małe dziecko... :lol:

Posted

Wiem o tym,yorki bardzo mi się podobają bo są małe,można je wszędZie zabierać ze sobą i to będzie mój pierwszy piesek jaki mogę mieć w domu(zawsze mam w budzie:().Mam 2 koty czy york się z nimi polubi?
Mam już smycz z obrożą,transporter,spineczki i gumki,miseczki,szczotkę i grzebień.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...