Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam każdego ;)
Dzisiejszy dzień dla mnie zaczął się super :lol:
dopóki nie pojechałam z tatą do jego kolegi ...
Wysiadłam z samochodu i widzę że na posesji kolegi biegną 2 psiaki młoda seterka i dosyć starsza pitbulka :loveu:
Cieszyły się niezmiernie gdy mnie zobaczyły (a mnie nie znały) Ja też się ucieszyłam bo wiedziałam że będę mogła z kimś się bawić (chodzi mi o psiaki;))
I się bawiłam i jak tato mnie zawołał to zostawiłam psiaki były jakieś 50 metrów ode mnie.A wspomnę jeszcze że kolega miał syna może 8 lat.
I jak ja poszłam to on za tymi psami z rękoma. pitbulka sobie grzecznie siedziała i patrzyła na mnie a chłopak :
- co się gapisz ? ( powiedział to jakby pies zabił jego mamę)
No i on z pięści jej w kość ogonową aż zapiszczała ja odrazu wstałam i ją zawołałam żeby już gorzej nie było ... i się bawiliśmy .
No i chłopak nie miał co robić to zaczął ganiać seterkę a psy też się męczą wiec usiadła żeby odsapnąć i on jej dał kopa w pyszczek i ja się go pytam czemu tak robi a on :
- Bo to moje worki treningowe żebym był ninją :angryy:
to jest jakieś chorę nie ?:shake::-o
Potem seterka uciekła bo nie wyszła na spacer ten dłuższy zresztą pszypuszczam że wogule nie wychodzą bo pan myśli że jak mieszka w domku jednorodzinnym to im starczy ..:mad:
No a jak ją wołał to nie takim miłym głosem żeby w jakiś sposób przyszła tylko rykną do domu!!! jazda itp. :angryy:
no a psiulka nie przyszła to jasne..
to ja zaczęłam wołać miło i podbiegła ale nie przyszła facet wylazł i ją zaciągnął.
Każdy moił zę się boi i pewnie dostała kijem ... Dosdali do tego śmiech :shake:
I kolega żeby nie wyszedł na tego złego ją pogłaskał i powiedział żeby się nie bała i tak cukrzył a za 5 min. powinnaś w dupę dostac m ocno ....:angryy:
A jak wracałam to kilka łez mi poleciało jak tak można z psiakiem robić ...:placz:
Nigdy w życiu bym nie sprzedała ani seterki ani pitbulki ..
A jak walił pitbulkę to modliłam się żeby chapnęła go :evil_lol: Trochę niedobrze ale ...:roll:
Że są tacy ludzie :shake: :shake:

Posted

Powinna być kontrole... albo numer pod którym mozna zgłaszać ze ktos źle sie odnosi do zwierząt... i nie zabierać psiaków ale takie kary nakładać żeby ludziom się odechciało...:angryy: jak ktos nie umie sie zajmować zwierzętami to nawet myszy w domu nie powinien mieć!!!!!!!!! :shake:

Posted

Ja nie rozumiem jak mozna tak traktowac zwierzęta... Zwierzęta które są tak oddane i darzą nas taką miłością, wiernościa... Nie wiem co bym zrobiła takim ludziom... To sie w głowie nie mieści:angryy:

Posted

Wiecie to jest dzieciak no ale bez przesadyzmu obok był ojciec jego mógł coś zrobić ale nie on woli piwo :angryy:
A jak ja chciałam coś powiedzieć to wtedywkraczał mój tata i mówił że to nie moja sprawa .
No w sumie nie moja ale :angryy:
I wszystko przez głupie wymyślone jakieś ninje i batmany i wymyślunki chłopczyka ...
I pomyśleć że to nie tylko jedne psy na świecie tak cierpią :-( :-(

Posted

Za tym stoi wychowanie rodziców... A potem są tragedie ze psy zagryzły dziecko.. Rodzice nie uczą dzieci szacunku do zwierząt, a może jego tatuś tez nie szanuje zwierząt i dziecko ma przykład. :angryy:

• 4 weeks later...
Posted

Nie rozumiem po co tacy ludzie kupują sobie psa :shake:
Mam sąsiadów, którzy mieli kiedyś śliczną cocker spanielkę, była naprawdę cudna i grzeczna, niestety któregoś dnia uciekła i już nie wróciła :(. W sumie to oni się nią prawie nie zajmowali, często słyszałam jak na nią krzyczą (za ścianą mojego pokoju jest ich mieszkanie), a po jej zniknięciu nawet zbytnio się nie przejęli. Teraz od jakiegoś miesiąca mają ślicznego, maleńkiego yorka. Niestety przez większość dnia jestem zmuszona słuchać jak to maleństwo piszczy i skomle, bo jego właściciele na okrągło są poza domem, a psiuniek najwidoczniej nie jest przyzwyczajony do zostawania samemu :(. Aż się serce kraja jak słyszę te jego popiskiwania :(. Nie wiem po co im ten pies skoro i tak prawie ich nie ma w domu, a mały się męczy sam ! :(
Bezmyślność i czysty egoizm.. :/

Posted

Eh, gdyby to coś dało :(.
Tak naprawdę oni mają wszystko gdzieś, a już na pewno wszelkie skargi :angryy:
Pieska traktują jak maskotkę, wydaje im się chyba że jak znudzi im się to wystarczy zostawić go gdzieś w kącie i sam się sobą zajmie :mad:
Nawet teraz kiedy to piszę, słyszę jak ten maluch piszczy. Tak mi go szkoda, a najgorsze jest to że wiem, że nic zrobić nie mogę, bo wszelkie moje uwagi zostaną zignorowane.
Niedługo zresztą i tak im pewnie ten piesek ucieknie, bo puszczają go po podwórku bez smyczy (a brama jest taka, że taki mały szczeniak przeciśnie się przez nią bez trudu).. :shake:

Posted

:lol:
No, chętnie bym tak zrobiła.
Bo żal mi tej psinki ;d.
Może sama go im ukradnę ;D
Jak będzie po podwórku biegać to szybko go chap! i biegiem do domu :D :lol:
A potem jak coś to powiem że uciekł ;d.

Posted

Arabeska^^ napisał(a):
:lol:
No, chętnie bym tak zrobiła.
Bo żal mi tej psinki ;d.
Może sama go im ukradnę ;D
Jak będzie po podwórku biegać to szybko go chap! i biegiem do domu :D :lol:
A potem jak coś to powiem że uciekł ;d.

Zrób to czym prędzej bo jesli nie zrobisz tego Ty zrobi to ktoś inny :eviltong:

Posted

Trza się śpieszyć .. hih hi .
Następny przypadek .. bernardyn na łańcuchu same kości i skóra bez jedzenia no czasem suchy chleb... woda chociaż jest.
A obok w tej samej rodzinie labek gruby jak świnka .. :shake:.
Wypasiony i wg , z tydzień temu im ukradli ....

Posted

Princess_York napisał(a):
Trza się śpieszyć .. hih hi .
Następny przypadek .. bernardyn na łańcuchu same kości i skóra bez jedzenia no czasem suchy chleb... woda chociaż jest.
A obok w tej samej rodzinie labek gruby jak świnka .. :shake:.
Wypasiony i wg , z tydzień temu im ukradli ....

Ja gdybym zobaczyła takiego pieska biednego zaraz dzwonie na straż miejską anonimowo oczywiście... Żal zwierzątka :shake: