Yorkomanka Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 już jestem, zaraz dam fotki...... jak mi się zachce:diabloti: Quote
Yorkomanka Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Zachciało mi się:razz: Nowy sweterek Śpimy z panem Przyłapany na gorącym uczynku Quote
Yorkomanka Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 tylko kto potem posprząta jak rozwali kija:angryy: Quote
bianka19 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 dostaje patyki w domu ? :razz: śliczny przystojniak :loveu: Quote
Yorkomanka Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 bianka19 napisał(a):dostaje patyki w domu ? :razz: Czasem i zamykam go z patykiem w kuchni ale jak szafa z butami jest otwarta to młody potrafi sam sobie wyjąć i potem paraduje z kijem;) Quote
Nati28 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Witamy:) ale on ma dluga ta kitke :-o Bardzo ladny nowy baner :) Quote
Yorkomanka Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 długą? popatrz na wystawowe yorki a potem na mojego i porównaj czy ma długą;) Quote
*kleo* Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 http://i47.tinypic.com/29432pc.jpg ten ręcznik to do załatwiania się? Quote
Yorkomanka Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 Kleo to jest ręcznik do butów, żeby mokrych do szfy nie wkładać;). W domu Odie nigdy nie miał miejsca do robienia sik:p a przed chwilą rozwalił piłkę i zdziwko że nie piska Quote
*kleo* Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Yorkomanka napisał(a):Kleo to jest ręcznik do butów, żeby mokrych do szfy nie wkładać;). W domu Odie nigdy nie miał miejsca do robienia sik:p a przed chwilą rozwalił piłkę i zdziwko że nie piska A bo myślałam, że może ma szmatkę na siku w domu i chciałam podpytać jak to wychodzi, bo z suczydłami to wiadomo, że kłopotu z załatwianiem na kuwetkę nie ma, a jakby mnie kiedyś naszło na pieska to się zastanawiałam czy by to wyszło. Quote
Yorkomanka Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 A bo myślałam, że może ma szmatkę na siku w domu i chciałam podpytać jak to wychodzi, bo z suczydłami to wiadomo, że kłopotu z załatwianiem na kuwetkę nie ma, a jakby mnie kiedyś naszło na pieska to się zastanawiałam czy by to wyszło. Wydaje mi się że mogło by lądować poza kuwetą jak piesek zaczął by podnosić nóżkę. A po co wogule psu kuweta? nie lepiej od razu na dworze żeby w łepetynce nie namieszać? Quote
*kleo* Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Yorkomanka napisał(a):Wydaje mi się że mogło by lądować poza kuwetą jak piesek zaczął by podnosić nóżkę. A po co wogule psu kuweta? nie lepiej od razu na dworze żeby w łepetynce nie namieszać? No właśnie mi się też tak wydaje, że mogłoby nie trafiać gdzie powinno. U mnie Tina chodzi na dwór, a yorki mają podkłady w razie mrozu albo deszczu, z resztą nie ma czasu na co dzień, żeby z trzema psami schodzić, do tego mała ma kwarantannę, a niedługo będą i szczeniaki, więc i tak będzie sikanie w domu. Quote
Yorkomanka Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 Ja bym wzięła 3 psy na raz tak też się da. Kuweta to fajna rzecz ale nie mam na nią miejsca w domu (1 pokój, kuchnia, kibel i przedpokój wielkości znaczka pocztowego) wszystkie kąty zajęte a nie wyobrażam sobie kuwety gdzieś na środku. Dusiak zaczął codziennie wychodzić mając jakieś 7,5 tygodnia bo wtedy przestał się bać i zaczął interesować się wszystkim co znajdowało się poza domem uważałam tylko żeby nie miał kontakt tylko z tymi psami o których wiedziałam że są zdrowe i nie tykał kop. Nie wyobrażam sobie co by było gdybym wyszła z nim dopiero po kwarantannie pewnie bardzo długo by się bał tym bardziej że on boi się wszystkich nowych miejsc ( w sensie pomieszczeń nie na dworze) yorki mają podkłady w razie mrozu albo deszczu To znaczy że jak jest mróz albo deszcz to Gracja w ogóle nie wychodzi?:crazyeye: Mój i w deszcz i w mróz chodzi na dwór czasem tylko ubranko zakładamy;) Odie by zwariował jakby na spacer nie poszedł Quote
*kleo* Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Yorkomanka napisał(a):To znaczy że jak jest mróz albo deszcz to Gracja w ogóle nie wychodzi?:crazyeye: Mój i w deszcz i w mróz chodzi na dwór czasem tylko ubranko zakładamy;) Odie by zwariował jakby na spacer nie poszedł Nie, nie wychodzi. Raz, że trzymam ją w długim włosie bez papilotów, więc po każdym deszczu musiałaby być prana, a dwa, że ona na deszcz od małego nie chciała wychodzić nawet w ubranku, a mi też spacery w deszczu nie sprawiają przyjemności, co do tego jesteśmy zgodne :) A kuwetka stoi sobie elegancko w przedpokoju i wszyscy są zadowoleni :) A podczas tegorocznych mrozów dużo forumowych yorek siedziało w mieszkaniach, ja w tym nic złego nie widzę. Quote
Yorkomanka Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 gdybym miała miejsce też pewnie miałabym kuwetę ale Dusiak pewnie i tak ciągle ciągnąłby mnie na dwór Quote
Yorkomanka Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 Mam fotki z dzisiejszego spacerku zmęczyłam się Odie przeciwnie biega teraz po całym domu i zabawki rozwala:angryy: Quote
Yorkomanka Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 nie wiem już co ja mam zrobić z tą kitką ciągle wpada do oczka:angryy: Próbowałam zrobić koczka ale te włoski znad oczek są za krótkie (a fryzjerka kiedyś miała podciąć tylko uszka:angryy: i w efekcie grzywkę też ciachła) Quote
Yorkomanka Posted March 14, 2010 Author Posted March 14, 2010 Dzisiaj odbyła się wielka bitwa o to kto pójdzie z psem zresztą jak zawsze kiedy oni mają wolne. Zaczęło się od mamy ,,A to może ja bym poszła z Odusiem? Co?'' a potem dołączył się do tego tato. Ostatecznie pozwoliłam iść tacie bo mojego psa nikt bez mojej wyraźnej zgody zabrać nie może:diabloti: no chyba że mnie nie ma (szkoła) a oni są w domu to zawsze ktoś wyjdzie po 12 Mały śpioszek u pańci na kolankach i kołami do góry podajemy łapke Quote
Yorkomanka Posted March 14, 2010 Author Posted March 14, 2010 a w rzeczywistości stoi tak tylko dlatego że go trzymie czytamy książkę Quote
niunka04 Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 śliczny psiak;) I mnie mama często wychodzi nawet kilka godzin z Niką siedzi na dworzu..:) Quote
Yorkomanka Posted March 14, 2010 Author Posted March 14, 2010 niunka04 ja nie lubie jak ktoś z moim psem wychodzi a po kilku godzinach nieobecności tego kto się odważył chyba bym zamordowała:diabloti: wiem dziwna jestem:p Quote
Yorkomanka Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 kurna Dusiakowi się jakieś brzytkie ranki porobiły na łapkach 2 paluszki są spuchnięte po jednym przednich łapkach. Od wczoraj ciągle te łapki liże dzisiaj przyszłam ze szkoły pacze a one we krwi jutro będe z nim u weta i przy okazji na rwanie zombów się umuwie chodzi teraz w ,,kapciach'' żeby jeszcze bardziej ranek nie rozlizać Quote
Recommended Posts