Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 301
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie,

przed chwileczką dzwoniłam do Nowej Właścicielki Milusi. Mila w nowym domku ożyła, ciągle chciałaby jeść. Jak na razie młodsza suka nie akceptuje jej za bardzo, ale Pańswto przez weekend jak będą oboje w domu nad tym popracują :)

Monika za chwilę ide na pocztę, wyślę dokumenty.

Pozdrawiam

Posted

Magnesiatko napisał(a):
Witajcie,

przed chwileczką dzwoniłam do Nowej Właścicielki Milusi. Mila w nowym domku ożyła, ciągle chciałaby jeść. Jak na razie młodsza suka nie akceptuje jej za bardzo, ale Pańswto przez weekend jak będą oboje w domu nad tym popracują :)

Monika za chwilę ide na pocztę, wyślę dokumenty.

Pozdrawiam

Dobrze, że zadzwoniłaś;) Przynajmniej coś wiemy. Mam nadzieję, że ta rotweilerka zaakceptuje Milę, one są prawie w jednym wieku.

Posted

dorota1 napisał(a):
Dobrze, że zadzwoniłaś;) Przynajmniej coś wiemy. Mam nadzieję, że ta rotweilerka zaakceptuje Milę, one są prawie w jednym wieku.

Jestem pewna, to tylko kwestia czasu :):)

Posted

dorota1 napisał(a):

Myślę, że to kwestia czasu, a i Państwo poddawać się nie zamierzają :) Zapomniałam dodać, ze Mila się sama ze stołu częstuje, na szczęście Pani opowiadała o tym z uśmiechem :)

Posted

Magnesiatko napisał(a):
Myślę, że to kwestia czasu, a i Państwo poddawać się nie zamierzają :) Zapomniałam dodać, ze Mila się sama ze stołu częstuje, na szczęście Pani opowiadała o tym z uśmiechem :)

Moja Mila też na początku częstowała się ze stołu sama;) Widocznie Mile tak mają:evil_lol:

Posted

:grin: to by ło fajne z tymi Milami!
Oj musza sie dogadac kiedys,bo było by smutno... Mila jest raczej chyba przyzwyczajona ze są rózne suczki wokół niej, gorzej pewnie przyzwyczaić rotwailerke...

Posted

monika55 napisał(a):
Dzwonilam oczywiscie. Sunki jeszcze nie bardzo sie dogaduja i Mila jeszcze jest izolowana. Panstwo jednak pracuja nad tym. Uspokoilam sie.

To zalezy od ludzi. Jak chca to bedzie :):)

Posted

monika55 napisał(a):
Dzwonilam oczywiscie. Sunki jeszcze nie bardzo sie dogaduja i Mila jeszcze jest izolowana. Panstwo jednak pracuja nad tym. Uspokoilam sie.

Pani z Córką wydały sie niezwykle odpowiedzialnymi osobami. Fakt, że mają dwa psy z rodowodem, ze sprawdzonej hodowli, ale Mila złapała je za serce. Troszkę porozmawiałyśmy o moich psiakach ze schroniska, powiedziałam na co ewentualnie mają zwrócić uwagę, Pani uspokoiła, że jeżeli Milusia nie będzie dogadywac się z dobermanicą, będa ją izolować, natomiast jak będą oboje z mężem w domu, będą powolutku je do siebie przyzwyczajać :) Sądzę, że Mila bardzo dobrze trafiła. Zresztą to kochana psinka, nie można jej nie pokochać :) A to, ze się Monika przejmujesz świadczy jedynie o tym, że masz dobre serce.

Posted

Cioteczki, to jak Wy już jesteście w kontakcie z domem Miluni, to za jakiś czas (dajmy go tym Państwu), może Monika albo Magnesiątko poprosicie ich by przesłali mailowo zdjęcia Mili (na pewno nas niesamowicie ucieszą), bo jak jeszcze ja do nich będę dzwonić, to oni już się nie połapią, kto jest kto i skąd;)

Posted

wilczek007 napisał(a):
jak tam nasza Milunia? Ja tam mysle że jak samo imię Mili wskazuje i jej charakter w schronisku, jest dobrze.
Ale z radoscia poczytam nowosci;)

Ja też chętnie poczytam nowości i pooglądam Milunię w nowym domku;)

• 4 weeks later...
Posted

Rozmawiałam z Panem Miluni. Sunia ma się dobrze. W sobotę została zaszczepiona przeciwko wściekliźnie. Jest wesoła, biega chętnie w ogródku, ale nadal mieszka u góry izolowana od rotweilerki i prawdopodobnie Milunię weźmie córka Państwa do siebie, jak skończy budowę domu, bo wygląda na to, że te duże sunie jej nie zaakceptują. Teraz wszelkie kontakty Miluni z rotweilerką odbywają się pod dozorem Państwa, ale mówią, że nie ma z tym problemu;)