Mona Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Kto z ,,kolakarzy,, i nie tylko, jedzie na ta wystawę?I moze ktos ma jakies przecieki co do ilosci zgłoszonych Collie?Piszcie kto bedzie w jakiej klasie i z jakimi psami :P Quote
Marca_Besi Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Na stronie Związku Kynologicznego oddział w Katowicach jest stawka. A oto ona: FCI 156 - OWCZAREK SZKOCKI DŁUGOWŁOSY PSY/MALES Klasa młodzieży/Junior Class 392 ALIAD ASSAWDA od Mohtarów 393 BANDOS Różany Gaj 394 Camaro LORD OF THE DANCE 395 CHIKO Różany Gaj Klasa pośrednia/Intermediate Class 396 Mł.Ch.PL. AFFINITY Lovely Dream 397 NON IRIN Vangeldis 398 QUEENLY MIGHTY QUINN of Kassiopeia Klasa otwarta/Open Class 399 GOLDEN DE SOL Szumiące Sosny 400 GRYF z Pradoliny Odry 401 Mł.Ch.PL. KENT z Grojeckich Łąk 402 MISTER BLUE MERKAN Złote Gwiazdy Szkocji 403 MISTER BLUE MORFEUSZ Złote Gwiazdy Szkocji 404 ROMEO Ko To Ra 405 VALANDIL Daccaria Klasa championów/Champion Class 406 Ch.CZ. GO TO ROCLYNN Noko Bohemia 407 Ch.PL. IRBIS Różany Gaj 408 Ch.PL. KIWI z Grojeckich Łąk 409 Ch.PL. Old Golden Gates VIS A VIS SUKI/FEMALES Klasa szczeniąt/Puppy Class 410 WHITE WAVE Ko To Ra Klasa młodzieży/Junior Class 411 ALLULU AL ASWAD od Mohtarów 412 CAMELIA Gwiazdy Bursztynowego Szlaku 413 CHANTAL Różany Gaj 414 Double Scotch GOLD WESTERN WITCH 415 GIRLA Magiczny Szkot 416 SHAKIRA GOLDEN GIRL Złote Gwiazdy Szkocji Klasa pośrednia/Intermediate Class 417 ABA Wielowiejska Zgraja 418 ARWENA Wald Kop 419 CALINKA Gwiazdy Bursztynowego Szlaku 420 DIAL Różany Gaj 421 MON AMOUR Ducatti 422 NEW AGE Vangeldis 423 Mł.Ch.PL. Silver Dream BLUE RAINING AGAIN Klasa otwarta/Open Class 424 CAMPARI Gwiazdy Bursztynowego Szlaku 425 CHANEL GIRL znad Bolinki 426 FLISSI LOVLY ANGEL Hippocampus 427 LAWARA z Pradoliny Odry 428 PRIDE Ko To Ra Klasa weteranów/Veteran Class 429 BENJE z Pradoliny Odry 430 FLAMI Actis 431 LEDA Dobra Nasza A ja mam ogromną prośbę do osób, które będą na tej wystawie, o zdjęcia Bearded Collie (ring 1 tak jak szkocki collie), Border Collie i Owczarków australijskich (Aussie) (obie rasy na ringu 3)! Będę bardzo wdzięczna! Pozdrawiam!! Quote
Mona Posted March 7, 2005 Author Posted March 7, 2005 Zapowiada sie ciekawa rywalizacja.... A wiadomo może kto sedziuje Kolaki? Quote
Marca_Besi Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Tak, to wszystko jest podane na stronie Związku Kynologicznego oddział Katowice Sędzią Owczarków szkockich Collie jest: Elke Peper, ring 1, sędziowanie tych piesków rozpoczyna się o 13:00. Pozdrawiam! Quote
skubi Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Ja się przyłanczam do prośby Marca&Besi o pstryknięcie kilku zdjęć Bearded Collie i przesłanie. Quote
Mona Posted March 8, 2005 Author Posted March 8, 2005 Sędzią Owczarków szkockich Collie jest: Elke Peper, ring 1, sędziowanie tych piesków rozpoczyna się o 13:00. Pozdrawiam! Czemu kolaki sedziowane sa tak pozno???Byłam pare razy(4) na Międzynarodowej Wystawie w Krakowie i o godz.13.00 było juz dawno po ocenie... Jeżeli ktoś chce mam 2 zdjecia psa Bearded Collie Tokooff Tell XANDRO z wystawy w Krakowie sprzed 2 lat bodajze. Quote
Zdzisek Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Witam My się wybieramy na wystawę kibicować briardom (ring 2) i cykniemy parę zdjęć "dziadkom". pozdrawiam Quote
skubi Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Mona Ja bardzo ładnie prosze o zdjęcia tego beardeda :lol: Quote
Marca_Besi Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 [quote name='Mona']Czemu kolaki sedziowane sa tak pozno???Byłam pare razy(4) na Międzynarodowej Wystawie w Krakowie i o godz.13.00 było juz dawno po ocenie... Jeżeli ktoś chce mam 2 zdjecia psa Bearded Collie Tokooff Tell XANDRO z wystawy w Krakowie sprzed 2 lat bodajze. Ale to jest wystawa w Katowicach. Na tym ringu będzie kilka ras i pewnie dlatego. Na stronie ZK Katowice (link pare postów wyżej) jest troche informacji. Zdzisek To super. Pozdrawiam. Quote
Ajrisz Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Ja postaram sie o zdjecia ras na 3 ringu, konkretnie borderkow, beardedow oraz aussie. Nie wiem jednak kiedy znajde czas aby je przeslac :-? Czemu kolaki sedziowane sa tak pozno???Byłam pare razy(4) na Międzynarodowej Wystawie w Krakowie i o godz.13.00 było juz dawno po ocenie... Ja osobiscie zazdroszcze tym, ktorzy sa oceniani o 13.00. My wchodzimy o 10, podobnie jak w Bydgoszczy. Tam, polowe psow < ktore przyjechaly z miejscowosci odleglych o 200 - 300 km> sie spoznilo, ze wzgledu na niekorzystne warunki atmosferyczne, poza tym nie powiesz mi, ze lubisz wczesne wstawanie, co? :wink: Ja 20 marca, zaczne swoja egzystencje juz od 3 nad ranem, aby przygotowac psa, i zdazyc ze wszystkim na 10. Poza tym sa wtedy liczne kolejki po katalog. Blah, wierz mi nic przyjemnego. A zeby to sprawdzic, polecam kupno psa, i czynne uczestnictwo na wystawach, niekonkretnie ze strony obserwatora. Quote
Diana14 Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Martyna mogłabyś podjechać pod mój dom na ok 6 w niedziele? Chyba, ze mieszkasz po drodze do Katowic to Cie jakoś zgarniemy :lol: Quote
Ajrisz Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Mieszkam przy Wlokniarzy, obok McDonalda ktory tam stoi. Nie wiem jednak czy to jest droga na Katowice, ale chyba raczej nie. 8) Niemniej jednak, chetnie podjade pod Twoj dom, Raisa bedzie miec spacer przynajmniej. Zatem o 6.00, adres mam ze strony, mam nadzieje, ze aktualny. Jakby cos uleglo zmianie daj znac, przez sms. 8) Quote
Marca_Besi Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 [quote name='Ajrisz']Ja postaram sie o zdjecia ras na 3 ringu, konkretnie borderkow, beardedow oraz aussie. Nie wiem jednak kiedy znajde czas aby je przeslac :-? Ajrisz To wspaniale!! Ogromnie Ci dziękuję!! :buzi: Quote
Diana14 Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Adres jest dobry. Jakby godzina uległa troche zmianie to dam znać. Lepiej jakbyś podjechała to wszyscy razem ruszymy już. P.S. Czy Raiska nie miałaby nic przeciwko żeby siedziec z przodu z mamą naszego kierowcy :lol: ??? Bo z tyłu może być troche ciasno... :P :lol: Quote
Ajrisz Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Adres jest dobry. Jakby godzina uległa troche zmianie to dam znać. Lepiej jakbyś podjechała to wszyscy razem ruszymy już. No to bede. Mam nadzieje, ze dojechac na 10 zdazymy. :wink: P.S. Czy Raiska nie miałaby nic przeciwko żeby siedziec z przodu z mamą naszego kierowcy ??? Bo z tyłu może być troche ciasno... Mysle, ze nie bedzie miala nic przeciwko. Gorzej z mama, otoz okres intensywnego zrzucania siersci sie rozpoczal :-? 8) Quote
Diana14 Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 [quote name='Ajrisz']Adres jest dobry. Jakby godzina uległa troche zmianie to dam znać. Lepiej jakbyś podjechała to wszyscy razem ruszymy już. No to bede. Mam nadzieje, ze dojechac na 10 zdazymy. :wink: P.S. Czy Raiska nie miałaby nic przeciwko żeby siedziec z przodu z mamą naszego kierowcy ??? Bo z tyłu może być troche ciasno... Mysle, ze nie bedzie miala nic przeciwko. Gorzej z mama, otoz okres intensywnego zrzucania siersci sie rozpoczal :-? 8) Martyna będziemy na ok 9 ;) Nie bedzie miała nic przeciwko bo sama ma w domu 4 collie :P ;) Quote
nice_girl Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Ajrisz napisał(a):Ja postaram sie o zdjecia ras na 3 ringu, konkretnie borderkow, beardedow oraz aussie. Nie wiem jednak kiedy znajde czas aby je przeslac :-? A może postarałabyś się też o corgi? 8) Ja nie wiem, czy będę na tej wystawie. Jednak miejsce, które miałam zarezerwowane w samochodzie koleżanki, zostało, niestety, zajęte. :( Quote
Ajrisz Posted March 14, 2005 Posted March 14, 2005 A może postarałabyś się też o corgi? Postaram sie :wink: Na pewno odwiedze ich ring, bo chce sobie obejrzec Rockiego w akcji. :lol: Quote
nice_girl Posted March 14, 2005 Posted March 14, 2005 [quote name='Ajrisz']A może postarałabyś się też o corgi? Postaram sie :wink: Liczę na to. ;) Ale może samej uda mi się ufocić nieco brytyjczyków-trzymam za to kciuki. Na pewno odwiedze ich ring, bo chce sobie obejrzec Rockiego w akcji. :lol: W ogóle stawka corgi jest bardzo, bardzo ciekawa. :wink: Quote
Cardi Posted March 14, 2005 Posted March 14, 2005 Na pewno odwiedze ich ring, bo chce sobie obejrzec Rockiego w akcji. Tak.........dokladnie..........ja tez jestem ciekawa jego akcji jak bede go wystawiac :D EJ! Ale w Bydgoszczy byl grzeczny czyz nie?? :D Quote
nice_girl Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 Mnie zmogło jakieś wstrętne choróbsko i nie mogłam pojechać. :( Ale czekam na relacje, trzymałam kciuki za dogomaniaków. :D p.s. Hania, jak wrócisz, to zadzwoń.Zżera mnie ciekawość. :wink: Quote
Ajrisz Posted March 21, 2005 Posted March 21, 2005 Wystawa o calkiej niezlej organizacji, aczkolwiek z wyniku Raisy nie jestem zadowolona - II/V ocena bdb. Niestety drogi sedzia nie uzasadnil dlaczego moj pies wlasnie owa ocene otrzymal, no ale coz... Niemniej jednak atmosfera wspaniala :lol: Zdjec nie zrobilam, bo nie wzielam aparatu :-? :-? Zaluje niezmiernie. Quote
Gwarek Posted March 21, 2005 Posted March 21, 2005 Ajrisz, wczoraj z ocenami był "pogrom" nie tylko na naszym ringu ;) Nie wiem czy zwróciłaś uwagę na szetlandy? Brakowało tylko ocen dostatecznych :o A dzień wcześniej brutalnie były potraktowane mastify tybetańskie. Nie wiem czy zostałaś potem na flyboll'u? W tych tłumach ciężko było kogoś znaleźć ;) a jestem ciekawa Twoich wrażeń :) Zwóciłaś uwagę na tego czeskiego mixa? Quote
Diana14 Posted March 21, 2005 Posted March 21, 2005 My zleciałyśmy z IV bdb na 6 suk w stawce. Wystawa taka sobie...jedna z gorszych pod względem organizacji na jakich byłam... A tu zdjęcia Vegi z wystawy... Quote
warg2003warg Posted March 21, 2005 Posted March 21, 2005 Ile Vega ma futra :P A szetlandy były na tym samym ringu,pogrom trochę był.Ja byłam obserwatorem pracy sędziny i stawka duża. Wcześniej szetlandziarze zrobili sobie uroczystość wręczenia pucharów w rankingu rasy w poszczególnych kategoriach.Pamiątkowe duże zdjęcie. :D Quote
Recommended Posts