Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kto z ,,kolakarzy,, i nie tylko, jedzie na ta wystawę?I moze ktos ma jakies przecieki co do ilosci zgłoszonych Collie?Piszcie kto bedzie w jakiej klasie i z jakimi psami :P

Posted

Na stronie Związku Kynologicznego oddział w Katowicach jest stawka. A oto ona:
FCI 156 - OWCZAREK SZKOCKI DŁUGOWŁOSY

PSY/MALES

Klasa młodzieży/Junior Class

392 ALIAD ASSAWDA od Mohtarów

393 BANDOS Różany Gaj

394 Camaro LORD OF THE DANCE

395 CHIKO Różany Gaj

Klasa pośrednia/Intermediate Class

396 Mł.Ch.PL. AFFINITY Lovely Dream

397 NON IRIN Vangeldis

398 QUEENLY MIGHTY QUINN of Kassiopeia

Klasa otwarta/Open Class

399 GOLDEN DE SOL Szumiące Sosny

400 GRYF z Pradoliny Odry

401 Mł.Ch.PL. KENT z Grojeckich Łąk

402 MISTER BLUE MERKAN Złote Gwiazdy Szkocji

403 MISTER BLUE MORFEUSZ Złote Gwiazdy Szkocji

404 ROMEO Ko To Ra

405 VALANDIL Daccaria

Klasa championów/Champion Class

406 Ch.CZ. GO TO ROCLYNN Noko Bohemia

407 Ch.PL. IRBIS Różany Gaj

408 Ch.PL. KIWI z Grojeckich Łąk

409 Ch.PL. Old Golden Gates VIS A VIS

SUKI/FEMALES

Klasa szczeniąt/Puppy Class

410 WHITE WAVE Ko To Ra

Klasa młodzieży/Junior Class

411 ALLULU AL ASWAD od Mohtarów

412 CAMELIA Gwiazdy Bursztynowego Szlaku

413 CHANTAL Różany Gaj

414 Double Scotch GOLD WESTERN WITCH

415 GIRLA Magiczny Szkot

416 SHAKIRA GOLDEN GIRL Złote Gwiazdy Szkocji

Klasa pośrednia/Intermediate Class

417 ABA Wielowiejska Zgraja

418 ARWENA Wald Kop

419 CALINKA Gwiazdy Bursztynowego Szlaku

420 DIAL Różany Gaj

421 MON AMOUR Ducatti

422 NEW AGE Vangeldis

423 Mł.Ch.PL. Silver Dream BLUE RAINING AGAIN

Klasa otwarta/Open Class

424 CAMPARI Gwiazdy Bursztynowego Szlaku

425 CHANEL GIRL znad Bolinki

426 FLISSI LOVLY ANGEL Hippocampus

427 LAWARA z Pradoliny Odry

428 PRIDE Ko To Ra

Klasa weteranów/Veteran Class

429 BENJE z Pradoliny Odry

430 FLAMI Actis

431 LEDA Dobra Nasza

A ja mam ogromną prośbę do osób, które będą na tej wystawie, o zdjęcia Bearded Collie (ring 1 tak jak szkocki collie), Border Collie i Owczarków australijskich (Aussie) (obie rasy na ringu 3)!
Będę bardzo wdzięczna! Pozdrawiam!!

Posted

Sędzią Owczarków szkockich Collie jest: Elke Peper, ring 1, sędziowanie tych piesków rozpoczyna się o 13:00.
Pozdrawiam!

Czemu kolaki sedziowane sa tak pozno???Byłam pare razy(4) na Międzynarodowej Wystawie w Krakowie i o godz.13.00 było juz dawno po ocenie...
Jeżeli ktoś chce mam 2 zdjecia psa Bearded Collie Tokooff Tell XANDRO z wystawy w Krakowie sprzed 2 lat bodajze.

Posted

[quote name='Mona']Czemu kolaki sedziowane sa tak pozno???Byłam pare razy(4) na Międzynarodowej Wystawie w Krakowie i o godz.13.00 było juz dawno po ocenie...
Jeżeli ktoś chce mam 2 zdjecia psa Bearded Collie Tokooff Tell XANDRO z wystawy w Krakowie sprzed 2 lat bodajze.

Ale to jest wystawa w Katowicach. Na tym ringu będzie kilka ras i pewnie dlatego. Na stronie ZK Katowice (link pare postów wyżej) jest troche informacji.

Zdzisek To super. Pozdrawiam.

Posted

Ja postaram sie o zdjecia ras na 3 ringu, konkretnie borderkow, beardedow oraz aussie. Nie wiem jednak kiedy znajde czas aby je przeslac :-?

Czemu kolaki sedziowane sa tak pozno???Byłam pare razy(4) na Międzynarodowej Wystawie w Krakowie i o godz.13.00 było juz dawno po ocenie...

Ja osobiscie zazdroszcze tym, ktorzy sa oceniani o 13.00. My wchodzimy o 10, podobnie jak w Bydgoszczy. Tam, polowe psow < ktore przyjechaly z miejscowosci odleglych o 200 - 300 km> sie spoznilo, ze wzgledu na niekorzystne warunki atmosferyczne, poza tym nie powiesz mi, ze lubisz wczesne wstawanie, co? :wink: Ja 20 marca, zaczne swoja egzystencje juz od 3 nad ranem, aby przygotowac psa, i zdazyc ze wszystkim na 10. Poza tym sa wtedy liczne kolejki po katalog. Blah, wierz mi nic przyjemnego. A zeby to sprawdzic, polecam kupno psa, i czynne uczestnictwo na wystawach, niekonkretnie ze strony obserwatora.

Posted

Mieszkam przy Wlokniarzy, obok McDonalda ktory tam stoi. Nie wiem jednak czy to jest droga na Katowice, ale chyba raczej nie. 8)
Niemniej jednak, chetnie podjade pod Twoj dom, Raisa bedzie miec spacer przynajmniej. Zatem o 6.00, adres mam ze strony, mam nadzieje, ze aktualny.
Jakby cos uleglo zmianie daj znac, przez sms. 8)

Posted

[quote name='Ajrisz']Ja postaram sie o zdjecia ras na 3 ringu, konkretnie borderkow, beardedow oraz aussie. Nie wiem jednak kiedy znajde czas aby je przeslac :-?

Ajrisz To wspaniale!! Ogromnie Ci dziękuję!! :buzi:

Posted

Adres jest dobry. Jakby godzina uległa troche zmianie to dam znać. Lepiej jakbyś podjechała to wszyscy razem ruszymy już.
P.S. Czy Raiska nie miałaby nic przeciwko żeby siedziec z przodu z mamą naszego kierowcy :lol: ??? Bo z tyłu może być troche ciasno... :P :lol:

Posted

Adres jest dobry. Jakby godzina uległa troche zmianie to dam znać. Lepiej jakbyś podjechała to wszyscy razem ruszymy już.

No to bede. Mam nadzieje, ze dojechac na 10 zdazymy. :wink:

P.S. Czy Raiska nie miałaby nic przeciwko żeby siedziec z przodu z mamą naszego kierowcy ??? Bo z tyłu może być troche ciasno...

Mysle, ze nie bedzie miala nic przeciwko. Gorzej z mama, otoz okres intensywnego zrzucania siersci sie rozpoczal :-? 8)

Posted

[quote name='Ajrisz']

No to bede. Mam nadzieje, ze dojechac na 10 zdazymy. :wink:

P.S. Czy Raiska nie miałaby nic przeciwko żeby siedziec z przodu z mamą naszego kierowcy ??? Bo z tyłu może być troche ciasno...

Mysle, ze nie bedzie miala nic przeciwko. Gorzej z mama, otoz okres intensywnego zrzucania siersci sie rozpoczal :-? 8)

Martyna będziemy na ok 9 ;)

Nie bedzie miała nic przeciwko bo sama ma w domu 4 collie :P ;)

Posted

Ajrisz napisał(a):
Ja postaram sie o zdjecia ras na 3 ringu, konkretnie borderkow, beardedow oraz aussie. Nie wiem jednak kiedy znajde czas aby je przeslac :-?

A może postarałabyś się też o corgi? 8)

Ja nie wiem, czy będę na tej wystawie. Jednak miejsce, które miałam zarezerwowane w samochodzie koleżanki, zostało, niestety, zajęte. :(

Posted

[quote name='Ajrisz']

A może postarałabyś się też o corgi?

Postaram sie :wink:
Liczę na to. ;) Ale może samej uda mi się ufocić nieco brytyjczyków-trzymam za to kciuki.

Na pewno odwiedze ich ring, bo chce sobie obejrzec Rockiego w akcji. :lol:

W ogóle stawka corgi jest bardzo, bardzo ciekawa. :wink:

Posted

Na pewno odwiedze ich ring, bo chce sobie obejrzec Rockiego w akcji.

Tak.........dokladnie..........ja tez jestem ciekawa jego akcji jak bede go wystawiac :D
EJ!
Ale w Bydgoszczy byl grzeczny czyz nie?? :D

Posted

Mnie zmogło jakieś wstrętne choróbsko i nie mogłam pojechać. :(

Ale czekam na relacje, trzymałam kciuki za dogomaniaków. :D

p.s. Hania, jak wrócisz, to zadzwoń.Zżera mnie ciekawość. :wink:

Posted

Wystawa o calkiej niezlej organizacji, aczkolwiek z wyniku Raisy nie jestem zadowolona - II/V ocena bdb. Niestety drogi sedzia nie uzasadnil dlaczego moj pies wlasnie owa ocene otrzymal, no ale coz...

Niemniej jednak atmosfera wspaniala :lol:

Zdjec nie zrobilam, bo nie wzielam aparatu :-? :-? Zaluje niezmiernie.

Posted

Ajrisz, wczoraj z ocenami był "pogrom" nie tylko na naszym ringu ;) Nie wiem czy zwróciłaś uwagę na szetlandy? Brakowało tylko ocen dostatecznych :o A dzień wcześniej brutalnie były potraktowane mastify tybetańskie.
Nie wiem czy zostałaś potem na flyboll'u? W tych tłumach ciężko było kogoś znaleźć ;) a jestem ciekawa Twoich wrażeń :) Zwóciłaś uwagę na tego czeskiego mixa?

Posted

My zleciałyśmy z IV bdb na 6 suk w stawce. Wystawa taka sobie...jedna z gorszych pod względem organizacji na jakich byłam...

A tu zdjęcia Vegi z wystawy...

Posted

Ile Vega ma futra :P A szetlandy były na tym samym ringu,pogrom trochę był.Ja byłam obserwatorem pracy sędziny i stawka duża. Wcześniej szetlandziarze zrobili sobie uroczystość wręczenia pucharów w rankingu rasy w poszczególnych kategoriach.Pamiątkowe duże zdjęcie. :D