leni356 Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Skarpeta Orenka: bazarek - 158 zł+ nadwyżki jeśli ciotki zaokrąglą :loveu: MagdaH - 20 zł miesięcznie :loveu: leni356 - 100 zł uzbierane :loveu: Poker - 30 zł :loveu: Maruda666 - 50 zł :loveu: Razem wpłaty jednorazowe: 358 zł Deklaracje miesięczne: 20 zł Wydatki: Hotelik - 350 zł/miesiąc Transport Fryzjer ? Tabletki na odrobaczanie, środek p/pchłom - kupi leni Orenek bardzo dziękuje wszystkim cioteczkom :multi: Mamy dopiero na pierwszy miesiąc w hoteliku.. Brakuje jeszcze sporo Quote
irysek Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 leni, a maruda wpisana jest bez kwoty... moze podsumuj pod kreska ile jest tej kasy, no i ze 350zl ma byc na hotel napisz pod spodem, zeby juz wszystko bylo widoczne. Quote
Maruda666 Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Bez kwoty, bo nie napisałam ile :oops: i dopiero przed chwilą przelałam - poszło 50 zł. Quote
leni356 Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Maruda666 napisał(a):Bez kwoty, bo nie napisałam ile :oops: i dopiero przed chwilą przelałam - poszło 50 zł. Dzięki :multi: Quote
leni356 Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 irysek napisał(a):leni, a maruda wpisana jest bez kwoty... moze podsumuj pod kreska ile jest tej kasy, no i ze 350zl ma byc na hotel napisz pod spodem, zeby juz wszystko bylo widoczne. Dopóki nie wpłynie na konto to nie będę wiedziała ile jest, nie wszyscy deklarowali konkretnie, jeszcze coronaa się dołoży do Orenka też, pewnie w pon-wtorek będzie można podliczyć ile jest w skarpecie do tej pory Quote
leni356 Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 irysek napisał(a):leni, a maruda wpisana jest bez kwoty... moze podsumuj pod kreska ile jest tej kasy, no i ze 350zl ma byc na hotel napisz pod spodem, zeby juz wszystko bylo widoczne. zaktualizowałam Quote
irysek Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 no to super, na dt juz jest, zaraz pisze do dziewczyn maila w sprawie transportu. one licza 50gr za km (na trasie poznan - sochaczew - poznan). zobaczymy czy sie zgodza. juz rzucam okiem ile to km bedzie i gdzie ten sochaczew, bo polske znam, ale tego miasta nie kojarze hihi. ciekawe za ile zl ninka fryzjera znajdzie ... oby jakos tanio, no i czy psiak jest wykastrowany? do domu musi trafic bez jajeczek. Quote
irysek Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 ja tez cos dorzuce od siebie: http://www.dogomania.pl/forum/f99/cudna-sukienka-na-mimi-orena-po-polowie-do-1-08-wysylka-gratis-142852/#post12684458 Quote
irysek Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 dobrze mi sie wydawalo gdzie sochaczew. ale zaskoczeniem bylo dla mnie ze z poznania do sochaczewa jest 265km (w jedna strone). patrzac na mape wyglada jakby mniej... no trudno. (265zł za paliwo wychodzi). Quote
luka1 Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 irysek napisał(a):no to super, na dt juz jest, zaraz pisze do dziewczyn maila w sprawie transportu. one licza 50gr za km (na trasie poznan - sochaczew - poznan). zobaczymy czy sie zgodza. juz rzucam okiem ile to km bedzie i gdzie ten sochaczew, bo polske znam, ale tego miasta nie kojarze hihi. ciekawe za ile zl ninka fryzjera znajdzie ... oby jakos tanio, no i czy psiak jest wykastrowany? do domu musi trafic bez jajeczek. Irysku, można nie wiedzieć gdzie jest Londyn, ale Sochaczew ...:lol: Oren nie jest kastrowany. Quote
leni356 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 irysek napisał(a):dobrze mi sie wydawalo gdzie sochaczew. ale zaskoczeniem bylo dla mnie ze z poznania do sochaczewa jest 265km (w jedna strone). patrzac na mape wyglada jakby mniej... no trudno. (265zł za paliwo wychodzi). O PANIE duzo. No coz, trzeba zbierac na transport Quote
mamanabank Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 O rety, to strasznie drogo! MOże lepiej poszukać kogoś kto na gaz jeździ. Za gaz + 2x przejazd przez bramki autostradowe to ok.150zł, chyba, że źle liczę. Gaz jest teraz po ok.2zł, powiedzmy, że na 100 km pali 10l, to wychodzi 20zł/100km, czyli 120zł za 600km i 22zł za 2 bramki na autostradzie. Jeśli mówię cos nie tak, to wyprowadźcie mnie z błędu. Quote
Ninka Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Hej, mialam juz telefon w sprawie Orena ;) Pani jest chetna ale po socjalizacji... Odnosnie transportu-drogi bardzo!! Maksiu pojechal Poznan-Katowice za 35zl... Co do fryzjera- 'moj' bierze 50zl za schroniskowe biedy. Jestem otwarta na inne propozycje. Quote
leni356 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Ninka napisał(a):Hej, mialam juz telefon w sprawie Orena ;) Pani jest chetna ale po socjalizacji... Odnosnie transportu-drogi bardzo!! Maksiu pojechal Poznan-Katowice za 35zl... Co do fryzjera- 'moj' bierze 50zl za schroniskowe biedy. Jestem otwarta na inne propozycje. 50 zł to nie jest dużo, tylko błagam niech go nie ogoli na łyso :shake: A skąd ta pani wie o Orenku? trzeba będzie sprawdzić domek najpierw. Orenek śliczny, wybierzemy najlepszy domek :) Quote
Ninka Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Pani czyta dogo..:loveu: Pytala o Maksia, oraz Orena. Tak wyszlo, ze obydwa sa jakos powiazane ze mna. Podejrzewam, ze nie bedzie miala nic przeciwko wizycie przedadopcyjnej, ale upewnie sie, jak juz Oren u mnie bedzie, i zobacze co to za chlopak w domowych warunkach:loveu: Quote
leni356 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Ninka napisał(a):Pani czyta dogo..:loveu: Pytala o Maksia, oraz Orena. Tak wyszlo, ze obydwa sa jakos powiazane ze mna. Podejrzewam, ze nie bedzie miala nic przeciwko wizycie przedadopcyjnej, ale upewnie sie, jak juz Oren u mnie bedzie, i zobacze co to za chlopak w domowych warunkach:loveu: To super. Oj kudłatku, już niedługo manele spakujesz :multi: Tylko co z transportem, rzeczywiście bardzo drogo.. może założyć wątek na transportowym? jakiś łączony może by się znalazł? Quote
irysek Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 warto zalozyc watek. chociaz tez mozna na glownym wpisac, ze taki transport potrzebny. dziewczyny licza sobie tyle, bo auto tez sie zuzywa. nie wiem czy bierzecie pod uwage, ze nie tylko paliwo sie liczy, ale takze amortyzacja! byla taka mrowa23, wozila psy, auto padlo, a kasy na naprawe brak. bo wlasnie liczyla tylko za paliwo... ja te dziewczyny rozumiem. ale warto szukac rownolegle drugiego transportu :) a skad ta pani wie o orenku i gdzie mieszka? w poznaniu? fajnie by bylo jakby wypalilo, bo tak szybkiej adopcji dawnobym nie widziala. obys sie orenie sprawdzil u niny na plus. a kastracje to moze juz mozna zwalic na dom staly, ktory go przygarnie. koszty by byly mniejsze :). a co do fryzjera to rowniez uwazam, ze cena w sam raz. bo niektorzy biora kosmiczne kwoty. czyli wszystko na plus idzie. tylko ten transport jeszcze. pisalam z luka o wyciagnieciu go ze schronu. ona na siebie go wyciagnac nie moze. ale jeszcze mi na drugie pw nie odpisala. takze jak bede cos wiedziec zaraz pisze. Quote
luka1 Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 leni356 napisał(a):50 zł to nie jest dużo, tylko błagam niech go nie ogoli na łyso :shake: :) Nie wiem czy będzie łatwo doprowadzić go do względnego wyglądu nie strzygąc króciutko. Sierść ma bardzo pozlepianą w takie twarde dredy. Tam są już filce. Trudno bedzie rozczesać na psie, który nie bardzo chce być dotykanym. Quote
Nadziejka Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 :ghost_2::bye::bigcool:oo mateczkoo niechze sie uda :multi:Orenku kofanyyyy:calus: Quote
irysek Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 mozna go obciac na jeza, ale takiego nie za krotkiego, nad oczkami moze miec grzywe. mozna go na sznaucerka ostrzyc :) a siersc i tak mu odrosnie, takze nie ma co sie martwic. warto do obciachac, bo ochly sie wyniosa, filc, bedzie mu sie wygodniej spalo, a teraz na lato bedzie mu chlodniej, niz z tymi zdredzialymi klakami. fryzjer juz bedzie wiedzial co i gdzie ciachnac ;) szukajmy transportu! Quote
leni356 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 irysek napisał(a):mozna go obciac na jeza, ale takiego nie za krotkiego, nad oczkami moze miec grzywe. mozna go na sznaucerka ostrzyc :) a siersc i tak mu odrosnie, takze nie ma co sie martwic. warto do obciachac, bo ochly sie wyniosa, filc, bedzie mu sie wygodniej spalo, a teraz na lato bedzie mu chlodniej, niz z tymi zdredzialymi klakami. fryzjer juz bedzie wiedzial co i gdzie ciachnac ;) szukajmy transportu! Z tym ogoleniem trzeba uważać, mój Fafi ze schronu który jest teraz w hoteliku właśnie się zaziębił po obcięciu (też trzeba było do skóry, bo kołtuny), być może to przez pogodę, bo w kratkę niestety Quote
mamanabank Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Dziewczyny, Wy niedługo wyjeżdżacie, to kiedy Oren miałby być przewieziony? Kto się będzie nim zajmował? Quote
leni356 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 mamanabank napisał(a):Dziewczyny, Wy niedługo wyjeżdżacie, to kiedy Oren miałby być przewieziony? Kto się będzie nim zajmował? Chyba trzeba skorzystać z przewozu przez dziewczyny, teraz wakacje i mało ludzi dostępnych. Ja mogę zrobić jeszcze jeden bazarek - może się na transport uzbiera.. Czas się liczy bardzo. Quote
irysek Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 dziewczyny od transportu odpisaly. a mianowicie, ze od 10 sierpnia moga psa przewiezc. teraz sa na urlopie. co do kwoty, ktora wyliczylam ja, jeszcze nic nie potwierdzily. ale jak dobrze pamietam sposob ich liczenia, to tyle powinno byc. poczekam jeszcze chwile az odpisza na tego drugiego maila, albo wysle im smsa. moim zdaniem trzeba sie na ten transport zlozyc. psiak jest troche trudny, jakby mial jechac w transporcie laczonym, to mogloby sie jeszcze cos stac, tfu tfu. a tak, dziewczyny go zabiora samego, spod drzwi do drzwi jak to sie mowi. luka pomoze go wyciagnac. 530km to wcale nie jest tak malo, dodatkowo to caly dzien wyjety z zycia. takze ja doceniam, ze sie zgodzily. tez swego czasu psy po polsce wozilam i wiem jak ludzie byli mi wdzieczni. niewazne ile policzylam za paliwo :) i jak szybko umykal dany dzien, nie wspominajac o odsypianiu w dniu nastepnym ;). Quote
irysek Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 poszlo 30zl od "tajemniczej" pani ani. niech juz beda na transport ;) Quote
Recommended Posts