Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tylko że jak psiak jest wystraszony i jeszcze dodatkowo wycofany albo agresywny ze strachu to on domu nie znajdzie szybko, i po to jest potrzebny dobry hotelik i ktoś kto będzie z psiakiem pracował i będzie miał z nim częsty kontakt, tak żeby psiak zaufał człowiekowi.
Byłam na kilku wątkach gdzie psiaki siedziały latami w schronie, po wyjściu do hotelika gdzie odżyły i poczuły się bezpieczne,po paru miesiącach znajdywały domy, dobre domy.

Może Oren sobie po prostu nie radzi w schronisku. I nie potrafi przyzwyczaić się do warunków tam panujących.

• Replies 569
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

irysek napisał(a):
tez jestem zdania, ze nikt takiego psa nie wezmie i potrzebna jest mu pomoc w postaci hotelu i czlowieka, ktory z nim popracuje...

Irysku, masz całkowitą rację. Problem w tym, że ludzi chętnych do dania DT i socjalizowaniu psiaka jest jak na lekarstwo. A z hotelikami. No cóż. Sprawa jest banalna. Nie ma kasy.

Posted

ja potrafie sie zmobilizowac i zebrac kase, ale niestety nie sama, z pomoca innych ciotek :) takze o to moznaby zadbac. no i psiak raz dwa wyszedlby na prosta, znalazl dom, bo jest cudny.

Posted

mozna do wandy napisac, ma tam chyba teraz z 4 czy 5 psiakow (szurke, spanielke itd.). nie wiem tylko czy umialaby zajac sie takim psiakiem i pomoc mu stac sie bardziej dla ludzi... jesli tak to moge do niej napisac i spytac czy by sie nie podjela, a jak tak to za jaka oplata.

Posted

irysek napisał(a):
mozna do wandy napisac, ma tam chyba teraz z 4 czy 5 psiakow (szurke, spanielke itd.). nie wiem tylko czy umialaby zajac sie takim psiakiem i pomoc mu stac sie bardziej dla ludzi... jesli tak to moge do niej napisac i spytac czy by sie nie podjela, a jak tak to za jaka oplata.

Byłoby super, Irysku. Ja nie pytałam, jeśli możesz to zapytaj. Chyba niedługo spanielka wyjeżdża do Murki o ile pamiętam.
Przepraszam, ale jestem na wyjeździe i nie zawsze mogę się zalogować na Dogo - jakieś problemy

Posted

wanda ma teraz 4 psiaki. musze zerknac na watek spanielki, jesli masz faktycznie racje i spanielka jedzie do murki to super by bylo. ale musialyby byc jakies pieniadze, bo wanda ma tylko emeryture i nie moze sponsorowac psow.

ok, to wpisz orena do pati. bedzie super. jak nie on to jakis inny psiak sie wcisnie. jest jeszcze jeden taki co luka mu watek zalozyla, a tez taki troche dziczek.
ale najpierw zajmijmy sie orenem.

sek w tym, ze luka nie jest zbytnio przekonana do hotelowania orena, bo w schronie ma dobrze. dobrze moze i ma, ale jest dziczkiem i nikt takiego psiaka nie bedzie chcial, trzeba mu troche pomoc.

Posted

irysek napisał(a):
wanda ma teraz 4 psiaki. musze zerknac na watek spanielki, jesli masz faktycznie racje i spanielka jedzie do murki to super by bylo. ale musialyby byc jakies pieniadze, bo wanda ma tylko emeryture i nie moze sponsorowac psow.

Tak, wiem. Dzięki, Irysku

Posted

Wazne zeby dal sie zsocjalizowac, z tego co pamietam Szurka tez sie tak bala i u Wandy odzyla. Irysku prosze sprawdz czy maja miejsce u Pati i u Wandy? ja nawet nie znam numeru, a z Dogo mnie ciagle wywala i potem mam problem z logowaniem. Wracam do domu w niedziele to cos moge zaczac dzialac. Moze najlepiej jakbysmy sie podzielili? Ja moge sprobowac zajac sie strona finansowa, bo poki co jest zero :lol:

Posted

no ale poki co ,czy są stale deklaracje na Orena -chyba nie ?

pisalam już -pati jest w drodze --rozm. z nią tel. - i teraz nie ma miejsca dla psow z dogo - ale mowila ,zeby wpisac w kolejkę - jak nie tego to innego -- to można wtedy do nie wyslac psa ..

Posted

olga7 ty napisz do pati - zaklep miejsce dla orenka.
ja juz napisalam do wandy.

super, ze chcesz pomoc leni z finansami, zawsze to cos. mam nadzieje, ze nie tylko zbieraniem na swoje konto, tylko tez bazarkami itd. ;)

problem jest taki, ze luka oglosila go wbrew zakazowi. kto wyciagnalby ze schronu orena? ja na bank nie, bo jednak mam za duzo km do niego ;)

i co na to luka? czy ona tylko zalozyla mu watek, czy ma tu jakies zdanie decydujace? wszystko musi byc super ustalone.

Posted

irysek napisał(a):

i co na to luka? czy ona tylko zalozyla mu watek, czy ma tu jakies zdanie decydujace? wszystko musi byc super ustalone.

Hm, myślę. Jesli jutro uda mi sie pojechać do schroniska to na pewno pogadam z Orenem. Zobaczę na ile jest wrogo nastawiony do ludzi a ile w tej wrogości jest strachu.

Posted

Olga - Renata jest zawalona psami. Gdyby tam było choć ciut wolnego miejsca to pierwsza tam bym sie wprowadzła :evil_lol:. To dziwni ludzie - wszyscy kochają psy i traktują je jak rodzinę.

Posted

do Pati napisalam -jak prosilyście także -na wszelki wypadek niech będzie rezerwacja -prosilam zeby potwierdzila na pw Liki1- czy dobrze zrobilam ? moze na Leni356 trzeba bylo ,ale ona zalozyla wątek -niech trzyma na tym rękę ..

Posted

o ktorym dt chcesz cos wiedziec?
nic tu nie napiszemy, bo jeszcze nam podkradniesz hihihi, a Orenek musi opuscic schron i ladnie dojsc do siebie, a potem znalezc super dom.

Posted

hihi to dobrze, jakby wiecej osob o nim slyszalo to bylby zapchany, ze Oren musialby czekac pol roku, a tak uda sie moze od razu go oddelegowac, a potem kolejnego do naszej tajnej kryjowki.

oj dogo07, nie musisz wiedziec o wszystkich dt, nie wsyatrcza ci te, ktore znasz? sporo ich jest ;) i tak.