Doda_ Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Szkoda suni... :-( Mam nadzieje ze znajdzie szybciutko domek. Czy ona ma teraz alegratkę wyrozniona? Jezeli nie, to moge jej zrobic tyle ze dopiero jutro. Quote
fiorsteinbock Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Melduje sie na watku Perełki. Perelka wrocila do schroniska, nie ułozyly sie jej relacje z dzieckiem, wystraszona ugryzla rowniez taksowkarza. Ona potrzebuje cierpliowsci i zrozumienia. Agresją zasłania strach... :-( Quote
malagos Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Maleńka rzeczywiscie... I taka bojaźliwa, ze gryzie? :shake: Quote
_ogonek_ Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 malagos kiedy Perełka i ja zaczynałyśmy przygodę uciekała przed ludźmi! Kiedy znaleźli ją wycieńczoną już na trawie przy każdym dotyku trzęsła się jak galareta, wiem, bo sama ją głaskałam, kupka nieszczęść cała w kleszcach ... A widać teraz znów się czegoś wystraszyła i ugryzła dziecko... :( Doda, wiedziałam że się zjawisz, alegratki nie ma :( Quote
_ogonek_ Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 Podnoszę Perełkę!! Starałam streścić się wszystko w pierwszym poście także radzę zaglądać tam jakby co ;) Quote
Doda_ Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 A&S chyba jutro doładuję konto w telefonie, to od razu zrobię wyróżnioną alegratkę dla psinki. Quote
fiorsteinbock Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Adus, na watku Danieli sa fotki, na ktorych jest Perelka. Zajrzyj :eviltong: jak sobie malutka radzi! :evil_lol: Quote
Doda_ Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 A&S nie wiem czemu , teraz próbowałam wysłac SMS zeby dostac kod do wyroznienia alegratki ale nie mozna wyslac, jakis blad jest, sprobuje wieczorem i Ci na pw prześle kod. Nie mam czasu robic alegratke, podam Ci kod i wpiszesz go w ogl psinki. Wytlumacze Ci dokladniej jak to robic nie wiem czy umiesz. pozdr Quote
_ogonek_ Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 Umiem ale problem mam aki że usunelam praktycznie wszystkie ogloszenia ale pisze mi ze przekroczylam limit ogloszen i zeby pousuwac ;/ Quote
Doda_ Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 A&S to proszę wyślij mi stronke ogl psinki, to skopiuję tekst i zdjęcia, wyróznie takze. Jesli nie ma to daj jakis tekst, zdjecia wybiore. Quote
_ogonek_ Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 Doda tu jest przykładowe ogłoszenie. [url=http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/?id=3278]Dwa razy i pech, jednak nadal szuka domu! - Og Quote
Doda_ Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 nic tam nie widze, zadnego tekstu i zdjec Quote
_ogonek_ Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Doda chwila wklejam ci tekst z kontaktem: Wyrzucona na ulicę jak zepsuta zabawka, właściwie to zdanie mówi chyba samo za siebie... Niechciana i przerażona tym, że nie mieszka już u boku swojego właściciela przez tydzień błąkała się po ulicy. Zanim pomyślisz jednak, że nadal wygląda tak jak wyglądała, przeczytaj tą historię do końca. Kupka nieszczęść - jedyne słowo nasuwające się wtedy osobie, która widziała Perełkę. Mała, kremowa suczka trzęsła się jak galareta i uciekała przed choćby najmniejszym krokiem człowieka, przed jego gestem, bała się... On skrzywdził, ona wiedziała i bolało, bardzo bolało... Mieszkając "pod chmurką" przez ten tydzień nie chciała aby ktoś się nią zaopiekował, nadal uciekała, aż pewnego dnia upadła... Wycieńczoną i zmęczoną znalazła osoba o dobrym sercu i mimo tego, że nie mogła mieć kolejnego psa na kilka dni przygarnęła Perełkę do siebie, tam ona poczuła co znaczy dotyk człowieka i nie zawsze trzeba się bać, jednak ona nadal przerażona trzęsła się... Trafiła do schroniska i tam siedząc w boksie ze swoim kolegą któremu życie też nie oszczędziło bólu rozmawiali o tym, co przeszli. I pewnego dnia ogromna radość dla wszystkich, "nowa" Perełka jedzie do nowego domu!!! Niestety nasza radość trwała miesiąc, może troszkę dłużej... Perełka wróciła, wróciła, bo okazała się agresywna w stosunku do dziecka, została uderzona... Dawny lęk powrócił, a zapakowana jak śmieć do taksówki zdenerwowała się jeszcze na kierowcę... Teraz powróciła i siedzi ze swoimi równie smutnymi psimi kolegami i koleżankami w boksie żaląc się i słuchając ich żali... Czy tak ma zostać na zawsze? Czy Perełka po tym co przeszła musi być tak poniewierana? Pomóżmy jej zanim na zawsze straci zaufanie do nas, czyli tych którzy chcą jej pomóc, nie skrzywdzić... Kontakt: Grażyna tel. 664 315 852 mail giselle4@autograf.pl Edyta: fiorsteinbock@gmail.com Azyl: 074 831 18 00 Foto w pierwszym poście. Quote
_ogonek_ Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 filmik małej na youtube YouTube - Perełka Quote
justynavege Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 cioteczki czy wiecie moze jak sunia? zaaklimatyzowala sie w schronisku ? Quote
Doda_ Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Sunia juz ma ogloszenie. Wyslalam smsa i powinnam dostac kod ale jeszcze go nie dostalam..:roll: Moze jutro rano kod juz bedzie czekal w telefonie:cool3: To go wpisze i sunka bedzie miala wyrozniona alegratke :loveu: EDIT: Wlasnie juz wyroznilam alegratke sunce. To link; http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2147853_byla_szczesliwa_adopcja_teraz.html Quote
_ogonek_ Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 Dodziu, aż sześć wyróżniłaś, bardzo Ci dziękuję, bardzo! :( Dalej mi się chce płakać jak pomyślę że musiałam wątek odświeżyć... Quote
Doda_ Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Podniosę.. biedna psinka... echhh.... Ma allegro...??? Quote
Recommended Posts