Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam u suni. Wczoraj przygarnęła ją na DT pewna pani. Znleźli sunieczkę śpiącą pod drzewem już była dosłownie wykończona. Niestety mała nie moze zostac u pani u ktorej teraz jest bo jej psy nie toleruja innego a po drugie tez jej nie stac na 3 psa. Mala trzeba zabrac do weta, bo jest cala w kleszczach. nadal sie troszke boi bo drzy kiedy jej sie dotyka, ale nie ucieka. Do weta ta pani jej nie zabierze bo juz wyzej pisalam nie stac jej. Mam zdjecia malej. Dzwonione bylo do SM maja powiadomic azyl. za godzinke ide tam i zoabzcymy czy ja zabiora czy nie, bo jak nie to dopiero bedziemy mieli klopot...

[IMG]http://images47.fotosik.pl/153/27855fa7996f73c8med.jpg[/IMG]

Tak mieszka niestety...
[IMG]http://images40.fotosik.pl/149/b45c34e91d677abemed.jpg[/IMG]

Jest śliczna!

[IMG]http://images46.fotosik.pl/153/10021290d2b4b22dmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images46.fotosik.pl/153/bc3050f20c353c54med.jpg[/IMG]
Oj są kleszcze , oj są....

[IMG]http://images47.fotosik.pl/153/5915fd16127f6ab4med.jpg[/IMG]

Ona waży może ze dwa kilo? Jest już dorosła. Karmy zwyklej jesc nie chce pani dala jej troszke mleka rozciencznego z woda i mieska. zjadla. Siega jakos do polowy lydki. Lizala mnie po rekach i pozwolila nawet sobie pod uszko zajrzec. Jest bardzo ladna i grzeczna. Moja mam nie zgodzi sie za chiny jejj przygarnac bo ma kleszcze niestety...
Zobaczymy czy ja azyl zabierze bo licze na to, nawet bardzo.

Posted

Do tego ma coś z górnym kłem z jednej strony jest tak jakby wykrzywiony. Jakby co to proszę się szykować z jakimiś środkami na odpchlenie i kto może jakąś karmę przesyłać, ale to wyjście awaryjne gdyby azyl nie zabral.

Posted

Ada ja moge Ci przeslac Pratel na odrobaczenie bo ma 1 tabletke
Kleszcze mozna wyjac takim urzadzonkiem takie plastkiowe szczypce /ja mojej Norze wyciagam tym a ona 40 kg zwierz :P)- jak chcesz to moge zakupic to od weta mojego i podeslac razem z tabletka

Posted

doroslemu psu to się raczej mleka nie daje-moze miec mega bigunke po mleku. Kurcze przydalo by jej się nacykać duzo ładnych fotek - co by do ogloszen juz byly. Przydaloby się również polac jaką środkiem przeciwkleszcą i odrazu pchłom na taką małą sunie to z 20zl by kosztował - kleszcze same by odpadły wciągu 2dni i pchly a na miesiąc z kleszczami byłby spokoj a pchly na 3 miesiące

Posted

Dobre mam wieśći!!!! Azyl zabrał maleńką!!!! Teraz możemy się tylko giselci spodziewać za jakiś czas na wątku i pewnie małą w schronie gdzieś wypatrzy!
Jejku jejku jak się cieszę!!!!

Posted

[quote name='A&S']aha a czy mam pisać z prośbą o zamknięcie wątku czy zostawić aż mała będzie w schronie i znajdzie dom?[/quote]
Może poczekaj na powrót giselle04.
Ona może zając się suczką już w schronisku ewentualnie prowadzic jej adopcję.
Możecie wtedy napisac prośbę do moderatora o zmianę prowadzacej wątek.

Posted

Dziewczyny mam pomysł hehe nie chciałabym tu słuzyć jako ciocia-dobra rada w negatywnym tego słowa znaczeniu :evil_lol:
Skoro malutka jest mała Ada napisala ze ooło 2 kg
troche chaotycznie bedzie ale mam jak zwykle czasu niedobór
jest strachliwa - w schronisku moze sie chowac i nikłe wtedy szanse na dom bo jak nikt jej nie wypatrzy to jakim cudem ? teraz bedzie pewnie 14 dni na kwarantannie
mozna by je wykorzystać

na małe psy jest duzy popyt nie rozumiem tej prawidłowosci ale im mniejszy tym szybciej dom szczegolnie jesli chodzi o 2-3 kg pieski
czyli mozna by pooglaszac gdzie się tylko da sunię i być moze zanim kwarantanna dobiegnie konca znajdzie sie chetny domek??

Posted

GoskaGoska napisał(a):
ja uzywam frontline

na moja Nore nie dziala a raczej nie dziala na nasze kleszcze :mad:

Ada zmien moze tytul, ze sunia juz w schronie albo jakos tak

Posted

Dzięki tytuł już zmieniam, a co do ciąży to akurat nie wiem, ale ludzie podawali jej różne rzeczy do jedzenia więc brzydko mówiąc nażarła się czegoś więc może ma tylko wzdęty brzuch na zdjęciu. Ale ciązy nie możemy wykluczac. Zaczekamy na giselke, może ona tam wpadnie i przekaże nam wieści od małej. A za zdjęcia sorki :oops: Ale jak ja ją zobaczyłam to mi się tak ręce trzęsły że żadne foto nie wyszło :oops:

Posted

A&S napisał(a):
Dzięki tytuł już zmieniam, a co do ciąży to akurat nie wiem, ale ludzie podawali jej różne rzeczy do jedzenia więc brzydko mówiąc nażarła się czegoś więc może ma tylko wzdęty brzuch na zdjęciu. Ale ciązy nie możemy wykluczac. Zaczekamy na giselke, może ona tam wpadnie i przekaże nam wieści od małej. A za zdjęcia sorki :oops: Ale jak ja ją zobaczyłam to mi się tak ręce trzęsły że żadne foto nie wyszło :oops:

spoko, musiałabyś widzieć, jak ja robię zdjęcia uciekającym kotom :evil_lol:, można teraz te użyć do ogłoszeń, a potem wymienić na lepsze.

Szkoda tylko że z ta ciążą nie wiadomo, bo tu trzeba szybko działać. A w Dzierżonowie sterylizują suki?

Posted

kaja, oczywiście ;) Tylko musimy zaczekać na giselle ona tam wie wszystko i jest na bieżąco . Moze na razie wstrzymajmy się z ogłoszeniami, bo i tak kleszcze muszą małej powyciągać.