Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nigdy nie myślałam że będę musiała wątek kontynuować i to po tak krótkim czasie... Pewnie się spodziewacie co chcę napisać...
Otóż:
Perełka wróciła...
z relacji giselle4:

...Ada,szuakmy jej domku
prosze nie płacz Sakrbie
Ugryzła dziecko,mysle ze to wina dziecka:mad:
no i dostała lanie....wpakowana do taksówki jka bagaz ugryzła tksowkarza
ktory ja przywiozł:roll:
U nas bardzo grzeczna i spokojna
znajdzie dom,bo to malutka kulka
Proszę o pomoc w ogłoszeniach baner mamy stary, od Owczarkowej której bardzo dziękuję.
Ogłoszona na:

adopcjepsow.org
przygarnijzwierzaka.pl
olx.pl
adopcje.org
ojej.pl
kupsprzedaj

http://www.allegro.pl/item747325938_malenka_perelka_szuka_spokoju_i_milo sci_pies.html

SĄ TU KOLEJNE RELACJE JAKIE UMIESZCZAŁAM NA TEMAT PSIAKÓW.

Zadzwonił kolega i powiedział że podrzucono psiaki... to był początek...

post 96

________

Relacja giselle nt suni:
Ado ...Ciebie musze przeprosic za brak info na Twoje sms-y
ale swiat moj przy temperaturze prawie-41 wygladał koszmarnie
Przepraszam:evil_lol: ze nie mogłam zatelefonowac[chociaz raz probowałam z telefonu Tz ,,ale chyba jeszcze spałas]
Aduniu,nie moge zrobic fotek malutkiej dziewczynie
ale wiem ze jest super radosna i sliczna
jest juz zaszczepiona i odrobaczona
jeszcze na kwarantannie,jest młoda[piesek to dziedek -strauszek]
Pusia jest super i znajdzie domek...zobaczysz.
Moze w sobote cos zamętlimy z michelle i podjedziemy autem to Tz mnie nie zabije.Daj ogłoszenia z fotką jaką masz...pozniej bedziemy korygowac i nie widac na razie aby byla w ciązy.

I jeszcze foto robione przeze mnie kiedy mała nie była jeszcze w Azylu, czyli schronisku.
"Dom" malutkiej............................str. 4 post 37
Wielki strach i kleszcze...................str 6 post 55

A tu już od giselle 4 robione w Azylu!!!
Już w Azylu!!!.................................str.10 post 96

A oto tekst napisany przez edzię:

SZUKAMY DOMU DLA BIEDNEJ SUCZKI !!!

Kilkanaście dni temu na ulicy znaleziono suczkę. Ta biedna duszyczka musiała, przejść piekło , była cała w kleszczach. Sunia ma na imię Pusia:smile: Nie można dokładnie określić ile Pusia ma lat, ale wiadomo, że jest już dorosła. Jednak jest bardzo malutka, sięga jedynie do połowy łydki. Pusia może ważyć jedynie ze 2 kilo. Tak bardzo jest jej potrzebna miłość, ciepło, spokój i zrozumienie, potrzebna jest jej nowa kochająca rodzina. Pusia nie przepada za zwykłą karmą.Aktualnie Pusia znajuduje sie w schronisku AZYL. Jednak nie zastanie tam tego co najbardziej potrzebuje. Osoby, które obchodzi los Pusi i które dadzą jej Miłość prosimy o kontakt ze schroniskiem Azyl, tel. 074 831 18 00

A oto tekstu wersja 2:
Wyrzucona na ulicę jak zepsuta zabawka, właściwie to zdanie mówi chyba samo za siebie... Niechciana i przerażona tym, że nie mieszka już u boku swojego właściciela przez tydzień błąkała się po ulicy. Zanim pomyślisz jednak, że nadal wygląda tak jak wyglądała, przeczytaj tą historię do końca.
Kupka nieszczęść - jedyne słowo nasuwające się wtedy osobie, która widziała Perełkę. Mała, kremowa suczka trzęsła się jak galareta i uciekała przed choćby najmniejszym krokiem człowieka, przed jego gestem, bała się... On skrzywdził, ona wiedziała i bolało, bardzo bolało... Mieszkając "pod chmurką" przez ten tydzień nie chciała aby ktoś się nią zaopiekował, nadal uciekała, aż pewnego dnia upadła... Wycieńczoną i zmęczoną znalazła osoba o dobrym sercu i mimo tego, że nie mogła mieć kolejnego psa na kilka dni przygarnęła Perełkę do siebie, tam ona poczuła co znaczy dotyk człowieka i nie zawsze trzeba się bać, jednak ona nadal przerażona trzęsła się... Trafiła do schroniska i tam siedząc w boksie ze swoim kolegą któremu życie też nie oszczędziło bólu rozmawiali o tym, co przeszli. I pewnego dnia ogromna radość dla wszystkich, "nowa" Perełka jedzie do nowego domu!!! Niestety nasza radość trwała miesiąc, może troszkę dłużej... Perełka wróciła, wróciła, bo okazała się agresywna w stosunku do dziecka, została uderzona... Dawny lęk powrócił, a zapakowana jak śmieć do taksówki zdenerwowała się jeszcze na kierowcę... Teraz powróciła i siedzi ze swoimi równie smutnymi psimi kolegami i koleżankami w boksie żaląc się i słuchając ich żali...
Czy tak ma zostać na zawsze? Czy Perełka po tym co przeszła musi być tak poniewierana?
Pomóżmy jej zanim na zawsze straci zaufanie do nas, czyli tych którzy chcą jej pomóc, nie skrzywdzić...
Kontakt:
Grażyna
tel. 664 315 852
mail giselle4@autograf.pl

Edyta:
fiorsteinbock@gmail.com

Azyl:
074 831 18 00

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a. trzeba dziewczynie pomóc - bo piękną mamy młodzież jak się okazuje
b. z Wrocławia zawiadomię kogo znam, ale później bo się definitywnie obrażą
c. radzę dopisać.....Wrocław, Bielawa w tytule......moze sami przyjdą.

Posted

A&S napisał(a):
Bjuta ja nic nie wiem, ale jak macie transport pieniądze i DT lub DTA to daj znać :-(
Asiorku i Bjuta dzięki wam za to że zajrzałyście :-(

Z tego wszystkiego to mam tylko trochę kasy. Daj cynk ile potrzeba i nr konta na PW. ;)

Posted

Napisałam pw do ulv, obiecała zajrzeć. Dzwoniłam do BIANKA1 - nie ma zbyt dobrego dostępu do netu, ale obiecała sie zastanowić kto ew. jeszcze mógłby pomóc....

Idę dumać dalej

Posted

Bielawa jest koło Dzierzoniowa . Tam jest trochę dziewczyn z okolicy . Nie wiem , czy je odnajdę zanim net mnie wywali . Z ULV już rozmawiałam . Możemy jedynie rozesłać wątek z prośbą o pomoc .

Posted

Dzięki wam wszytstkim z apomoc, ale no dobra od początku:
Poszłam tam i pierwsze co zobaczyłam to małą taką blond sunię. Potem czarnego psa. Jak się okazało są to starsze psiaki. Czarnego zgarnął Azyl no ale od początku znów:
Chciueliśmy złapać suńkę, niestety baterie mi usiadły i mam tylko jedną jedyną fotę czarnego który poijechał do Azyla wrzucę ją potem. Kupiłam dwie puszki karmy jakiejś tam i wzięłam małą miseczkę od siebie z domu. Patykiem (bo niczego nie miałam) wygrzebałam troszkę do miski tej karmy. I postawiłam przed małą. Przyszedł czarny, ale ona uciekła. Jest bardzo nieufna i przerażona. Czarny podszedł pojadł troszkę i bytrzacha poszedł do ławki i sobie wygrzebał puszke z mojej torby i zabrał troszkę jedzonka. Widać że jest głodny, a do tego mokry i brudny... Próbowaliśmy łapać malutką, ale nie dała się... Pani ze sklepu obok nam nawet pomagała, ale nic... Po kilkudziestu minutach zjawił się wóz interwencyjny z Azyla. Czarnego złapali wtedy kiedy go głaskałam, kochany psiuniek. Wsadzili do klatki i do samochodu. Suczkę łapali i nic po pół godz. zdecydowali się użyć usypiającego środka, ale uznali że jest za mała i nie trafią. Potem zapytali się nas gdzie jest w B-wie Miodowa i pojechali... atrzyliśmy na suńkę i pani Mariola ze sklepu powiedziała nam że będzie ją próbować zwabić... Zostawiłam jej jedną puszkę karmy żebyw razie czego dała jej albo ją wabiła nadal. Poszłam do domu, ale idąc do drogerii poszłam tam znów i ona nadal tam jest, a ja nie wiem co robić... Tam jest ulica auta jeżdżą ona ucieka wprost pod koła samochodu kiedy ucieka przed ludźmi! Boję się że coś się stanie... Nie wiem... Myślę że wezmę brata pójdziemy próbować ja łapać, ona nie może tam zostać...

Bjuta, nie mam numeru konta i w ogóle nic mi się nie układa tak jak bym chciała :-(

Ona nie może tam zostać....

solito, ona chyba za granicę wyjechała...