Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 369
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hawanka napisał(a):
Mało osób sie udziela na forum :(
Ale mam dobre wieści dzisiaj byłam z pedrusiem u weterynarza z wynikami i PEDRUŚ JEST ZDROWY NIE MA BIAŁKA W MOCZU JUŻ wiec szykujemy sie na wystawe do Bydgoszczy ...
A 13 stycznia 2010 pedruś ma wizyte w psim salonie ;)

To dobrze że Pedruś zdrowy:)
Fotki fajne, teraz chyba będą trochę częściej?;)

Posted

Poszukam na płytkach ,napewno mam ich wiele,bo zawsze robie dużo fotek szczeniakom.Dzisiaj sie zdenerwowałam,na alegratce pewna kobieta umieściła zdjęcie moich szczeniaków z miotu 'T'twierdząc że to jej szczeniaki.Koszmar ...... i na koniec usuneła całe ogłoszenie.

Posted

bursztynki napisał(a):
Poszukam na płytkach ,napewno mam ich wiele,bo zawsze robie dużo fotek szczeniakom.Dzisiaj sie zdenerwowałam,na alegratce pewna kobieta umieściła zdjęcie moich szczeniaków z miotu 'T'twierdząc że to jej szczeniaki.Koszmar ...... i na koniec usuneła całe ogłoszenie.

Ciesze sie bo nie mam tylko 4 fotki pedra jak była mały :(
Jak ta baba mogła coś takiego zrobić wredna małpa...
Pedrus je jak najety
dostałąm próbki Fish4dogs z dorszem -Pedro nie chce jeść...
I Josera Optiness- wcina tylko granulki bardzo duże...
i Minivell - je niechetnie...
wiec mam psa który grymasi....

Posted

bursztynki napisał(a):
U mnie chętnie jedzą,ale Bady grymasił i dwie hawanki też ,ale teraz wcinają.A co do tej baby to w głowie sie nie mieści

No to dobrze ze jedzą...Pedro od samego początku grymasił royala to tak nie chetnie jadł...
Ale tą Josere-optiness to pochłania dzisiaj dałam mu na spróbunek i sie zdziwiłam bo granulki jak dla owczarka niemieckiego...
Bursztynki a teraz czym karmisz swoje hawany i czy one tez takie wybredne psiaki ;)
A tą babą nie denerwowac sie szkoda zdrowia :)
Jutro Pedruś idzie do Salonu psiej pielegnacji ;)

Posted

Hawanka napisał(a):
No to dobrze ze jedzą...Pedro od samego początku grymasił royala to tak nie chetnie jadł...
Ale tą Josere-optiness to pochłania dzisiaj dałam mu na spróbunek i sie zdziwiłam bo granulki jak dla owczarka niemieckiego...
Bursztynki a teraz czym karmisz swoje hawany i czy one tez takie wybredne psiaki ;)
A tą babą nie denerwowac sie szkoda zdrowia :)
Jutro Pedruś idzie do Salonu psiej pielegnacji ;)

Ta baba to jakaś nieudana:shake:
Też się wkurzyłam, tylko że na swojego psa, bo on, to znaczy ten co go na podwórku trzymamy, chodzi i sika po szklanych drzwiach:angryy:

Moja Gabi też wybredna, nic nie chce jeść i nie wiem co mam jej dawać. Wiecie może coś o karmie Fitmin?? Bo widziałam w zoologu i jest też taka dla małych psów i nie wiem czy kupować...:razz:

Posted

A moze trzeba zrobic tak ze jak zglodnieje to zje . Zobaczcie co robia psy na łańcuchach - zjedza wszystko co dostana w misce bo wiedza ze albo to albo nic . U mnie nie ma grymaszenia - karma super wiec jestem spokojna ze wartosciowa , jak nie chca to nie jedza . Jak głód zajrzy im do brzuszkow to jedza az milo i tak nauczylam sie ze nie bede zmieniala karmy bo piesio grymasi .

Posted

rodzice napisał(a):
A moze trzeba zrobic tak ze jak zglodnieje to zje . Zobaczcie co robia psy na łańcuchach - zjedza wszystko co dostana w misce bo wiedza ze albo to albo nic . U mnie nie ma grymaszenia - karma super wiec jestem spokojna ze wartosciowa , jak nie chca to nie jedza . Jak głód zajrzy im do brzuszkow to jedza az milo i tak nauczylam sie ze nie bede zmieniala karmy bo piesio grymasi .

I masz rację. Tak jak prawdziwe psy. Ale ona zjada tą karmę średnio po pięciu dniach... zresztą i tak woli surowe mięso i szynkę z kanapek, więc nie warto tak nad tym debatować:D

Posted

Rodzice a jaką karma karmisz ??? :lol:

Dzisiaj Pedruś był w Salonie wyglada cudnie :loveu:
Dobrałam mu szamponik ma z Pure paws a odżywka kokosowa i z olejem lisim z vulpes...:)
i oczywiście bede oliwic olejem kokosowym ...za 4 dni nałoże olej :D
Jeszcze bede tesować jeden specifik teraz nie powiem co jak sie sprawdzi to podam nazwe :roll:

A co do wystawy to jeszcze sie zastanawim co do Bydgoszczy...:(

Może byc tak ze kariere wystawową zaczniemy od Maja 2010 .r :razz:

Pedruś Po wizycie w psim salonie :D
Ps: zdjecie nie jest dobrej jakości niestety ,ale niebawem bedzie lepsze :(

http://i47.tinypic.com/34dpl76.jpg

• 2 weeks later...
Posted

Pedro jest śliczny;) Ja ostatnio wlasnoręcznie wycinałam Gabi włoski bo już chyba niewiele widziała:D I uwaga,uwaga-Gabi powoli zaczyna ładnie zjadac karmę! Teraz co dwa dni dostaje karmę i zjada a w przerwach między karmą dostaje szynke albo kurczaka- z pedigree skończyłam raz na zawsze, bo Gabi wymiotowała po tym 4 razy...

Posted

Niestety nie każdy psiak toleruje każdą karmę . Słyszałam że pedigree już nie jest takie zle ale widocznie jednak maleństwu nie odpowiada .
Ja jednak preferuję karmy z tej wyzszej półki

Posted

[quote name='rodzice']Niestety nie każdy psiak toleruje każdą karmę . Słyszałam że pedigree już nie jest takie zle ale widocznie jednak maleństwu nie odpowiada .
Ja jednak preferuję karmy z tej wyzszej półki[/QUOTE]
Ja cały czas mam problem z moim niejadkiem testowałam juz Fish4dogs ,Royal,Acana,Arion,Hils,Josera,
Happy Dog
I nic miska lezy nie naruszona 3-4 dni
Jaką karme mogłabym jeszcze spróbować chciałabym karme jak najzdrowszą z wyszej półki:oops:
Bardzo prosze was kochani o pomoc...
Mięskiem nie gardzi gotuje mu wołowinke,kurczaka i Indyka :p

Posted

Wiadomo że kazdy psiak mający do wyboru ,suchą karmę i mięsko, wybierze mięsko,ja moje kudłacze karmie karmą :Flatazor DERMATO,Royal skin,Fisch4 dog dodaje na przemian, cielęcine,włowine ,indyka i czasem rybe ,jarzyny.I z apetytem wcinają.Kazdy psiak lubi co innego i trzeba dobrać ,ale nie ma co zabardzo wymyślac ,i zmieniac często karme ,jesli jest to karma z wysokiej półki,to może starczy trochę przegłodzić i będzie jadł.Wiadomo że karmy "z marketu"to zapychacze i najlepiej ich unikać.Hawana wszystkie te karmy o których pisałaś sa dobre,więc Pedro jest poprostu grymaśny .

Posted

[quote name='rodzice']Niestety nie każdy psiak toleruje każdą karmę . Słyszałam że pedigree już nie jest takie zle ale widocznie jednak maleństwu nie odpowiada .
Ja jednak preferuję karmy z tej wyzszej półki[/QUOTE]

Pedro oczywiście ślicznie wygląda:loveu:
Gabi je Royal Canin, tylko od czasu do czasu jadła saszetki pedigree ale więcej i tak nie dostanie:shake: